Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη ΚΕΝΑΚ σε κτίριο εντός γηπέδου Padel


kampouraki

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για νέα οικοδομική άδεια κτιρίου που αποτελείται από γήπεδα tennis και στο οικόπεδο υπάρχει και 
ένα κτίριο με χρήση :  ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ - ΚΥΛΗΚΕΙΟ- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΔΩΝ ΤΕΝΝΙΣ και  ΓΡΑΦΕΙΟ (oλα αυτά μαζί ενιαίος χώρος) συνολικού εμβαδού 198τμ.
 
Στο κτίριο αυτό τα αποδυτήρια που αποτελούν περίπου τα 50τμ αυτού δεν θα θέλαμε να κλιματίζονται, ούτε να θερμαίνονται.
Θα μπορούσαν διαχωριζόμενα εσωτερικά με μόνωση από το υπόλοιπο κτίριο να αποτελέσουν μη θερμαινόμενο χώρο;
Υπάρχει κάπου κάποια απαίτηση τα αποδυτήρια να θερμαίνονται;
Έχουν παράθυρα οπότε αν εξαιρεθούν από τον Κενακ δεν υπάρχει θέμα τεχνητού εξαερισμού. 
 
Επίσης όσον αφορά τον ΚΕΝΑΚ σε ποια χρήση θα πρέπει να ενταχθεί το κτίριο;
Ο χώρος θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και περίπου 10ώρες την ημέρα. 
Δεν γίνεται γυμναστική μέσα σε αυτόν οπότε δεν αποτελεί αθλητικό χώρο, θα θεωρούσατε σωστό να μελετηθεί ως καφετέρια;
 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Αποδυτήρια χωρίς θέρμανση??? Δεν ενδιαφέρει το "τι θέλετε", αλλά το τι λένε οι κανονισμοί.

Έχεις διαφορετικές χρήσεις, συνεπώς και διαφορετικές θ.ζ.. Αρα, με βάση αυτές θα κάνεις τη σχετική μελέτη (αν γνωρίζεις το αντικείμενο)

Αλλιώς, είτε (πριν τη σύνταξη της μελέτης) αποκτάς πλήρη γνώση ΚΕΝΑΚ,ΤΟΤΕΕ κι οτιδήποτε σχετικού, είτε αναλαμβάνει τη μελέτη κάποιος ειδήμων.

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα, δεν καταλαβαίνω το λόγο της τόσο επιθετικής απάντησης στην διατύπωση μιας ερώτησης απλά, αυτό προσπαθώ να βρω αν κάπου αναγράφεται ότι τα αποδυτήρια πρέπει να είναι θερμαινόμενος χώρος. Δεν είπα οτι επειδή θέλω εγώ δεν θα είναι, ο πελάτης ζήτησε να μην θερμαίνονται και προσπαθώ να βρω αν αυτό είναι λάθος. Αν γνωρίζεται που αναγράφεται θα με βοηθούσε πολύ να μου λέγατε που θα το βρω.

Επίσης η απορία μου είναι ότι αν υπάρχει απαίτηση να είναι θερμαινόμενος χώρος θα πρέπει να μελετηθεί το κτίριο σε 2 ζώνες όπου η μια θα περιλαμβάνει το κομμάτι με το καφε-καταστήμα κλπ είναι απλό μπορώ να το εντάξω εύκολα σε κάποια χρήση του ΚΕΝΑΚ, η 2η ζώνη όμως που θα είναι τα αποδυτήρια ως τι χρήση θα μελετηθεί με βάση τον ΚΕΝΑΚ; Στην ΤΟΤΕΕ δεν βρίσκω κάποια χρήση αποδυτήρια... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης σου, μπορεί να ζητάει να του φτιάξεις το πύργο του Άϊφελ  (λέμε τώρα!)😜 ... το επιτρέπουν όμως οι χρήσεις γης?

Άρα, ακούς τις επιθυμίες του πελάτη σου και ενεργείς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Τώρα, επειδή λες οτι έχεις κτήριο 198τμ, εκ των οποίων τα 50 περίπου αποδυτήρια, αυτοί οι χώροι σύμφωνα με το ΚΕΝΑΚ μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν βοηθητικοί χώροι, σύμφωνα με το πιν. 2.1 της ΤΟΤΕΕ 1/2017 της κύριας χρήσης συνάθροιση κοινού (καφέ/κυλικείο που υποθέτω οτι σίγουρα θα έχει περισσότερο απο 50 άτομα) και στην ίδια χρήση βάλε και το κατάστημα (αν έχει όγκο < απο 10% του συνολικού κτηρίου).

Υπάρχουν τρόποι να ελιχθείς, αρκεί να κατέχεις το αντικείμενο, και εδω θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο @tetris.

Υπόψη, τα αρχεία xml της ΜΕΑ και ΠΕΑ, ελέγχονται απο το buildingcert και πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα.. όχι απλά πρόστιμα!

