Μετάβαση στο περιεχόμενο

Iσοτιμία διπλώματος πολυτεχνίου με master


sundance

Recommended Posts

Κ m@rios δεν μπορεί να ελέγχει η Ελλάδα ποιος ασκεί το επάγγελμα του στην Ελλαδα. Η ΕΕ σου λέει μηχανικός στη Βουλγαρία, μηχανικός στην Ελλάδα κ τέλος. Αυτό που μπορεί να κάνει κ πιστεύω πρέπει να κάνει είναι να εξορθολογήσει το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ασκεί το επαγγελμα του ο μηχανικός. Να διορθώσει τις όποιες αδικίες στην απονομή επ. δικαιωμάτων κ να δημιουργήσει κλίμακες έτσι ώστε να αμοίβεται ο καλός μηχανικός κ ο δήθεν ακόμα κ να τιμωρείται.

 

Αυτό δεν ισχύει. Π.χ. εγώ έχω επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού στην Ελλάδα αλλά δεν μπορώ να εγγραφώ στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Αγγλίας. Έχουν αλλες διαδιακασίες για αυτό. Άρα αφού δεν μας αναγωρίζουν αυτοί γιατί να τους αναγνωρίζουμε εμείς?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Δεν ξέρω που γράφεσε ή τι κάνεις όμως τα επ.δικαιώματα στην αγγλία ενος πολ. μηχανικού ελλάδος είναι του πολ. μηχανικού Αγγλίας. Δε ξέρω λεπτομέρειες για Αγγλία, όμως η ΕΕ αυτό λέει. Για αυτό κ εγγράφονται οι απόφοιτοι fachhochschule στο ΤΕΕ ως ηλεκτρολόγοι μηχανικοι ΠΕ. Επειδή στη Γερμανία είναι ηλ. μηχανικοί. ΠΕ, ΤΕ κ δε συμαζέυετε δεν έχουν. Έτσι μπορεί κ υπογράφει κ μηχανολογικά που μάλλον στη Γερμανία δε θα μπορούσε!

Link to comment
Share on other sites

Καλά πιστεύεις ότι ένας έμπειρος Μηχανικός ΤΕ είναι λιγότερο ικανός να κάνει ένα έργο απο 1 οποιοδήποτε φοιτητη πολυτεχνείου που μόλις πήρε το χαρτί στο χέρι κ δεν έχει δουλέψει ποτέ;

 

Η εμπειρία είναι εφόδιο για να αντιμετωπίσεις κάτι που σου έχει ξανατύχει. Αν σου τύχει κάτι καινούργιο χρειάζεσαι και θεωρητικό υπόβαθρο. Δεν αμφισβητώ ότι ένας απόφοιτος ΤΕ μπορεί να έχει το υπόβαθρο αυτό, απλά δεν το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ έχουν και θεωρητικό υπόβαθρο πέραν του πρακτικού πλέον. 4 χρόνια δεν μαθαίνουν να κρατάνε σφυρί και να βαράνε καρφιά, εαν έχει περάσει αυτή η ερμηνεία απο το ΤΕΕ και ορισμένους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

απο το http://anotata-tei.blogspot.com/ όσον αφορά αν εχουν οι απόφοιτοι Βουλγαρίας ίδια δικαιώματα με αποφοιτους ελληνικών πολυτεχνείων

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ 05/09/2008 ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ: 817990

 

"Το μονοπωλιακό καθεστώς ΕΤΕΚ

 

Με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας έχουν κατοχυρωθεί τέσσερεις βασικές ελευθερίες εντός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, για να διασφαλίσουν την φιλοσοφία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς. Η ελεύθερη διακίνηση ατόμων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και αγαθών. Επομένως, λογικά, βάσει και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/48/ΕΟΚ/21-12-88, όταν κάποιος Ευρωπαίος πολίτης μετακινηθεί από ένα κράτος μέλος σε άλλο μπορεί να μεταφέρει τα νόμιμα επαγγελματικά του δικαιώματα, τα οποία έχει αποκτήσει από αναγνωρισμένο επαγγελματικό σώμα ή επιμελητήριο της χώρας της οποίας προέρχεται, στη χώρα υποδοχής του. Η οδηγία 89/48/ΕΟΚ/21-12-88 δηλώνει ρητά ότι "Όταν στο κράτος μέλος υποδοχής, η πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα ή η εξάσκησή του προϋποθέτει την κατοχή διπλώματος, η αρμόδια αρχή δεν μπορεί να αρνείται σε υπήκοο κράτους μέλους την πρόσβαση στο επάγγελμα αυτό ή την εξάσκησή του, υπό τους ίδιους όρους με τους ημεδαπούς, επικαλούμενη την έλλειψη προσόντων...".

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ έχουν και θεωρητικό υπόβαθρο πέραν του πρακτικού πλέον. 4 χρόνια δεν μαθαίνουν να κρατάνε σφυρί και να βαράνε καρφιά, εαν έχει περάσει αυτή η ερμηνεία απο το ΤΕΕ και ορισμένους άλλους.

 

Pappos και με τους παλιούς απόφοιτους τι θα γίνει;

Mε τους απόφοιτους των ΚΑΤΕΕ , εργοδηγούς κτλ. που έχουν τα ίδια δικαιώματα;Αυτή η λογική σε διαχωρισμό ΠΕ και ΤΕ πρέπει να τελειώσει.Το επάγγελμα του μηχανικού είναι η τέχνη του εφικτού και συνυφασμένο με την πράξη.

To θέμα θέλει μια συνολική αντιμετώπιση.Για να μην υποβαθμιστεί το επάγγελμα του μηχανικού.Ίσως να χρειάζεται μία μείωση των εισακτέων στις σχολές μηχανικών ή συγχώνευση τμημάτων.Τροποποίηση των προγραμμάτων σπουδών και προσαρμογή στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Από την μεριά της πολιτείας , χρειάζεται μια δίκαιη κατανομή των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ήδη οι υπάρχοντες μηχανικοί είναι το 3πλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαικής Ένωσης.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τους παλιούς απόφοιτους είναι πολύ μεγάλο. Υποτίθεται ότι η αναβάθμιση των δικαιωμάτων οφείλεται στην αναβάθμιση των σπουδών. Είναι δυνατόν να αποκτήσουν επιπλέον δικαιώματα αυτοί που έχουν αποφοιτήσει πριν την αλλαγή στις σπουδές; Με ποια κριτήρια θα γίνει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο αρμόδιο είναι το υπουργείο παιδείας. Οι παλιοί απόφοιτοι εννοείται δεν έχουν καμία σχέση με το σημερινό επίπεδο των μηχανικών ΤΕΙ. Οι εργοδηγοί είναι άλλη σχολή που είχε διάρκεια 2 χρόνια. Μην τα μπερδευεται τα πράματα. Αυτοί δεν ανήκουν στην κατηγορία μηχανικών ΤΕ. Οι εργοδηγοί δεν έχουν δικαιώματα με αυτά των μηχανικών ΤΕ. Αλλο τώρα αν το ΤΕΕ στο περιοδικό τους βάζει όλους τι ίδιο στην κατηγορία εργοδηγοι,σχεδιαστές,μηχανικοί ΤΕ.(Κατί τέτοια βλέπω και θα κάνω και εγώ κατηγορία Μηχανικοί Ελλαδιστάν, Μηχανικάρες Αμερικής κ.τ.λ.)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.