Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή βόθρου


Babiskav

Recommended Posts

΄(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών)

Καλησπέρα σας,

δεν είμαι μηχανικός και είμαι συνιδιοκτήτης σε συγκρότημα θερινών κατοικιών που αποτελείται από 74 διαμερίσματα και μία ταβέρνα μαζί με beach bar. 
Το αποχετευτικό σύστημα μας αποτελείται από ένα πολύ μικρό σηπτικό, στην συνέχεια από ένα πολύ μικρό απορροφητικό και στην συνέχεια με έναν μεγάλο απορροφητικό βόθρο που χτίστηκε με κροκάλες την δεκαετία του 1980 σε απόσταση περίπου 30+ μέτρα από το χειμέριο κύμα. Τον Οκτώβριο 2021 κατέρρευσε ό κύριος βόθρος. Έκτοτε αφού μιλήσαμε με μηχανικούς και μας ενημέρωσαν για την αναγκαιότητα κατασκευής στεγανού βόθρου, φτάσαμε στον Ιούλιο 2022 όπου αυθαιρέτως ο διαχειριστής χωρίς καμία προειδοποίηση κάλεσε μηχανικό και κατασκεύασε 6 πύργους με απορροφητικούς δακτυλίους χωρίς άδεια επικαλούμενος το αρθρο 30 περί επισκευής του υφιστάμενου. Έγινε καταγγελία από εμάς στην αστυνομία και πολεοδομία, ήρθαν και το αποτέλεσμα μηδέν. Σε 4 μέρες το κατασκεύασε και το έκλεισε. Τί προτείνετε να κάνουμε ? Έχουμε μιλήσει με άλλες πολεοδομίες και όλες μας είπαν ότι έπρεπε να πάρουν αδεια και να γίνει στεγανός. Είμαστε σε αδιέξοδο. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση ίδιου περιεχόμενο σε πολλαπλές θέσεις στο φόρουμ. Μένει σε ισχύ η παρούσα δημοσίευση. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

στην περιπτωση σας, δεν υπαρχει αυτο το αρθρο "30"

["συντηρηση  επισκευή, και τμηματικη αντικατασταση εγκαταστασεων και αγωγων του κτιριων"]

Εδω προκειται για πληρη ανακατασκευη μιας κοινοχρηστης εγκαταστασης.

Ισχυει αυτο:

"Έχουμε μιλήσει με άλλες πολεοδομίες και όλες μας είπαν ότι έπρεπε να πάρουν αδεια και να γίνει στεγανός. "

Δικαιουσθε να μην πληρωσετε και ας σας παει στα δικαστηρια και ας κρινουν αυτα εάν πρεπει να πληρωσετε για "παρανομη κατασκευη".....

[Τί σημαινει "αλλες πολεοδομιες";;;

η δικη  σας πολεοδομια  θεωρησε νομιμη αυτη την κατασκευη  ]

Μιληστε με τον δικηγορο σας

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται για επισκευή, αλλά για νέα εγκατάσταση, η οποία πρέπει να τηρεί τις ισχύουσες διατάξεις

Ανεξαρτήτως του ελέγχου, η αυθαιρεσία παραμένει και βαρύνει ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες. Το "αποτέλεσμα μηδέν" (από Πολεοδομία?) σηκώνει περαιτέρω νομικές  ενέργειες. 

Και, μιας και μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα, μήπως επιβάλλεται η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού?

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως σωστά αναφέρουν οι συνάδελφοι η κατασκευή που περιγράφεις δεν καλύπτεται από το άρθρο 30 και εμπίπτει στις περιπτώσεις που προβλέπεται έκδοση οικοδομικής άδειας (βλ. παρ.1.ζ του άρθρου 29 και παρ. 3.θ του άρθρου 36 του Ν.4495/17). Επιπλέον για την κατασκευή απαιτήθηκαν εκσκαφές (πήρε έγκριση Αρχαιολογίας?) και διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών (σύμβαση με φορέα διαχείρισης ΑΕΚΚ?).

Ακόμα και στις περιπτώσεις του άρθρου 30 (που σε ουδεμία περίπτωση καλύπτει τον βόθρο) πριν την εκτέλεση εργασιών εκδίδεται βεβαίωση από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω εργασίες δεν απαιτείται έγκριση από κάποιον φορέα. (π.χ. Αρχαιολογία).

Επιπλέον, πέραν της Πολεοδομίας μπορείς να κάνεις καταγγελία σε άλλη υπηρεσία για ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων (ρύπανση) στον υδροφόρο ορίζοντα. Συγκεκριμένα, λόγω του μεγέθους της εγκατάστασης για την διάθεση των λυμάτων σε απορροφητικό βόθρο προβλέπεται έκδοση άδειας επαναχρησιμοποίησης σύμφωνα με την ΚΥΑ 145116/2011 (άδεια για "εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα με επεξεργασμένα υγρά απόβλητα) από την Δ/νση Υδάτων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η άδεια βγαίνει είτε αυτόνομα από την Δ/νση Υδάτων ή μέσω του ΕΟΤ κατά την διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης (εφόσον εμπίπτει σε καθεστώς αδειοδότησης). Ο ΕΟΤ ζητάει γνωμοδότηση από την Δ/νση Υδάτων σχετικά με την διάθεση των λυμάτων στον υδροφόρο και περιλαμβάνει τους σχετικούς όρους της στην απόφαση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Όρων. 

Προφανώς θα μιλήσετε και με δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, CivilKald said:

...Ο ΕΟΤ ζητάει γνωμοδότηση από ...

Αν κατάλαβα καλά δεν αφορά Ξενοδοχειακή ή άλλη μονάδα αρμοδιότητας Ε.Ο.Τ. Οπότε και με καταγγελία στον Δήμο αρχικά μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου για τον υδροφόρο ορίζοντα και τον επηρεασμό της παραλίας. (σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ φυσικά)

 

Επικουρικά αν ο θεματοθέτης μας δείξει με μια πινέζα Google maps που είναι η παραλία τους, να το ξέρουμε να μη πάμε εκεί για μπάνια …. (αν και είναι χιλιάδες ακόμα περιπτώσεις σαν αυτές διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.