Μετάβαση στο περιεχόμενο

αγορά εκτός σχεδίου γηπέδων (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα στην παρέα. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Διάβασα δεξιά και αριστερά μερικά άρθρα (κυρίως στο b2green) και προσπαθώ και εγώ να καταλάβω τί ισχύει περί αρτιότητας κτλπ καθώς ενδιαφέρομαι για ΕΚΤΟΣ σχεδίου δόμηση.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για την αγορά 2 αγροτεμαχίων ΕΚΤΟΣ οικισμού και ΕΚΤΟΣ σχεδίου. Αθροιστικά το μέγεθος των 2 αγροτεμαχίων είναι περι τα 4.1-4.2 στρέμματα. Υπάρχει αγροτικός δρόμος ο οποίος περνάει ακριβώς μπροστά από τα 2 αυτά αγροτεμάχια με πρόσωπο γύρω στα 30-35 μέτρα. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να χτίσω σε αυτά τα 2 αγροτεμάχια υποθέτοντας ότι τα αγοράζω και τα ενώνω.

Κατανοώ ότι μάλλον οι πληροφορίες που μοιράστηκα δεν επαρκούν. Παρακάλω πείτε μου ποιες άλλες πληροφορίες απαιτούνται ώστε να κάνετε μια αρχική εκτίμηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η ταπεινή γνώμη μου είναι ότι, προς το παρόν και για τα επόμενα αρκετά χρόνια, να το ξεχάσετε και να σταματήσει να σας απασχολεί ως θέμα....

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Η ταπεινή γνώμη μου είναι ότι, προς το παρόν και για τα επόμενα αρκετά χρόνια, να το ξεχάσετε και να σταματήσει να σας απασχολεί ως θέμα....

 

Ιάσωνα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ιάσονα. Το θέμα "εκτός σχεδίου δόμηση" (όπως την μάθαμε) μας άφησε χρόνους...Δες την απόφαση 176/23 του ΣτΕ και θα καταλάβεις το λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά αναφέρεστε στην απαίτηση για πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο. Όπως ανέφερα και στο αρχικό σχόλιο, υπάρχει κοινός δρόμος αγροτικής χρήσης (δεν υπάρχει άσφαλτος κτλπ). Με συγχωρείτε για τις ερωτήσεις αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πληρείται η συγκεκριμένα προυπόθεση στην περίπτωση μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Οι παράμετροι, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην γενική περίπτωση που αναφέρετε, είναι πολλοί και ο καθένας από αυτούς απαιτεί χρονοβόρα έρευνα και μελέτη, ούτως ώστε να σχηματιστεί η άποψη αρχικώς σε έναν επαγγελματία μηχανικό ότι, η συγκεκριμένη σας κίνηση μπορεί να επιτύχει το σκοπό που επιθυμείτε! Η οποιαδήποτε απάντηση δοθεί στο πόδι, απλώς και μόνο στηριζόμενος στη "μυρωδιά" είναι ανεύθυνη κι άστοχη.... Ο γενικός κανόνας, ειδικά αυτή την εποχή, είναι ξεχάστε το...

Αν όμως εσείς δεν θέλετε να το ξεχάσετε, αναθέστε το σε έναν επαγγελματία μηχανικό, βάλτε το χέρι βαθιά στην τσέπη και θα πάρετε σε εύλογο χρονικό διάστημα, τις απαντήσεις σας. Όχι αυτές που θέλετε ή αυτές που σας λένε οι πωλητές, αλλά αυτές που σήμερα ισχύουν!

 

Link to comment
Share on other sites

Και για να κάνω πιο σαφή τα όσα αναφέρουν οι συνάδελφοι, ιδού κάποιες βασικές παράμετροι για την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα:

1. Ο δρόμος θα πρέπει να προϋπάρχει του 1923 (με διαπιστωτική πράξη του γ.γ. αποκεντρωμένης)

2. Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις λόγω ΓΠΣ, NATURA, κλπ

3. Τηρουμένων των πλάγιων αποστάσεων 15 μ, θα πρέπει να μπορεί να εγγραφεί το επιθυμητό περίγραμμα του κτιρίου

κλπ, κλπ

άρα, μόνο μηχανικός, μετά από ενδελεχή έρευνα, μπορεί να δώσει σωστή απάντηση 

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, tetris said:

...........ιδού κάποιες βασικές παράμετροι...

Πριν από αυτά: Τα 2 πως θα γίνουν 1; Το 4,1 της σούμας δεν είναι λίγο "παρατραβηγμένο" για να μας βγει; Θυμάσαι πως "τέντωναν" παλιά τα γήπεδα; Με ΕΓΣΑ είναι το τοπογραφικό ή αρχαίο; κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Βασική προϋπόθεση των όσων έγραψα, είναι ότι διασφαλίζονται (κατ' αρχάς) πρόσωπο κι επιφάνεια. Αν πρόκειται να γίνει μαϊμουδιά, δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πρόσωπο και επιφάνεια διασφαλίζονται κανονικά σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του κτηματολογίου. Σχετικά με την παλαιότητα του δρόμου δεν είμαι σίγουρος αλλά το θεωρώ απίθανο να προϋπήρχε του 1923.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.