Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα και συνένωση τοις πράγμασιν στα πλαίσια έκδοσης Ο.Α


Recommended Posts

2009 αγοράζονται από έναν ιδιοκτήτη 3 όμορρα αγροτεμάχια (εκτός σχεδίου εκτός ορίων από οικισμο και χωρίς ΓΠΣ) 3.5 +2.5+2.5. Το ένα 2.5 στρ. Έχει φάτσα σε δρόμο 45 μέτρα και τα άλλα 2 είναι πίσω... 

Βγάζει άδεια το 2009 Μηχανικός για βιομηχανική κατασκευή. Η άδεια βγαίνει και στα 3 χωρίς συνέννωση  και ξεκινάει να χτίσει...

Σταμάτηαε λόγω χρημάτων και τώρα το πουλάει. 

Ο μηχανικός που θα κάνει ταυτότητα κτηρίου και ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια  λέει ότι γίνεται συνεννωση και θα πουληθεί ως ένα 8.5 στρ. (σε μένα παίζει να έρθει για τοπογραφικό αν η τιιμη του μηχανικού ειναι ακριβή. 

Στα συμβόλαια αγοραπωλησίας του 2009 λέει και για τα 3 ότι είναι μη αν οικοδομήσιμα. 

Ερώτηση Γίνεται όντως συνένωση χωρίς να είναι έστω το 1 άρτιο. 4759/2020 Και αν ναι σε ποιο άρθρο νόμου πατάει; χωρίς να επηρεάζει την άδεια που έχει ήδη βγάλει και δεν έχει λήξει ακόμα, αλλιώς πως μπορεί να γίνει αγοραπωλησία;

Edited by Pavlos33
(1)έγινε προσθήκη τονισμού και διόρθωση ορθογραφίας κειμένου (βλ. κανόνες συμμετοχής)---(2) έγινε μερική τροποποίηση τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, aggelapi said:

....

Βγάζει άδεια το 2009 Μηχανικός για βιομηχανική κατασκευή. Η άδεια βγαίνει και στα 3 χωρίς συνεννωση  και ξεκινάει να χτίσει...

...

Ερω.... Γίνεται όντως συννενωση χωρίς να είναι έστω το 1 αρτιο. 4759/2020 Και αν ναι σε ποιο άρθρο νόμου πατάει???χωρίς να επιρεαζει την άδεια που έχει ήδη βγάλει και δεν έχει λήξει ακόμα.... Ή αλλιώς πως μπορεί να γίνει αγοραπωλησία?? 

Αν κατάλαβα καλά η Οικοδομική Άδεια έχει βγει με βάση τοπογραφικό (στην Άδεια) που δείχνει όλο το Γήπεδο και όχι ένα μόνο εξ αυτών.

Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι και τα 3 γήπεδα οι ιδιοκτήτες και τα ποσοστά τους είναι τα ίδια και στα 3 γήπεδα, έχει τοις πράγμασι συντελεστεί η συνένωση σε ένα.

Η διαδικασία συνένωσης (όμορων ιδίου ιδιοκτήτη) κλπ προβλέπετε από απόφαση του ΣτΕ.

Αν κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ θα την βρεις και έχει υπάρξει σχετικός διάλογος. (δεν το έχω πρόχειρο να στο έλεγα)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γίνει συννενωση ούτε στο κτηματολόγιο... Ειναι 3 ξεχωριστά με τον ίδιο ιδιοκτήτη και στα 3...Τωρα που θελει να πουληθεί.... Μπορεί  να γίνει συνένωση και να προκύψει 1 αρτιο και οικοδομήσιμο 8.5... Χωρίς; να είναι είναι 1 από 3 αρτιο αρχικά... Στο Τοπογραφικό άδειας ανάφερςι στο τίτλο 8.5 στρ με κορυφές... Εσωτερικά περιγράφει και τα 3 με τα εμβαδά τους.... Στην έρευνα μηχανικού λέει τα συμβόλαιο των 3 τεμαχίων... Και λέει ότι ειναι αρτιο  κατά κανόνα για πάνω από 8 στρέμματα.. Μπορεί να γίνει συνένωση??? 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, aggelapi said:

... Και λέει ότι ειναι αρτιο  κατά κανόνα για πάνω από 8 στρέμματα.. 

