Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή στατικής μελέτης λόγω αναθεώρησης


Recommended Posts

Σε περιπτωση που απαιτειται αναθεωρηση οικοδομικης αδειας οπου αλλαζει ο φερον οργανισμος του κτιριου πως προκυπτουν τα ποσοστα αμοιβης της νεας στατικης μελετης;

Υπαρχουν προδιαγραφες γιαυτο;

Το ερωτημα τιθεται διοτι λογω υποχρεωτικης εφαρμογης χωρικου μοντελου ο υπολογισμος και η διαστασιολογηση γινεται εξ ολοκληρου

Επειδη το ερωτημα μου δεν ηταν πληρες συμπληρωνω.Αν δεν υπαρχει καμμια μεταβολη σε προυπολογισμο τροποποιησης ή δεν αυξανεται το εμβαδο ή ο ογκος του κτιριου αλλα η αναθεωρηση γινεται ΜΟΝΟ γιατι αλλαξε το στατικο μοντελλο (π.χ διαφορετικη τοποθετηση στυλων) τοτε πως θα υπολογισθει η νεα αμοιβη; (η μελετη προφανως γινεται ολη εξ αρχης).

Διοτι σε περιπτωση αλλαγης προυπολογισμου ,ή αλλαγης εμβαδου ή αλλαγης ογκου η αμοιβη προβλεπεται απο την Εκγυκλιο 8/90 (ΑΠ 17854/12-2-90) που υπαρχει και στο φορουμ

Link to comment
Share on other sites

Με ποσοστό επί της αμοιβής μελέτης σύμφωνα με την κρίση του ελεγκτή στατικών της αρμόδιας πολεοδομίας.

Αν αλλάζουν τα πάντα 100% της αμοιβής όπως υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα (ΕΤΑ, λ, τετραγωνικά, χρήσεις).

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή καθορίζεται ως ποσοστό της αμοιβής νέας μελέτης. Πόσο είναι το ποσοστό ? Καθορίζεται κατά την κρίση του ελεγκτή μηχανικού.

 

Κάποιες φορές αν πχ αλλαζει ένας εξώστης το ποσοστό το καθορίζουν από την αναλογία των m2 ξυλοτύπου που τροποποιείται κάποιες όχι , αν όμως αλλάζουν οι θέσεις των υποστυλωμάτων και των τοιχωμάτων θα πάει σαν νέα μελέτη , ανάλογα την περίπτωση , γενικά στάνταρ τρόπος από όσο ξέρω δεν υπάρχει.

 

Συνήθως γίνεται μια συνεννόηση μεταξύ μελετητή και μηχανικού πολεοδομίας.

 

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε στη λογική του χωρικού διότι τότε κάθε ψιλοαλλαγή θα θέλει εξ'αρχής αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι συνάδελφοι, με ποσοστό σε συνενόηση με τον αρμόδιο ελεγκτή. Μπορεί να σε ρωτήσουν και με τι ποσοστό είσαι εσύ ευχαριστημένος και καλυμένος.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι συνάδελφοι, με ποσοστό σε συνενόηση με τον αρμόδιο ελεγκτή. Μπορεί να σε ρωτήσουν και με τι ποσοστό είσαι εσύ ευχαριστημένος και καλυμένος.

 

Συμπληρωσα το ερωτημα μου.Αν μπορει ας βοηθησει καποιος

Link to comment
Share on other sites

Από την §3 του 4ου Κεφαλαίου της Εγκυκλίου 8/90 αντιγράφω:

Εγκύκλιος 8/90:

"3. Αναθεώρηση για τροποποίηση της μελέτης:

Η αμοιβή καταβάλλεται επί του προϋπολογισμού των εργασιών τροποποιήσεων.

Ο προϋπολογισμός υπολογίζεται είτε αναλυτικός είτε ποσοστιαία επί της συνολικής δαπάνης του κτηρίου - ισχύει πάντοτε - η ελάχιστη αμοιβή της παρ. 7 του άρθρου 3 του Π.Δ. 696/74 όπως ισχύει (5000 Χ λ). Το ποσοστό των τροποποιήσεων επί της ολικής δαπάνης καθορίζεται από τον αρμόδιο Τμηματάρχη.

 

Σε περιπτώσεις τροποποιήσεων που δεν αυξάνουν το εμβαδόν, πλην όμως αυξάνουν τον όγκο του κτηρίου (π.χ. αύξηση ύψους), τότε γίνεται αναγωγή του πρόσθετου όγκου σε επιφάνεια, με διαίρεσή του δια του μικτού ύψους του χώρου.

 

Κρατήσεις καταβάλλονται επί της διαφοράς προϋπολογισμού όταν δημιουργείται τέτοια, λόγω αύξησης της επιφάνειας του κτιρίου."

 

Εδώ ισχύουν τα υπογραμμισμένα από εμένα.

Επειδή κάνεις τη στατική μελέτη απ' την αρχή ο προϋπολογισμός υπολογίζεται συμβατικά επί ποσοστού 100% της συνολικής δαπάνης του κτιρίου. Σαν να επρόκειτο για ανέγερση νέου κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Χάρη.

 

Βέβαια συζήτα το και με τον ελεγκτή....8-)

 

Εγω ειμαι ο ελεγκτης και προσπαθω να βγαλω ακρη για να μην αδικησω τον ενδιαφερομενο.Οι παραπανω αρμοδιες αρχες με εγραψαν κανονικα

Link to comment
Share on other sites

...Το ερωτημα τιθεται διοτι λογω υποχρεωτικης εφαρμογης χωρικου μοντελου ο υπολογισμος και η διαστασιολογηση γινεται εξ ολοκληρου

...η αναθεωρηση γινεται ΜΟΝΟ γιατι αλλαξε το στατικο μοντελλο (π.χ διαφορετικη τοποθετηση στυλων)...

...Αν αλλάζουν τα πάντα 100% της αμοιβής όπως υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα (ΕΤΑ, λ, τετραγωνικά, χρήσεις).

Ο μελετητής θα χρειαστεί να φτιάξει το στατικό μοντέλο απ' την αρχή; Θα ξεκινήσει απ' την αρχή; Τότε 100% όπως είπα παραπάνω.

Ακόμα και αλλαγές να κάνει σε ένα υπάρχον μοντέλο τότε πιθανόν αυτές είναι περισσότερο χρονοβόρες απ' το να το στήσει απ' την αρχή οπότε πάλι 100%.

Αν οι αλλαγές είναι πολύ μικρές κάποιο ποσοστό που το συζητάς μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.