Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση εξαρτημένου τοπογραφικού σε αγωγή


Recommended Posts

Παρόμοιο ζήτημα:

Κάνω τοπογραφικό για να κατατεθεί σε αγωγή που θα αφορά σε δύο ιδιοκτησίες και το επίδικο τους. Περιοχή χωρίς κτηματολόγιο (δεν έχει γίνει ούτε προανάρτηση).

(1) Απαιτείται ΔΓΜ? Αν όχι , εντάξει . Αν ναι δεν υπάρχει κτηματολογική βάση για να ευρεθούν τα pst_kaek (όρια ιδιοκτησιών κτηματολογικής βάσης). Επομένως θα έχω σε ένα topo-prop layer δύο κλειστές poly (αφού οι δύο "αρχικές" ή "σήμερα υπάρχουσες" ιδιοκτησίες στην πράξη επικαλύπτονται). ..... .  Τα layer bound-impl (-unimpl) θα περιέχουν δύο poly ανοικτές το κάθε ένα. .... .  Αν λοιπόν , ναι, παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.

(2) Απαιτείται ΚΗΔ?

Σας ευχαριστώ

καλη σας μέρα

Link to comment
Share on other sites

Όπως ξαναέγραψα και εγώ μέσα από το φόρουμ μαθαίνω, αν και 4 χρόνια συνταξιούχος.

Σε κάλεσαν λοιπόν εσένα δύο γείτονες, που σίγουρα έχουν διαφορές, αφου παν στα δικαστήρια, να τους λύσεις όποιες διαφορές έχουν.

Το βέβαιο είναι πως σε κάλεσε ο ένας από τους δύο. Εσύ λοιπόν πρέπει (πρέπει?), σαν καλός τοπογράφος, να βρεις τα σωστά όρια!!

Το κτηματολόγιο πως μπαίνει στην μέση? 

Δεν μας λες "πως ξεφύτρωσαν" αυτές οι ιδιοκτησίες; Προέρχονται από κλήρο; Είναι ιδιοκτησίες παλαιές προ 1923; Είναι από χρησικτησίες; Είναι με συμβόλαια;..... Αφού τους βρεις λοιπόν τα σωστά όρια (είτε εφαρμόζοντας διανομή! Είτε εφαρμόζοντας τα συμβόλαια τους! Eίτε ........) τότε το τοπογραφικό σου, μαζί με την απόφαση του δικαστηρίου, θα κατατεθούν με τις δηλώσεις Δ1 στο κτηματολόγιο, όταν "το στείλουν" (το κτηματολόγιο) και σ' αυτή την περιοχή και τότε θα πάρουν οι ιδιοκτησίες ΚΑΕΚ κλπ κλπ.

 

Υ.γρ. Εγ'ω ο καλόπιστος (πιστεύω ότι ακούω) πίστεψα, πως το κτηματολόγιο θα τελείωνε το 2020 !

Και αυτό, έτσι  φαίνεται, είναι σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Αν και το εγγαινίασαν 3-4 φορές αυτό ΔΕΝ λειτουργεί με τίποτα. 

Edited by nbr
Link to comment
Share on other sites

Απο το pdf συχνων ερωτησεων  του κτηματολογιου  στο τμημα  Β. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

"9. Η πληροφορία στο επίπεδο (PST_KAEK) για το πολύγωνο και το ΚΑΕΚ του
Κτηματολογίου είναι υποχρεωτική;
Είναι υποχρεωτική για όλα τα διαγράμματα (τοπογραφικά και ΔΓΜ) που εμπίπτουν σε περιοχές που
λειτουργεί Κτηματολόγιο. Δεν χρειάζεται όπου δεν λειτουργεί Κτηματολόγιο και στις περιοχές υπό
κτηματογράφηση."

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Από τη στγμή που υπάρχει αμφισβητούμενο τμήμα, προσκομίζεται μόνον εξαρτημένο διάγραμμα.

Η οδηγία του Κτηματολογίου "ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡOΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ" αφορά μόνο σε περιπτώσεις όπου έχουμε ΔΓΜ (εννοείται με συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών)

 

5 ώρες πριν, nbr said:

...Εσύ λοιπόν πρέπει (πρέπει?), σαν καλός τοπογράφος, να βρεις τα σωστά όρια!!

Θα διαφωνήσω. Η ευθύνη του μηχανικού περιορίζεται στη σωστή αποτύπωση των υποδεικνυομένων ορίων

Τα "σωστά" όρια θα τα βρει ο κατής...

