Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση πατοσίφωνων όμορων διαμερισμάτων


ΣΟΛΩΝ ΣΚΟΥΜΠΡΗΣ

Recommended Posts

Γειά σας.

Σε διαχωρισμό διαμερίσματος σε δύο μικρότερα, πρόκειται δίπλα στο υπάρχον λουτρό του ενός διαμερίσματος να δημιουργήσω το λουτρό του 2ου διαμερίσματος. Επιτρέπεται να ενώσω τον σωλήνα εξόδου του πατοσιφώνου του νέου λουτρού στον σωλήνα εξόδου του παλιού πατοσιφώνου; Σε αυτήν την περίπτωση τα δύο πατοσίφωνα θα έχουν κοινό οριζόντιο σωλήνα μήκους περί το 1 m μέχρι την κεντρική στήλη αποχέτευσης της οικοδομής. Ψάχνω στην ΤΟΤΕΕ 2412/86 αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό. Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΣΟΛΩΝ ΣΚΟΥΜΠΡΗΣ said:

.... Επιτρέπεται να ενώσω τον σωλήνα εξόδου του πατοσιφώνου του νέου λουτρού στον σωλήνα εξόδου του παλιού πατοσιφώνου; ...

ερώτηση .... και ανεξάρτητα τι τεχνικά θα μπορούσε να προβλέψει ΤΟΤΕΕ κλπ....

όταν και αν μελλοντικό βουλώσει ο παλιός κοινός σωλήνας και τους βγουν τα νερά στα διαμερίσματα τους και ας πούμε είναι τσακωμένοι μεταξύ τους και δεν μιλάνε ...... το πάπλωμα ποιος θα το πληρώσει ..... πως θα ξέρουν πχ ποιο από τα τα δύο διαμερίσματα με την μη προσοχή του μπούκωσε τον σωλήνα?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ΣΟΛΩΝ ΣΚΟΥΜΠΡΗΣ Έχω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με το συνάδελφο. Σκέψου ότι τα διαχωρισμένα διαμερίσματα θα ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, αν όχι σήμερα, στο μέλλον. Δεν μπορούν να μοιράζονται τα σιφώνια τους παρά μόνο να συνδεθούν ξεχωριστά με την κοινόχρηστη στήλη που κατεβάζει τα λύματα από τα μπάνια. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι κλασικό παράδειγμα που λέμε ότι Τεχνικά δεν είναι πρόβλημα.....

από άποψη όμως Κοινωνιολογίας ενδεχόμενα είναι πρόβλημα ....

Link to comment
Share on other sites

Οι 9/10 διαχωρισμοί που έχω δει τουλάχιστον εδώ Θεσ/νίκη γίνονται έτσι. Ένα άλλο θέμα είναι ότι θα προκύψει υψομετρική διαφορά στο νέο μπάνιο (ή κάπου μέσα στον νέο χώρο) λόγω των κλίσεων, τουλάχιστον 10 εκ προκείμενου να δωθεί κλίση  στην νέα αποχ/ση. Τώρα σε βάθος χρόνου πόσο θα αντέξει όλο αυτό, άλλο θέμα, επίσης στις περισσότερες ΕΕΔΜΚ διαχωρισμού που έχουν πέσει στα χέρια μου, δεν έχουν μέσα καν Η/Μ με το σκεπτικό ότι δεν γίνεται νέα μελέτη αλλά "ανανέωση" της υπάρχουσας.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.