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτή ήταν στην ουσία και η απορία μου, κατά πόσο έχω το δικαίωμα να θεωρήσω τα αποδυτήρια βοηθητικό και άρα μη θερμαινόμενο χώρο. Δεν βρίσκω κάπου γραπτά  την απαίτηση να θερμαίνονται άρα να συμμετέχουν και στον ΚΕΝΑΚ με ότι αυτό συνεπάγεται (εξαρισμός/νώπος, φωτισμός κλπ). 

 

Link to comment
Share on other sites

53 λεπτά πριν, kampouraki said:

Αυτή ήταν στην ουσία και η απορία μου, κατά πόσο έχω το δικαίωμα να θεωρήσω τα αποδυτήρια βοηθητικό και άρα μη θερμαινόμενο χώρο

Και τώρα σου λύθηκε; Βεβαίως για το κυλικείο συμφωνώ με τον συνάδελφο αλλά πρέπει απ' την πλευρά σου να έχεις καλή γνώση και καλή εμπειρία ώστε να ελίσσεσαι αναλόγως. Δεν αρκεί μόνο το διάβασμα ενός νόμου ή κανονισμού.

Υπενθυμίζω: 

On 4/11/2022 at 5:55 ΜΜ, tetris said:

Αλλιώς, είτε (πριν τη σύνταξη της μελέτης) αποκτάς πλήρη γνώση ΚΕΝΑΚ,ΤΟΤΕΕ κι οτιδήποτε σχετικού, είτε αναλαμβάνει τη μελέτη κάποιος ειδήμων

 

On 5/11/2022 at 5:40 ΜΜ, dib said:

Υπόψη, τα αρχεία xml της ΜΕΑ και ΠΕΑ, ελέγχονται απο το buildingcert και πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα.. όχι απλά πρόστιμα!

 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα δεν έχω ειλικρινά καταλάβει πως προέκυψε το θέμα γνώσεων, έχω κάνει πάρα πολλές μελέτες κενακ, έχω βγάλει άπειρες άδεις τόσα χρόνια χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα,  απλά δεν μου έχει ξανατύχει κτίριο που να έχει τόσα τετραγωνικά αποδυτήρια και μέσα σε ένα χώρο να εμπλέκονται διαφορετικές μη διαχωριζόμενες χρήσεις...

Αυτή ήταν η απορία μου, γνωρίζω πολύ καλά πως να κάνω μια μελέτη κενακ και δεν αντιλαμβάνομαι πως από μια ερώτηση για κάτι τόσο συγκεκριμένο βγάζετε συμπεράσματα για τον άλλο. Δεν το λέω επιθετικά αλλά με πραγματική απορία... 

Μου προέκυψε ένα κτίριο που δεν συναντάμε νομίζω κάθε μέρα, προβληματίστηκα για το πως θα ήταν πιο σωστό να αντιμετωπιστεί ως προς τις ζώνες και τους θερμαινόμενους ή μη χώρους του  και είπα να πάρω άλλη μια γνώμη από συναδέρφους που είτε τους έχει τύχει κάτι ανάλογο είτε γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αυτό τι δηλώνει ότι δεν έχω ξανακάνει μελέτη ΚΕΝΑΚ; 

Περίμενα απλά αν κάποιος ξέρει να μου πει ότι με βάση την τάδε νομοθεσία τα αποδυτήρια θεωρούνται θερμαινόμενος χώρος ή όχι δεν θωρούνται και το γράφει εκεί... Δεν έλαβα καμία σαφή απάντηση, ίσως και να μην υπάρχει οπότε θα επικοινωνήσω με  την αρμόδια πολεοδομία μήπως εκεί έχω καλύτερη τύχη.

Αυτό ζήτησα μόνο τώρα όλα τα υπόλοιπα ευχαριστώ πολύ αλλά γνωρίζω θεωρώ αρκετά καλά και την νομοθεσία του ΚΕΝΑΚ και πως ελέγχονται και από ποιον οι μελέτες. 

Link to comment
Share on other sites

44 λεπτά πριν, kampouraki said:

Δεν έλαβα καμία σαφή απάντηση

Ε, όχι δα...

On 5/11/2022 at 5:40 ΜΜ, dib said:

Τώρα, επειδή λες οτι έχεις κτήριο 198τμ, εκ των οποίων τα 50 περίπου αποδυτήρια, αυτοί οι χώροι σύμφωνα με το ΚΕΝΑΚ μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν βοηθητικοί χώροι, σύμφωνα με το πιν. 2.1 της ΤΟΤΕΕ 1/2017 της κύριας χρήσης συνάθροιση κοινού (καφέ/κυλικείο που υποθέτω οτι σίγουρα θα έχει περισσότερο απο 50 άτομα) και στην ίδια χρήση βάλε και το κατάστημα (αν έχει όγκο < απο 10% του συνολικού κτηρίου)

Είναι η ερώτηση τέτοια που ακόμη και αναλυτικότερη απάντηση να πάρεις, και επώνυμα από κάποιον συνάδελφο, πάλι θέλει προσοχή. Σου εύχομαι καλή συνέχεια, δεν υποτιμώ, ούτε μειώνω κανέναν. :)

Edited by Konstantinos IB
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.