Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετητικό γραφείο ψάχνει για θύματα...


vkoumoul

Recommended Posts

Είμαι νέος μηχανικός (ΤΕΕ 2006) και εργάζομαι σαν μηχανικώς έργου σε έναν εργολήπτη δημόσιων έργων από το Νοέμβριο 2008 και μέχρι τα τέλη του οκτώβρη 2009, οπου τελείωνει η σύμβαση έργου.

Ταυτόχρονα διατηρώ και ένα μελετητικό γραφείο όπου κυρίως ασχολούμε με άδειες μικρής κλίμακας, άδειες επισκευών, στατικά και μελετές ενισχύσεων φέροντα οργανισμού.

Λόγω ότι τελείωνει η σύμβαση έργου έχω αρχίσει και κοιτάω αγγελίες για την περαιτέρω πορεία μου.

Βλέποντας μία αγγελία μελετητικού γραφείου που αναφερόταν σε συνεργασία με πολιτικό μηχανικό σκέφτηκα οτι κανένα στατικό έτσι για το απόγευμα καλό θα ήταν.

Συναντήθηκα λοιπόν με τον δήθεν συνάδελφο (έτσι με προσφόνησε) ο οποίος αναλαμβάνει άδειες από κατασκευαστές, τις συντάζει το γραφείο του (και τα στατικά) και το μόνο που ζητάει είναι πολιτικούς μηχανικούς που να εχουν περιθώριο στην εφορία για να υπογράψουν 4-5 στατικές μελέτες το χρόνο έναντι της αμοιβής 12% της νόμιμης και ΦΠΑ ολόκληρο.

Νομικά παρανομεί κάπου και θα μπορούσα να τον παγιδέψω?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα χρήματα θα μπαίνουν στο λογαριασμό σου στην ΕΤΕ και μετά του τα επιστρέφεις.

 

Είναι ξεφτίλα να πουλάς την υπογραφή σου τόσο φτηνά. Σκέψου πόσο κόπιασες και γράψτον ξέρεις που (τον γύφτουλα).

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μπορεί να σου προταθεί να κάνεις στατικά "με το κιλό", για 0,5-5 ευρώ/τμ (ανάλογα την ποιότητα, από στατικά "για να γεμίσει ο φάκελος" μέχρι πραγματικά/εφαρμογής κι ανάλογα την πολυπλοκότητα του θέματος), χωρίς να τίθεται θέμα υπογραφής και νόμιμης αμοιβής (όλα μαύρα).

 

Ξέρω 2-3 κοπέλες που δεν είχαν τα κότσια για το επάγγελμα, έκαναν και 2-3 παιδιά μαζεμένα και δουλεύουν έτσι από το σπίτι, για να συμπληρώνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Υπάρχουν όλα αυτά στην πιάτσα.

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτός που συνάντησες σου λέει ότι είναι Μηχανικός εγώ είμαι ο Δον Κιχώτης !!!

 

Πόσα ακόμα βλαχαδερά υπάρχουν ελεύθερα και βόσκουν...ας τα μαζέψει κάποιος και να τα πάει σε κανένα μαντρί τελοπάντων. Δηλαδή να είσαι αμόρφωτος να είσαι. Να είσαι ακοινώνητος να είσαι. Να είσαι τσοπάνος να είσαι.

 

Αλλά μην μας το δείχνεις !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει με το τετραγωνικό κύριοι. Υπάρχει νόμιμη ελάχιστη αμοιβή !!!

Η θα μάθετε σαν χώρα και σαν Μηχανικοί να δουλεύετε όπως πρέπει και με τα νόμιμα ή πείτε μου αν θέλετε να συνεχίσετε έτσι να πάω να σας αγοράσω σανό και να σας αμολήσω στα λιβάδια μαζί με τα μοσχάρια !!!

 

Επιτέλους να σταματήσουν αυτά περί τετραγωνικών μέτρων !!! Να μην παραπιονούνται μερικοί όταν μιλάω για Ελλαδιστάν και ότι είναι αμόρφωτοι και αγράμματοι !!! Είστε για την πίστα κύριοι με τέτοιο σκεπτικό. Δεν είστε ούτε για εργοτάξιο ούτε για το γραφείο.

 

Ή θα γίνετε χώρα και θα λειτουργήσετε σαν κράτος σε όλους τους τομείς ή βουλώστε το και καθήστε στα αυγά σας, δείτε τον Αυτιά το πρωί το μεσημέρι τις ξεβράκωτες και το βράδυ live μπουζούκια στην TV. Αλλά Ευρώπη έτσι όπως κάνετε δεν θα γίνετε ποτέ. Μια ζωή θα είστε στις λαμογιές για να επιζήσετε και μια ζωή τρίτη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι!!Μεγαλεία τα ακούν και οι νέοι συνάδελφοι και απογοητεύονται εντελώς!!Τι έχουμε να δούμε ακόμη μην το συζητάτε...Δουλειά με το τετραγωνικό χαρτιόυ-Δουλειά με το πόσο μπαίνει η υπογραφή σου-Δουλειά με ποσοστά του 12%....Όλοι μας αυτά ονειρευόμασταν όταν αφιερώναμε 6 χρόνια από τη ζωή μας + 1χρονο μεταπτυχιακό (προσωπικά ,άλλοι μπορεί και περισσότερα) για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά μωρέ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!

Link to comment
Share on other sites

και το μόνο που ζητάει είναι πολιτικούς μηχανικούς που να εχουν περιθώριο στην εφορία για να υπογράψουν 4-5 στατικές μελέτες το χρόνο έναντι της αμοιβής 12% της νόμιμης και ΦΠΑ ολόκληρο.

Νομικά παρανομεί κάπου και θα μπορούσα να τον παγιδέψω?

δηλαδη 5*12%=60% των στατικών μιας άδειας. Να πάρεις τσουβάλι να βάλεις τα λεφτά

5 ευρώ/τμ μαύρα δεν είναι ασχημα.

ποιος τα δίνει αυτά? του κάνω στατικά και με 4

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: Μετά τον στρατό θέλεις να ανοίξεις γραφείο και σε πλησιάζει κάποιος που σου λέει να υπογράψεις μία μελέτη και θα πάρεις 10-12-15%. Έστω ότι το ποσό αυτό είναι της τάξης των 8k-9k €.

Τι κάνεις? απαντάς όχι? Έστω και αν έχεις τρέχοντα έξοδα και έχεις ψάξει αλλά δεν έχεις βρει δουλειά ακόμα?

Ή έστω πως έχεις 15 χρόνια στο επάγγελμα και έχει να πατήσει πελάτης στο γραφείο 1.5 χρόνο. Πάλι θα απαντήσεις όχι?

Δεν ξέρω. Και εγώ όχι θα απαντούσα σε όποιον με ρωτούσε, διότι ηθικά δεν μου πάει να του πω ναι, αλλά την απάντηση θα την βρει μέσα από την ίδια την ζωή και από το αν έχει να πληρώσει το φροντιστήριο των παιδιών του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.