άρα ισχύουν αυτά που σου έγραψα.

Κάνε την σχετική αναζήτηση που σου έγραψα.... να βρεις την απόφαση ΣτΕ.... την δίνεις στον συμβολαιογράφο και σε ενημερώνει τα τι και τα πως που θα χρειαστεί στο Τοπογραφικό σου.

Όταν αποκτήσει τίτλο με τα 3 γήπεδα σε ένα τότε κάνει διαδικασία διόρθωσης και στο κτηματολόγιο το οποίο θα πάει με βαση τι γράφει ο τίτλος.

Link to comment
Share on other sites

On 12/9/2011 at 9:12 ΜΜ, ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ said:

Μόνο αν ο αγροτικός δρόμος προϋφίσταται του 1923

δηλαδή σε περίπτωση που κανένα από τα 2 η 3 γήπεδα με τον ίδιο ιδιοκτήτη (που δεν ειναι άρτια ξεχωριστά) δημιουργησουν άρτιο στο σύνολο (3+3+2 στρεμ=8στρ) το τελικό ειναι άρτιο κατά κανόνα  με βαση το  Π.Δ. 24-5-85 ????

ενω με το 4759/2020 αναφερει πως για να γινει συννενωση πρεπει 1 εκτων οσο ειναι θα πρεπει να ειναι αρτιο)

 

H ίδια δημοσίευση ή δημοσίευση με παρεμφερές ερώτημα, σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ το παρόν θέμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

O Χωροταξικός Νόμος ισχύει πλέον και οι ΖΟΕ όπου έχουν θεσμοθετηθεί

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

συγνώμη που επιμένω...αλλά δεν το πιάνω κάπου  το χάνω...

σε γήπεδα εκτός σχεδίου , χωρίς ΓΠΣ  κτλ (με 3+3+2) εχει βγει άδεια στο  εννιαιο το 2009 περιγραφοντας τα 3 μικρότερα και με ποια συμβόλαια , από τον ίδιο ιδιοκτήτη . ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΥΝΈΝΩΣΗ  γτ δεν ήταν απαραίτητο.. αυτό φαίνεται και στο κτηματολόγιο όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό!

και τώρα θέλει να το πουλήσει...ως ένα μαζί με την άδεια που ειναι ήδη σε ισχύ!

μπορεί να γίνει ένωση και με ποια νομοθεσία! και τι θα δημιουργήσει?? σε αρτιότητα και οικοδομησιμοτητα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από τη στιγμή που εκδόθηκε Ο.Α. επί του συνολικού γηπέδου των 8 στρ. αυτό θεωρείτια πλέον Πολεοδομικά ενιαίο και έτσι θα περιγραφεί στη δήλωση Ν.651/77 ενώ θα πρέπει να γίνιε και γεωμετρική μεταβολή στο Κτηματολόγιο για να μείνει μόνο ένα ΚΑΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Επί πλέον, υπάρχει και η 1296/06 απόφ. ΑΠ όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι " Σε περίπτωση που τα όμορα οικόπεδα ή γήπεδα του αυτού ιδιοκτήτη δεν είναι άρτια, έστω και αν αποκτήθηκαν με διαφορετικά συμβόλαια, δεν διατηρούν την αυτοτέλειά τους και εξετάζονται ως ενιαία ιδιοκτησία"

Μην κολλάμε με το Κτηματολόγιο. Αυτό κάνει καταχωρίσεις σύμφωνα με τους τίτλους. Όταν μεταβιβαστούν ως ένα, θα γίνει και η σχετική μεταβολή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.