 

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

πριν 6-7 εβδομάδες στην σελίδα GrSurveyors, στο "φάτσα μπούκ", έγινε αναφορά σ' αυτό το εξαιρετικό βιβλίο,από τα πολλά που έίχε εκδώσει ο σύλλογος τησ Β. Ελλάδας (όταν ήταν στα πάνω του), μετά από ένα ωραίο σεμινάριο που έγινε το 1985.

 

Τελικά ο κατής ποιος είναι? .......... Είναι κάπου στην Πελοπόννησο?

image.thumb.png.37a88d4a3b114dc36c10faebb0ac1104.png

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Με κάλεσε ένας από τους δύο όμορους ιδιοκτήτες, μου προσκόμισε συμβόλαια & τοπς που υπήρχαν, μου υπόδειξε τα όρια του ακινήτου του, "βρήκα" τα όρια του ακινήτου του όμορου (τοπ σε ΕΓΣΑ) , αποτύπωσα τοποσταθερά, ΔΕΝ υπάρχει κτηματολόγιο στην περιοχή, υποδείχθηκε το επίδιο ( μερικές φορές είναι μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης από το κοινό υποσύνολο των τίτλων ιδιοκτησιών), έκανα το τοπ μου με αυτά τα στοιχεία. Δεν εντάλθηκα για εκπόνηση τεχνικής έκθεσης.

Εκτιμώ, ίσως κάνω λάθος, ότι αν κάποιος θελήσει να διορθώσει ή να "διορθώσει" τα όρια του ακινήτου του, πρέπει να καταθέσει στο κτηματολόγιο ΔΓΜ (ας πουμε δγμ1). Ειδοποιούνται, με επίσημη κοινοποίηση, οι όμοροι των προσβαλομένων ιδιοκτησιών (λαμβάνοντας το εν λόγω δγμ1). Αν συμφωνούν υπογράφουν και όλα λήγουν. Αν όμως διαφωνήσουν τότε το συγκεκριμένο δγμ1 υποβάλεται στο δικαστήριο σαν δικόγραφο. Αν υποβληθεί διαφορετικό δγμ (ας πούμς δγμ2) στο δικαστήριο, τότε ΜΑΛΛΟΝ η υπόθεση πάει στα θυμαράκια (είτε απορρίπτεται είτε λαμβάνεται υπόψη το αρχικό δγμ, εδω ρωτείστε δικηγόρο). Επίσης οι διαφορές μεταξύ  των δγμ1 & δγμ2 οδηγούν στην καλύτερη σε "αστάθεια" ισχυρισμών ιδιοκτήτη ή "ανεπάρκεια" μηχανικού και στην χειρότερη ... .

Επομένως το δγμ πρέπει να συντάσσεται με συγκεκριμένο εντολέα (ή συγκεκριμένους εντολείς) και με δεδομένο γιά τον μηχανικό, εξ' αρχής, την "βέβαιη" προσφυγή σε δικαστήριο, ακόμα και αν οι όμοροι (εντολείς ή μη) προφορικά συμφωνούν προ της σύνταξης δγμ. Μιά "λογική" οδηγεί σε προφορική αποδοχή συμφωνίας στην διένεξη, σε σύνταξη τοπς ("συναινετικών") ,  σε παραδοση του τοπ σε εντολείς ή μη, σε ουδεμία αποδοχή ύπαρξης συμφωνίας όταν έρθει η ώρα υπογραφών, σε ύπαρξη τοπογραφικού ως μετέωρο (εκφράζον τις απόψεις του-των εντολέων, ή όχι όλων των εντολέων, αλλά μάλλον όχι των μη εντολέων), σε τοπογραφικο-μεζεδάκι για τον-τους διαφωνούντες ...

Κατής είναι ο τούρκος δικαστής που δίκαζε τις διαφορές των ανθρώπων στην Τουρκοκρατία. Δίκαζε (και τους χριστιανούς) με βάση το μουσουλμανικό δίκαιο. Η απόφαση του ήταν αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστέα. Μετά την απελευθέρωση είχε άσχημη γεύση (η εν λόγω λέξη), τωρα έχει την έννοια του δικαστή που ότι πει (αποφασίσει) είναι αμετάκλητο και ... όχι πάντα σωστό (παραμένει κάποια αρνητική οσμή).

ΣΑς ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.