Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο γειώσεις


Ζίνδρος

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Επειδή πρόκειται να τοποθετήσω φωτοβολταικά στο σπίτι, και όπως μου έχουν πει, πρέπει τα panel να γειωθούν, προβληματίζομαι αν πρέπει τα panel να γειωθούν στην κανονική γείωση του σπιτιού (είναι με πάσσαλο κοντά στο πίλαρ) ή μπορούν να γειωθούν σε μια νέα, δεύτερη γείωση κάπου κοντά στα panel.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεις να μετρησεις την γειωση του σπιτιου (αφου την αποκοψεις απο την εγκατασταση) και ειναι κατω απο 10Ω τοτε συνδεσε τα άφοβα. Αυτες τις τιμες τις πιανουν συνηθως οι θελεμιακές. Διαφορετικά το σωστότερο θα ηταν να χτυπησεις 2 ραβδους με αποσταση >3μ μεταξυ τους και πάλι πρεπει να μετρησεις αυτες τις τιμες όταν τις χτυπησεις.

Τα πανελ πρεπει να συνδεθούν μεταξυ τους ενα προς ενα σε συγκεκριμένο σημειο που υποδεικνύεται στο πλαίσιο και ΔΕΝ πρεπει να βασιζεστε οτι γινεται σώμα απο τις βάσεις στήριξης. Αυτο θα το καταλάβετε εαν μετρησετε και το κάνουν οι σωστοι εγκαταστάτες....😜

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.

Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα. Πόσο σημαντικό είναι οι δυο γειώσεις του σπιτιού (με πάσσαλο) να συνδεθούν μεταξύ τους ? Το ερωτώ διότι θα πρέπει να τρέξει καλώδιο γείωσης μέσα στην αυλή μήκους 35 μέτρων.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σημαντικό.

Αλλά γιατί να γειώσεις τα panel κοντά στο πίλαρ, και όχι όσο το δυνατό πιο άμεσα?

Αν δεν είναι γείωση αντικεραυνικής προστασίας (που προφανώς δεν είναι αν γειώσεις μακρυά), και η εγκατάσταση οικιακή, αρκεί ένας αγωγός 6mm2 για την ισοδυναμική σύνδεση των δύο γειώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Miltos καλημέρα.

 

Άρα μου προτείνετε να γειώσω τα panel κάπου κοντά στα panel και με καλώδιο 6mm2 να συνδέσω τις δυο γειώσεις. Σωστά ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακριβώς.

Διότι σε αυτή την περίπτωση κατασκευάζεις στην ουσία σύστημα αντικεραυνικής προστασίας (της κατασκευής κάτω από τα πάνελ 🤣)

Οπότε θα πρότεινα αντίστοιχο αγωγό (δεν μπορώ να ανακαλέσω αυτή τη στιγμή, νομίζω 25mm2 ή ίσο με τον αγωγό γείωσης των πανελ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.