Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για τον ορισμό της σοφίτας. Έχω μια διώροφη μονοκατοικία με ισόγειο 70 τ.μ. και όροφο 50 τ.μ. Σύμφωνα με τον ορισμό έχουν εμβαδόν ίσο ή μικρότερο του 50% του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να έχω 25 τ.μ. σοφίτα ή μπορώ να έχω 35 τ.μ. Αφού συνδέεται και με το ισόγειο λειτουργικά; 

Αλλά έστω ότι ισχύει μόνο με τον υποκείμενο όροφο άρα 25 τ.μ. Μπορώ να έχω και δεύτερη σοφίτα στο επίπεδο του ορόφου που να συνδέεται λειτουργικά με το ισόγειο; Άρα να έχω στο σύνολο μια σοφίτα 25 τ.μ και μια δεύτερη που να καλύπτει το υπόλοιπο τμήμα της κατοικίας άρα αλλά 20 τ.μ.?

Αν δεν γίνεται το παραπάνω θα μπορούσε μήπως να γίνει έστω η μια σοφίτα με 50% του ορόφου άρα 25 τ.μ. και τα άλλα 20 τ.μ. του ισογείου που δεν έχουν από πάνω όροφο να υπολογιστεί 50% * 20 τ.μ. Άρα αλλά 10 τ.μ. Δεύτερη σοφίτα εν συνεχεία του ορόφου; 

Συγχωρέστε με αν ακούγονται ηλίθιες ερωτήσεις απλώς με τις νέες αποφάσεις του ΣΤΕ χάνω ένα δωμάτιο που είχα πατάρι και ο πελάτης μ δυσανασχέτησε.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε
On 18/5/2025 at 12:29 ΜΜ, Χριστίνα Μ. said:

.απλώς με τις νέες αποφάσεις του ΣΤΕ χάνω ένα δωμάτιο που είχα πατάρι και ο πελάτης μ δυσανασχέτησε....

και ανάλογα πότε θα καταθέσεις τελική άδεια και κατασκευή μη έχεις δεδομένο 100% ότι θα έχεις ακόμα τις σοφίτες. Ενημέρωσε για αυτό τον πελάτη που δυσανασχέτησε....

Και φυσικά κάθε μελέτη εκ νέου έχει και χρέωση του μελετητή εκ νέου...

Τέσπα ως είναι (σήμερα) με την υποκείμενη στάθμη τσεκάρεις την σοφίτα.... Τι θα βγάλει το ΣτΕ (αύριο) δεν είναι ευθύνη μας.

• Thanks 1
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.