vck Δημοσιεύτηκε June 27, 2025 at 04:54 μμ Δημοσιεύτηκε June 27, 2025 at 04:54 μμ Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχει κάποιος εμπειρία από τον χρόνο που απαιτείται για την μεταγραφή κυρωμενης πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο; Νόμιζα ότι είναι υπόθεση εξαμήνου, αλλά βλέπω για παράδειγμα ότι η κάτω Μπαλάνα Παλλήνης που κυρώθηκε τον 3ο του 24, έχει εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης της μεταγραφής εντός του 26 (στην εφαρμογή πληροφόρησης για την πρόοδο των πολεοδομικών μελετών του Δήμου Παλλήνης). Επειδή ακολουθούν οι κυρώσεις των πράξεών εφαρμογής των υπολοίπων πολεοδομικών ενοτήτων της Παλλήνης (και νομίζω ότι υπάρχουν σε εξέλιξη και κάποια σχέδια στη Ραφήνα), έχετε κάποια εκτίμηση για τον χρόνο που θα χρειάζεται για την μεταγραφή στο Κτηματολόγιο κυρωμενης πράξης εφαρμογής;
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε July 2, 2025 at 07:37 μμ Δημοσιεύτηκε July 2, 2025 at 07:37 μμ Δυστυχώς το σύστημα χωλαίνει τεχνικά και νομικά. Συζητείται ευρέως η ανάθεση σε συμβούλους ή μελετητές των αντίστοιχων διαδικασιών . Οι αναθέσεις θα γίνουν με τον γνωστό τρόπο !!!!! υπό την αιγίδα του ΤΕΕ και του ομορφάντρα προέδρου του
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 07:22 πμ Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 07:22 πμ ...καταβάλλοντας βεβαίως βεβαίως και το κατιτίς!
nbr Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 08:13 πμ Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 08:13 πμ Εγώ πάντως δεν περίμενα μία ερώτηση ....... με τέτοιο περιεχόμενο!!! Εσύ με ποιο χρόνο θα ήσουν ικανοποιημένος ?? Πάλι καλά που σε 5 ημέρες έδωσε μία "απάντηση" ο Θεοχάρης. (ότι δηλαδή άκουσε...). Δες π.χ., σε κάποια άλλη ενότητα, που αφορά τις μελέτες που δόθηκαν για τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, την λίστα των μελετητικών γραφείων που μοιράστηκαν τις μελέτες. https://web.tee.gr/tm-promitheion/symvaseis/ Τα ίδια και τα ίδια γραφεία πήραν όλες τις μελέτες (υπάρχει και μελετητής από Θεσσαλονίκη που πέθανε πριν περίπου 3 χρόνια). Μέσα σ' αυτή την λίστα βρίσκονται αρκετοί παράγοντες.... του ΤΕΕ και του ΤΕΕ -ΤΚΜ. (στην εποχή του ΟΠΕΚΕΠΕ μη περιμένεις και πολλά πράγματα). 1
ppanag Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 02:35 μμ Δημοσιεύτηκε July 3, 2025 at 02:35 μμ Οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις (μεταγραφής ΠΕ) μάλλον εξαγρίωσαν κάποιον "μεγάλο", οπότε ως δια μαγείας βγήκε νόμος βάσει του οποίου, δεν απαιτείται η μεταγραφή της Π.Ε. για την έκδοση οικοδομικών αδειών...
vck Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 06:24 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 06:24 πμ ppanag έχεις μήπως το ΦΕΚ και το άρθρο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση; Γιατί σας φαίνεται περίεργη η ερώτηση; Εγώ θέλω να κάνω τον οικογενειακό μου προγραμματισμό... Μένω στο ενοίκιο και θέλω να εκτιμήσω σε πόσα χρόνια θα μπορώ να προχωρήσω σε οικοδομική άδεια. Ήξερα ότι ο χρόνος μεταγραφής είναι περίπου 6 μήνες. Εαν όμως η Κάτω Μπαλάνα που είναι 220 στρέμματα πάρει 2,5 χρόνια, τότε η περιοχή που με ενδιαφέρει δεδομένου ότι είναι μεγαλύτερη και θα συμπεσει με τις υπόλοιπες πολεοδομικές ενότητες, ίσως με βγάζει εκτός προγράμματος. Με το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στην Αττική, εάν είναι να δώσουν λεφτά για αγορά παλαιών κατοικιών τύπου σπίτι μου ΙΙ, καλύτερα να τα δώσουν για να ξεμπλοκάρουν οι εντάξεις στο σχέδιο...
nbr Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 07:24 πμ Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 07:24 πμ (edited) Επειδή εγώ εξέφρασα την απορία για το θέμα που έβαλες θέλω ξεκάθαρα να σου πω, πως αυτό ΔΕΝ ήταν κάποια αιχμή προς το πρόσωπό σου. Πολύ καλά έκανες και έθεσες το θέμα ακόμη και αν αυτό δεν ήταν μία ιδιωτική υπόθεση αλλά κάποιου πελάτη σου. Έχω συμμετάσχει σε πάνω από 15 μελέτες Π.Ε. σε περιοχές-συνοικισμούς στον νομό Θεσσαλονίκης (πχ Π.Ε επέκτασης Πυλαίας) αλλά και σε γύρο νομούς. Τέλος δεκαετίας 1990 και αρχές 2000 με το που είχαμε την κύρωση της Πράξης και "σφραγιζόταν" οι "Πίνακες της Πράξης Εφαρμογής" (τα σεντόνια) οι χρόνοι που μεσολαβούσαν ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Οι Πίνακες της Π.Ε. με το που πήγαιναν στο Υποθηκοφυλακείο ήταν πλέον και τα νέα "συμβόλαια" των "Ν"έων οικοπέδων. (Τότε πάντως μπορούσες και έκτιζες, ακόμη και πριν την κύρωση της Π.Ε., ακολουθώντας φυσικά κάποιους όρους ή προϋποθέσεις σύμφωνα πάντα με τις εγκυκλίους 106/86 & 59/87). Το κτηματολόγιο πάντως, σε κάποιες περιοχές, από μόνο του κουβαλάει ένα κάρο προβλήματα. Από την στιγμή όμως που και οι Π.Ε. πρέπει να ενσωματωθούν στα κτηματολόγια καταλαβαίνουμε πως θα κουβαλήσουν και αυτές αυτό το ανάθεμα. Να μη ξεχνάμε πως το (πολύπαθο) Κτηματολόγιο ξεκίνησε με υπουργό τον Λαλιώτη κάπου στα έτη 1995-96 (νομίζω πως ο πρώτος νόμος για το κτηματολόγιο είναι του 1996). Αυτά είναι είναι λοιπόν τα "Τριάντα χρόνια Δόξας". Edited July 4, 2025 at 08:16 πμ by nbr
vck Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 08:06 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 4, 2025 at 08:06 πμ Συνάδελφε nbr κι εγώ αυτή την αίσθηση είχα. Ότι με την κύρωση της πράξης εφαρμογής, είμαι σχεδόν έτοιμος.. βλέπω όμως ότι μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι και προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ακολουθεί...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα