Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή βεράντας "αγκυρωση'" σε δοκό γνώμη μηχανικού


Loadloading

Recommended Posts

Επισκευάζω βεράντα που δεν είναι δεμένη πάνω στο κτίριο με αποτέλεσμα να έχει υποστεί καθίζηση και να σπάσουν τα πλακάκια. Ο τεχνίτης μου πρότεινε να ανοιχτούν τρύπες στην οριζόντια δοκό του σπιτιού να μπουν σίδερα ώστε η νέα βεράντα να "αγκυρωθει" όπως είπε στο κτίριο και να μην κάτσει ξανά. Εμένα προσωπικά η επέμβαση σε οριζόντια δοκό με τρύπες με φοβίζει για την στατικότητα του κτιρίου ισχύει κάτι τέτοιο σαν τεχνική είναι ασφαλές; 

Link to comment
Share on other sites

Οποιαδήποτε επέμβαση στο φέροντα οργανισμό θα πρέπει να γίνεται με φειδώ, προσοχή και τη σύμφωνη γνώμη μηχανικού (μετά από αυτοψία).

 

Link to comment
Share on other sites

 Το θέμα είναι ότι θα γίνει από τις 2 πλευρές του κτιρίου και πέρα από ρωγμές στις δοκούς από τριπανι για να μπουν τα σίδερα που θα δεθούν οι βεράντες φοβάμαι μήπως το έξτρα βάρος επιρεαζει την στατικότητα του κτιρίου. Η δική μου άποψη, να είναι ξεχωριστή η βεράντα και να μην "δεθεί" πάνω στο κτίριο απλά να μονωθει καλά όπου ακουμπάει το κτίριο ώστε να μην μπαίνει νερό, ο μάστορας ορκίζεται ότι δεν θα έχει θέμα από το βάρος η την επέμβαση στην δοκό και είναι στάνταρ διαδικασία. Θα επικοινωνήσω με μηχανικό αλλά σκέφτηκα να πάρω και την γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Loadloading said:

....., ο μάστορας ορκίζεται .....

Ωραία

Αν μπορείς ενημέρωσε κι εμάς σε ποιον Θεό ορκίστηκε να το ξέρουμε κι εμείς ώστε αντί σφραγίδα και υπογραφή να δίνουμε όρκο.....

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλά κάνεις και ρωτάς και σε καλό δρόμο είσαι, τουλάχιστον εντοπίζεις ότι αρμόδιος για το θέμα σου  είναι ένας Πολιτικός Μηχανικός που ξέρει και ασχολιέται με αυτές τις δουλειές. Δεν τις γνωρίζω εγώ αυτές τις δουλειές, σίγουρα πάντως δεν θα στηριζόμουνα στην προφορική δήλωση του μάστορα. Δεν θεωρώ ότι είναι ο σωστός τρόπος να φτιαχτεί αυτή η δουλειά. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.