Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οπλισμένο Σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες


 

Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.  

22 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.



Recommended Posts

Δεν θα σχολιάσω τα δημοσιέυματα όπως και δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Απλά θα παρακαλέσω να διατηρηθούν σε χαμηλούς τόνους και σε καθαρά επιστημονικό επίπεδα, ακόμα και αν μερικοί πιστέυουν ότι δεν υπάρχει

Ευχαριστώ

ΆΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 291
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλοι μηχανικοί θα εξετάσουμε τώρα τους λόγους, πού εγώ πιστεύω, ότι καταπονούν, τα οριζόντια στοιχεία ενός κτηρίου,καθώς, και πως καταπονείτε η γωνία που δημιουργείται από την κολόνα και την δοκό, κατά την διάρκεια ενός σεισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο σεισμός δημιουργεί κυματισμό του εδάφους, όμοιο με τον κυματισμό της θάλασσας.Φαντασθείτε ότι τοποθετούμε ένα κτήριο με μεμονωμένες κολόνες πάνω στον κυματισμό της θάλασσας, και τα κύματα άντεχαν το φορτίο των βάσεων. Κατά την ώρα του κυματισμού οι μεμονωμένες βάσεις θα ανεβοκατέβαιναν σαν έμβολα μην έχοντας μεταξύ τους ενιαίο οριζόντιο άξονα. Αυτό θα άλλαζε τις γωνίες μεταξύ κολόνων και δοκαριών με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτηρίου.Τον ίδιο κυματισμό παθαίνει και το έδαφος κατά τον σεισμό. Πως το αντιμετωπίζω...? βάζοντας δυο ή και περισσότερες μονοκόμματες βάσεις η μία πάνω στην άλλη, διαχωρισμένες με πολλά ελαστικά. Αυτή η θεμελίωση αφήνει τα κύματα να παίζουνε από κάτω της, λόγω μεγέθους, και συγχρόνως επειδή είναι πολλές και μονοκόμματες επιτυγχάνουν να κατανέμουν τις δυνάμεις του κυματισμού ομοιόμορφα, και κατ αυτόν τον τρόπο οι κολόνες να διατηρούν τον οριζόντιο άξονά τους, και επομένως και τις γωνίες τους ακέραιες. Όπως ένα ποταμόπλοιο.Ακόμα ξέρουμε ότι στο πέρα δ όθεν του σεισμού, αυτή η κατασκευεί αποτελεί σεισμική μόνωση και στις πλάγιες δυνάμεις του σεισμού,αλλά και στις κατακόρυφες δυνάμεις όπως αναφέραμε πάρα πάνω. Μ Φ Χ Γιάννης-ίος http://antiseismic-systems.com/images/stories/hydraulic/figure1.jpg'>http://antiseismic-systems.com/images/stories/hydraulic/figure1.jpg http://antiseismic-systems.com/images/stories/hydraulic/figure1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ποια η διαφορά αυτής της κατασκευής σου με τα συστήματα σεισμικής μόνωσης? Τα συστήματα αυτά εδράζονται σε άκαμπτο υπόγειο έτσι ώστε να μην αφήνουν τα υποστυλώματα να "ανεβοκατεβαίνουν" κατά τη διάρκεια του σεισμού. Τα εφέδρανα από την άλλη "φιλτράρουν" την οριζόντια κίνηση και ο σκελετός του κτιρίου δεν καταπονείται καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

@Γιαννης-ιος

 

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας για αποκτηση περαιτερω παιδειας. Εδω και αρκετο καιρο ομως ασχολουμαι με το ιι) σκελος, σε συμβατικες κατασκευες Ο/Σ.

 

Να σημειωσω παντως οτι απ' την αρχικη "συλληψη" μεχρι τη πατεντα προφανως εχουν προηγηθει συζητησεις με αλλους μηχανικους, εργολαβους σκυροδεματος κλπ κλπ.

 

Η εμμονη να φτασετε εως τη πατεντα (και φυσικα τωρα ειναι που δεν υπαρχει πισωγυρισμα :) ), "ισως" καταδικνυει καποια χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας σας. Χαιρομαι που με βρισκετε καλαμπουρτζη. (δεν εκανα καλαμπουρι στα προηγουμενα ηθελα να το πω ευγενικα).

Να στε καλα, στη θεση σας θα ασχολιομουνα με κανενα ενοικιαζομενο στις ομορφες Κυκλαδες.

 

Φίλοι μηχανικοί θα εξετάσουμε τώρα τους λόγους, πού εγώ πιστεύω, ότι
Οπως προειπε και αλλος συναδελφος απαντησεις σε απλα ερωτηματα δεν πηραμε, παραδιδετε και μαθηματα ΟΦΘΑΛΜΟΣΤΑΤΙΚΗΣ , λετε ΕΓΩ πιστευω οτι (καλα...), και πατε απ το ενα στο αλλο -ξυλινες καθιζησεις τυφωνες- και δε συμμαζευται.

