Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιβαλλοντικές μελέτες και υπογραφή


Recommended Posts

Συνάδελφε stamatiskal μην απελπίζεσαι.

 

Μηχανικός Τ.Ε. ειμαι και εγώ και πίστεψε με υπαρχει αρκετή δουλειά για όλους μας. Να ξέρεις οτι το βασικό προσόν ενός μηχανικού σήμερα (δυστυχώς) είναι να έχει την ικανότητα και τα @@ να φέρνει την δουλειά στο γραφείο. Τώρα αν θα την κάνει αυτός ή αν θα την δώσει αλλού ή αν την κανει και την υπογράψει αλλος, αυτά είναι λεπτομέρειες. Πάντως εχουν εξευτελιστεί τόσο πολύ οι τιμές των υπογραφών που δεν αξίζει να ασχολήσε με επαγγελματικά δικαιώματα. Δυστυχώς αυτη ειναι η πραγματικότητα.

 

Τον χρόνο που σπατάλησες και την ψυχική οδύνη που πέρασες θα τα γλίτωνες με 80 ευρώ περίπου και δεν θα είχες και την ευθύνη της υπογραφής. Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως σου τα γράφω...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν αποφοίτησα τώρα. Απλά εδώ και μια δεκαετία που έχουν βγει οι περιβαλοντικές στην φόρα όταν φαίνεται μοιραστήκαν τα δικαιώματα πάλι μειναμε στην απ'έξω. Πόσο μάλλον με τον νόμο του 2005 που ήταν σε ισχύ η ανωτατοποίηση των τει ήδη τρία χρόνια σε ισχύ. Σίγουρα υπογραφές υπάρχουν. Απλά είναι το γαμώτο 4 χρόνια σπουδές 2 χρόνια μεταπτυχιακό 5 χρονια προυπηρεσία σε κάθε λογής εργοτάξιο και να βρίσκεται κάποιοσ και να σού λέει μέσα απο το υπεχωδέ.. αν δεν είσαι του πολυτεχνείου δεν κάνεισ τίποτα στην ελλάδα. Ζητώ συγνώμη που μίλησα έτσι στον συνάδελφο αλλά εσένα δεν σου την σπάει που σε θεωρουν δεύτερης κατηγορίας μηχανικό;

 

Τέλος πάντων, αν γνωρίζει κανένας τίποτα για το επικείμενο προεδρικό διάταγμα που θα μας βάλει και εμάς τους τεχνολόγους στον χορό ας πει...

 

Καλη σας μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Ζητώ συγνώμη που μίλησα έτσι στον συνάδελφο

 

Νp από μένα

 

αλλά εσένα δεν σου την σπάει που σε θεωρουν δεύτερης κατηγορίας μηχανικό;

 

Δεν νομίζω ότι έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε οποιονδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο να με θεωρήσει κάποιος δεύτερης κατηγορίας μηχανικό.

Το ότι έχω περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα εντός Ελλάδος τα οποία δεν αντιστοιχούν στο εύρος των γνώσεων που θα έχω σαν απόφοιτος δεν με θέτει σε δεύτερη κατηγορία, απλά σε λιγότερο αναγνωρίσιμη από την ελληνική κοινωνία, πράγμα λογικό αφού είμαι πρωτίστως μηχανικός βιομηχανίας. Αν εγώ που ανήκω σε μια νέα ειδικότητα μηχανικού στενοχωρίομουν για δεύτερες κατηγορίες κλπ, οι συνάδελφοι χημικοί μηχανικοί θα έπρεπε να είχαν αυτοκτονήσει ομαδικώς!:P Εξάλου η μόνη διαφορά που έχω από τους μετ.μετ.μηχ. εντοπιζεται σε μια κατηγορία μελετών μόνο με την δικαιολογία ότι αυτοί έχουν ανεπτυγμένο μεταλουργικό κομάτι.

 

Καλημέρες καλημέρες συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά επειδή είναι χιλιοειπωμένο το θέμα της υπογραφής των περιβαλλοντικών μελετών. Παραθέτω ενα ξεκαθάρισμα ακόμη μια φορά εδώ με βάση την εμπειρία μου αλλά και την επικοινωνία μου με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Περιβαλλοντικές μελέτες ακόμα και για τα ιδιωτικά έργα αν ανήκουν στη κατηγορία Β3 ή Α2 ή Α1 θέλουν υπογραφή απο κάτοχο μελετητικού πτυχίου Π27, το οποίο μελετητικό δεν μπορούν να το πάρουν οι Τεχνολόγοι. Τώρα, οσον αφορά έργα ή δραστηριότητες που ανήκουν στη Β4 κατηγόρια, τη περιβαλλοντική έκθεση που απαιτείται μπορούν να την υπογράψουν και Τεχνολόγοι..Τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα της β4; τι περιελαμβάνει. Τι είναι; Βασικά ψάχνω ένα πίνακα που να λέει τι μελέτη χρειάζεται και που και ουσιστικα τι μπορώ να υπογράψω. Αν δεν έχεις κάτσει ποτέ σε γραφείο και σε τρώνε τα εργοτάξια αυτά παθενεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.