Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Μια απο τα ιδια και εγω.

Που γραφει οτι ειμαστε υποχρεωμενοι να κατσουμε 3 χρονια στο προγραμμα?

 

edit

Και επιτελους σημερα με εμφανιζει "εγκριση χρηματοδοτησης" απο τις 8/10

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι έχει παραγίνει το "μου είπες, σου είπα, μου είπαν...". Όταν αναφέρουμε κάτι, καλό είναι να μιλάμε με κάποια υποτυπώδη στοιχεία( έγραφα, χαρτιά, έστω και την θέση και αρμοδιότητα που έχει αυτός που μας έχει πει κάτι...).

Εγώ ανήκω στο κατάστημα 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, μετά από τηλ τους πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκα για ενημέρωση για τις εξελίξεις. Καθότι αυτά που μου έλεγε η υπεύθυνη για το πρόγραμμα δεν συμβάδιζαν με αυτά που αναγραφόταν στους νέους όρους, αναγκάστηκα να απευθυνθώ στον προϊστάμενο της περιφέρειας, όπου και με απλά λόγια και χωρίς πολλές κουβέντες με διαβεβαίωσε ότι δεν κρύβεται τπτ ύποπτο στους νέους όρους, και ότι το να ενταχθώ στους νέους όρους δε με δεσμεύει κανένας για 3 χρόνια. Με λίγα λόγια ότι ακριβώς αναγράφεται στην τελευταία παράγραφο των ενημερώσεων για τους επιπρόσθετους όρους. Ακριβώς δηλαδή αυτά που προανέφερε και η συνάδελφος "SOFOULA".

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι πριν δημοσιεύσουμε κάτι εδώ μέσα καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Όλοι γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε όλοι, ας μην επιβαρύνουμε με μη εξακριβωμένα στοιχεία και ράδιο αρβύλες.... Ακόμα και ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ αυτή τη στιγμή γνωρίζει πολύ λιγότερα από τον καθένα μας για το πρόγραμμα, απλά διότι δεν τον αφορά το θέμα και δεν το ψάχνει. Το ότι όλοι αυτοί ή καλύτερα το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς είναι γαϊδούρια και αδιάφοροι για το κοινό που εξυπηρετούν δε θα το μάθουμε τώρα.

Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο άτομο ή δημοσίευση από εδώ μέσα, αλλά οφείλω να παρατηρήσω ότι υπάρχει μια τάση πανικού ορισμένες φορές η οποία δεν βοηθάει και παραπληροφορεί.

Link to comment
Share on other sites

απλά μου είχε αναφέρει τότε (και είχα γράψει εδω) ότι με αυτο το χαρτι (που υπέγραψες κ εσύ) δέχεσαι να επεκτείνεις το πρόγραμμα για άλλα δυο χρόνια απο το τέλος αυτου του 12μηνου.

Και δεν μπορείς να κλείσεις το γραφείο πριν το πέρας των 3 ετών.

(στον 3ο χρόνο παίρνεις 1000€)

 

προφανως η απάντηση που πήρα απο την υπάλληλο ήταν γιατι τις ειχα κανει αυτην την ερώτηση. Τότε οπως είχα γράψει μου είπε ότι λέτε (δεν σε δεσμευει.αποφασίζεις στο τέλος του 12μηνου ΤΙ θα κανεις)

 

λοιπόν ήρθαν διευκρινήσεις σήμερα, όπως μου είπε, που αναφέρουν αυτο που γράφω παραπάνω.

Αυτη που τα έχει πει είναι η αρμόδια του προγράμματος στον τοπικό ΟΑΕΔ.Και μπορεί να εκανε ερώτηση στα κεντρικά ακριβως για τον λόγο ότι ρωτηθηκε για το τι ισχύει.

Και με πήρε τηλ γιατι ΕΓΩ την είχα ρωτησει και το θυμόταν γι αυτο και με ενημέρωσε.Οπότε μην είστε σίγουροι ότι ΑΝ πήραν κ άλλοι διευκρινησεις ότι θα σας τηλ.

Αυριο που θα περάσω απο εκεί να κανω την δήλωση θα γράψω και νεότερα.

Επειδή εννοείται ότι δέσμευση τωραγια 3 χρόνια πάει πολύ σημείωσε με εγραψε ΟΧΙ (τώρα που το έγραψε ..αυριο)

 

Τάση πανικού για αυτό το θέμα σε καμία περίπτωση.Θα ηταν αστείο να πανικοβληθεί κάποιος για το αν θα συνεχίσει ή όχι το πρόγραμμα για +2 ετη. Αλλα επειδή είχε γίνει παλιότερα η κουβέντα καλό είναι ότι αλλαγη μαθαίνουμε επι των προηγουμένων να την αναφέρουμε

Link to comment
Share on other sites

Και επιτελους σημερα με εμφανιζει "εγκριση χρηματοδοτησης" απο τις 8/10

Δηλαδή ckiriako είχες κάνει αίτηση από 8/10/2009 και μόλις σήμερα βγήκε η έγκριση; Συγχαρητήρια αν έχεις εγκριθεί, καλή επένδυση!

Link to comment
Share on other sites

Αιτηση 8/10, ελεγχος 17/12, απο τοτε ημουν στο σταδιο της προεγκρισης, υπεγραψα τελη Μαρτιου πριν το Πασχα την νεα δηλωση υπαγωγης.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μου είπαν μόλις πως πρέπει να ξανακάνω έλεγχο και όλη την διαδικασία από την αρχή, ενώ είχα πάρει έγκριση χρηματοδότησης!!! Έλεος......

Link to comment
Share on other sites

Και μενα με καλέσανε πριν το Πάσχα να υπογράψω το χαρτί ένταξης στο ΕΣΠΑ.Μου είπαν οτι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι με την προυπόθεση βέβαια οτι το γραφείο θα υπάρχει για τα επόμενα 2-3 χρόνια..

Link to comment
Share on other sites

αυτο λεμε...

με το χαρτι ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ να κρατησεις το γραφείο για 3 συνολικά χρόνια

 

αλλιώς γραφεις ότι δεν θελεις να ενταχθεις και στο τέλος του 12μηνου κανεις ότι θέλεις...απλά αν το κρατήσεις δεν έχεις την επιπλέον επιδότηση (5000+1000)

αλλα αν δεχτείς και στο τέλος του 2ου χρόνου δεν μπορείς να το κλείσεις αν αλλάξει κάτι (απο εσένα)...αναγκαστικα το κρατας και τον 3ο

 

προσωπικά 3 χρόνια μου φάνηκαν πολύ μακριά δέσμευση....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.