 

αλλά με αυτούς που θέλουν εσκεμμένα να κάνουν κακό στο θέμα
Αν κανει καποιος κακο στο θεμα (της Δυναμικης των Κατασκευων) ειστε εσεις που τα χετε μπερδεμενα.

 

Εσκεμμενα?..., να με κατι τετοια πιανεστε και το τραβηξατε το σχοινι μεχρι τις πατεντες.

 

Αρχικα ηθελα να διατηρησω την οπτικη γωνια του ALITAKIS, και εγω οπως και αλλοι συναδελφοι οπως ειδα οταν σκαλισα το τοπικ, αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανω.

 

------------------------

 

Στειλτε την πατεντα π.χ. στο λινκ που εγραψα παραπανω (αναζητηστε εταιρειες και εσεις, οι εταιρειες δεν θελουν χρηματοδοτες αν αξιζει κατι θα το υιοθετησουν), μπορει να θελουν να την αξιοποιησουν :) , θα δοκιμαστει και η ισχυ της να τελειωνουμε με τα καλαμπουρια, διοτι εδω δεν ηρθατε να προβαλλετε επιχειρηματα, αλλα ντε και καλα να πεισετε και μεσω αυτου να πειστειτε και σεις, για την αποτελεσματικοτητα της "συλληψης". Ακου κει σεισμικη μονωση...

Link to comment
Share on other sites

Ποια η διαφορά αυτής της κατασκευής σου με τα συστήματα σεισμικής μόνωσης? Τα συστήματα αυτά εδράζονται σε άκαμπτο υπόγειο έτσι ώστε να μην αφήνουν τα υποστυλώματα να "ανεβοκατεβαίνουν" κατά τη διάρκεια του σεισμού. Τα εφέδρανα από την άλλη "φιλτράρουν" την οριζόντια κίνηση και ο σκελετός του κτιρίου δεν καταπονείται καθόλου.

 

Καμία διαφορά δεν υπάρχει με τις υφιστάμενες ευρεσιτεχνίες, όσο αφορά, τις άκαμπτες μονοκόμματες βάσεις, και τα ελαστικά.Και αυτές είναι ήδη ευρεσιτεχνίες άλλων ανθρώπων,και όχι δικές μου. Ποια είναι λοιπόν η δική μου ευρεσιτεχνία?...και γιατί ενσωματώνω και άλλες ευρεσιτεχνίες με την δικιά μου? Είναι απλό...γιατί και οι δύο έχουν και τα καλά τους,..και τα μειονεκτήματά τους Ο συνδυασμός όμως και των δύο αντισεισμικών συστημάτων, αξιοποιεί στον ανώτατο βαθμό τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Τι κάνει το δικό μου σύστημα?..Είναι η πρώτη φορά, που αντισεισμικό σύστημα ενώνει τις δομικές κατασκευές με το έδαφος, κάνοντας και τα δύο μέρει ένα σώμα, με ένα μηχανολογικό μηχανισμό ο οποίος προκαλεί προ ένταση στα δύο μέρει. Γιατί το κάνει αυτό? Για να κάνει το υποστύλωμα να αντέχει κατά πολλή περισσότερο τις πλάγιες δυνάμεις...Δώσε μας ένα παράδειγμα,...πως το κατορθώνει αυτό?..Εάν κατασκευάσουμε δύο κολόνες ίδιων διαστάσεων με βάσεις, στην μία τοποθετούμαι το αντισεισμικό σύστημα προ έντασης , και στην άλλη όχι. Μετά τις πακτώνομαι στην κορυφή τους με ένα συρματόσχοινο, και το άλλο άκρο τού συρματόσχοινου το πακτώνομαι με ένα φορτωτή. Εάν τις τραβήξουμε με τον φορτωτή ,όλοι καταλαβαίνουν ποια θα πέσει πρώτη...Και γιατί πρέπει να αντέχουν στις πλάγιες δυνάμεις?....Γιατί η αδράνεια των πολλαπλών πλακών, προερχομένη από τον σεισμό, δημιουργεί πλάγιες δυνάμεις, και σπάνε τις κολόνες, και φυσικά αυτό δεν το θέλουμε. Τοποθετούμε τον μηχανισμό του ελκυστήρα σε όλες τις κολόνες?.. Εξαρτάτε. Οι κατασκευές που έχουν μικρό εμβαδόν,και ύψος μπορούν να δεχθούν τον μηχανισμό σε όλες τις κολόνες. Και γιατί μόνο στις μικρές κατασκευές με μικρό ύψος.? Γιατί ανεβοκατεβαίνουν επάνω στο σεισμικό κύμα του εδάφους,λόγω μικρού μήκους, και εμβαδού που έχουν.Ακόμα σε κατασκευές μικρού ύψους οι κολόνες είναι μεγαλύτερες του πρέπων τος, και μπορούν να πάρουν πρόσθετες θλιπτικές δυνάμεις από τον ελκυστήρα Σε μεγάλου ύψους και εμβαδού κατασκευές, χρησιμοποιούμαι τον ανελκυστήρα με το διάκενο. Μπορεί να τοποθετηθεί και να είναι χρήσιμο χωρίς το άλλο σύστημα?..Ναι ... μόνο που διπλό σύστημά, έχει διπλή αποτελεσματικότητα.Που αλλού μπορεί να χρησιμεύσει μόνο του ή και μαζί με το άλλο σύστημα?..Μόνο του, και με το άλλο σύστημα σε αμέτρητες κατασκευές. Μ.Φ.Χ Γιάννης-ίος

