Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβαδομέτρηση διαμερίσματος


serol

Recommended Posts

(Mεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σας , θα ήθελα τη βοήθεια σας σε σχέση με ένα προβλημα που προέκυψε σε διαμέρισμα που επροκειτο να αγοράσω . Μετρήθηκαν τα τετραγωνικά απο το μηχανικό που έκανε τον τεχνικό έλεγχο και βρεθηκαν λιγοτερα κατα περίπου 6 τετραγωνικά από τα αναγραφομενα στο συμβόλαιο. (Έκτοτε δεν έχουμε προσβαση στο διαμερισμα). Ο ιδιοκτήτης/πωλητής αρνείται να δεχτεί την όποια διαφορά στα τετραγωνικά  και να αναπροσαρμόσει το τίμημα αναλόγως (σύμφωνα με την τιμή ανα τετραγωνικο μέτρο). Ο μηχανικός του ιδιοκτήτη δεν απάντησε τίποτα ακόμη με στοιχεία.  Ούτε  βεβαιωση μηχανικού,  ούτε ηλεκτρονική ταυτότητα κλπ παρότι και ο ίδιος έχει δει την διαφορά και το έχει παραδεχτεί ανεπίσημα. Ψάχνοντας στο συμβολαιογραφο όπου υπήρχαν τα σχεδια της σύστασης οριζοντιου ιδιοκτησίας βρήκα παρατηρηση, στον πίνακα κοινοχρήστων του τότε μηχανικού/κατασκευαστή (1975)  που γράφει στις παρατηρήσεις ότι "τα εμβαδά των διαμερισμάτων εμετρηθησαν απο της γραμμής δομήσεως".  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι εις γνώση του ίδιοκτήτη/πωλητή και του μηχανικού ότι τα τετραγωνικά ειναι λιγότερα από τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο.  Η πιο προσφατη  μεταβίβαση του διαμερίσματος έγινε το 2012 και πήρε κανονικά βεβαιωση μηχανικού, για να το "αγοράσει" από τον πατέρα του ο ιδιοκτήτης.   Τώρα  αρνείται ότι πρέπει να γίνει η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή ως προς τα πραγματικά τετραγωνικά. Επίσης τα επισημασμένα τριγωνα με πράσινο έχουν μετρηθεί και αυτά ως δομημένα  ... Το συμβόλαιο αναγραφει 99 τετραγωνικά και σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσα.  Έχετε συναντήσει ξανά τέτοια περίπτωση  με τόσο μεγάλες διαφορές; Υπάρχει ειδικότερο νομοθετικό πλαίσιο που να μπορώ να επικαλεστώ; Ευχαριστώ

κατοψη1.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!  Το ψάχνω παραπάνω γιατί έχω ήδη μπλέξει και προσπαθώ να ξεμπλέξω με τις λιγότερες δυνατές απώλειες Να είστε καλά

Edited by Pavlos33
έγινε προσθήκη τονισμού και διόρθωση ορθογραφίας κειμένου (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, slalom said:

Κανε περα, θα μπλεξεις

 Ισχυει το προαναφερθεν σωστο απο τον slalom

λες οτι

..."Ο ιδιοκτήτης/πωλητής αρνείται να δεχτεί την όποια διαφορά στα τετραγωνικά  και να αναπροσαρμόσει το τίμημα αναλόγως (σύμφωνα με την τιμή ανα τετραγωνικο μέτρο)"

Μα το προβλημα δεν ειναι να πληρωσεις για λιγωτερα τμ

Το προβλημα ειναι οτι εχεις μια βεβαιωση το 2012 που βεβαιωνει "αναληθώς"

 

Κατα τα λοιπά...

μεχρι πού "εμπλεξες";;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

χμ....

και τί εξυπονοει με αυτο;

"τα εμβαδά των διαμερισμάτων εμετρηθησαν απο της γραμμής δομήσεως". 

Πώς γινεται ο υπολογισμος  των τμ. με βαση το προαναφερθεν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

από το συνημμένο σχέδιο, προκύπτει ότι η εμβαδομέτρηση έβαλε μέσα και τη διαφορά μεταξύ γραμμής δόμησης και πραγματικής

το γιατί έγινε αυτό, άγνωστο... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Τώρα είδα τα σχόλια και τις απαντήσεις σας. Εμπλεξα για τα καλά... Έχω δώσει προκαταβολή . Τώρα το έχω αναθέσει σε δικηγόρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει καλά αυτό. Να είστε καλά..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.