Link to comment
Share on other sites

Structur για πες μου, που δεν έχεις πάρει απάντηση?....και πότε μου έδωσες εσύ απάντηση τέτοια, ώστε να καταρρίψεις αυτά που λέω? Μ. Φ. Χ Γιάννης-ίος

Link to comment
Share on other sites

κ. Γιαννη σεβομαι κατα τα αλλα το παθος σας, αλλα στειλτε το σε καποιες εταιρειες και το μουχαμπετι τελειωνει εκει. Ουτε χρηματοδοτησεις ουτε τιποτα δεν χρειαζεστε. Αν αξιζε τον κοπο (η πατεντα) θα το μαθετε πολυ συντομα.

 

Εγω τι να πω? Εγω λεω τις δικες μου θεωριες οπως και σεις. Απαντηστε δεν απαντηστε σε ερωτησεις μου δεν εχει σημασια, εγω κυριως για να μαθω ρωτησα.

Link to comment
Share on other sites

Όλα έχουν σημασία φίλε Structur και τι θα μάθω από εσένα και εσύ από εμένα.Αυτό λέγετε μεταφορά τεχνολογίας. Αλλά η μόνη ευρεσιτεχνία που θα πήγαινε καλά σε αυτόν τον τόπο, θα ήταν οι αντισεισμικές καρέκλες Μ.Φ.Χ Γιάννης-ίος

Link to comment
Share on other sites

@γιαννης_ιος :Καλες ειναι και οι γενικες πικριες, αλλα δεν ειναι αναγκη να το προωθησεις "σ αυτον τον τοπο".

 

-----------

 

Πάντως τωρα που μιλαμε μου ηρθε ενα βιβλιαρακι απο "διαγωνισμο" που διοργανωνει εταιρεια λογισμικου στατικης αναλυσης. Εκτος απο τους κλασσικους συμμετεχοντες ειδα και: Poland, Slovakia,Romania, Czech Republic με πολυ καλες κατασκευες, και σε πολλες περιπτωσεις και με πολυ νεους, για το οικονομικο επιπεδο των projects, μελετητες (κατω των 27-28 ετων). Δυστυχως ελληνικη συμμετοχη δεν ειχαμε. Γιατι;

 

Εμεις εδω ας ασχολουμαστε με τις πολυκατοικιουλες του οριου των 27μ, με τις φτηνοκατασκευες ανιδεων και διψασμενων για αισχροκερδειες εργολαβισκων (ασχημος συνδυασμος), και με τις ατελειωτες γραφειοκρατιες , και ας εχουμε και την

επιδειξη γνωσεων στη "μπαντα" για να μας βγαινει και λιγο το μερακι. (και να μην ξεχασω: και με τα προγραμματουδια της κακιας ωρας που εξοπλιζουν αρκετα στον αριθμο γραφεια ακομα).

Γνωριζω τις εξαιρεσεις βεβαια, αλλα μιλαμε για τον κανονα.

 

Εν τω μεταξυ ας κανουμε τον αρχιτεκτονα, τον επιστατη, τον εργολαβο (αν διατιθεται κεφαλαιο) η υπεργολαβο, τον εργοδηγο, τον δικηγορο, τον εμπορο, τον ψυχολογο (ναι και αυτο απαιτειται που και που) κοκ για να τα "φερνουμε βολτα", και ας αφησουμε τις πολλες-πολλες εξιδεικευσεις για τους πιο προηγμενους.

 

Καταντια... η λεξη "Βαλκανιος" σε λιγο θα παψει (αν δεν εχει ηδη δλδ) να ηχει σαν "Αλβανος" (χωρις παρεξηγηση) αλλα σαν "Ευρωπαιος" και καλα θα κανει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.