Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετητικό γραφείο ψάχνει για θύματα...


vkoumoul

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού δεν είσαι αφορολόγητος πως συμφέρει να υπογράφεις με 12% και να πληρώνεις φόρο πχ 38% x 40% =16%. Δηλάδη θα χάνεις και 4% για να κάνεις την δουλεία?

Link to comment
Share on other sites

chris12, δεν είπε ποτέ ότι υπογράφει για 12%. Ισα-ίσα που ακριβώς αυτό αναρωτιέται.

 

 

υγ. Επειδή μόνο εγώ μίλησα για 8-9Κ περίπου, από λάθος μου εννοούσα στο σύνολο της αδείας για μελέτη και επίβλεψη. Σαφώς αμοιβή στατικών 100k€ είναι πολύ μα πάρα πολύ μεγάλο έργο.

υγ2. Δεν είναι θέμα λογικής. Ο κρεμασμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απ'όλα αγαπητό μου παιδί αν διάβασες αναφέρω ότι είμαι εργοταξιάρχης σε δημόσια έργα.

 

Και πολύ καλά κάνεις.Γιατί το αναφέρεις όμως,μπας κ ψαρώσω?Ή για να μου δείξεις ότι δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά?Στ' αλήθεια με ενδιέφερε να μάθω τί ζήτησες εσύ,δεν το είπα για να σε μειώσω.Αν μαθαίναμε,πιθανόν τότε να εξελισσόταν κ η κουβέντα.

 

Ο τύπος δουλεύει για κατασκευαστές, είναι γνωστός, και σχεδιάζει μαζί με τα παιδάκια που έχει στο γραφείο του κυρίως πολυκατοικίες.

 

Παιδάκια όταν λες τί εννοείς,ανήλικα?Ή μήπως φτωχούς εξαθλιωμένους νέους συναδέλφους που δεν πιάνουν τα μεγαλεία σου κ τους απαξιώνεις κ εσύ με τη σειρά σου?ΠΡΟΣΕΧΕ τί λες συνάδελφε.....

 

 

Και από 'οτι βλέπω και εσύ και κάποιοι άλλοι εδω μέσα το θεωρείται και λογικό.

Καλά σας κανουν, το τραβάει ο οργανισμός σας.

 

Δεν θεωρώ τίποτε λογικό,αν πρόσεξες κ εσύ με τη σειρά σου τους σχολιασμούς μου.Συμφώνησα με την άποψή σου,απλά επισήμανα ότι δεν τοποθετήθηκες στο τί ζήτησες ΕΣΥ,για να δούμε κ αν έχει νόημα το θρεντ που ξεκίνησες.Το τί γίνεται στην αγορά νομίζω ότι το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας κ το φόρουμ έχει βρωμίσει από τέτοια αντίστοιχα θρεντς (είναι πολλά).

 

Όσο για μένα-καθώς μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω προσωπικά-έχω απεξαρτηθεί οικονομικά από νταβατζήδες αφεντικά κ δεν έχω ανάγκη από κανένα 60άρη μηχανικό δημοσιοσχεσίτη να κλείνει δουλειές κ να με έχει δούλο,ούτε ΚΑΝ από εταιρείες,κάτι που εσύ προφανώς δεν έχεις καταφέρει ακόμη.Είναι λάθος σου να απευθύνεσαι προσωπικά-τουλάχιστον σε μένα-γιατί ο οργανισμός μου δεν τραβάει απολύτως τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά καταχωρημένο από vkoumoul viewpost.gif

Ο τύπος δουλεύει για κατασκευαστές, είναι γνωστός, και σχεδιάζει μαζί με τα παιδάκια που έχει στο γραφείο του κυρίως πολυκατοικίες.

Επειδή κι εμένα δεν μου άρεσε αυτό, εσύ ως μηχανικός του '06, θεωρείς πως έχεις τρελή εμπειρία; Η' απλά λανσάρεσαι ως εργοταξιάρχης μεν, ο οποίος ψάχνει δε για "αρπαχτούλες"; Διότι εμένα μου μάθανε από την πρώτη νηπιαγωγείου πως όταν δεν θες κάτι λες "όχι" και δεν το παζαρεύεις ούτε το ψάχνεις.

 

Τέλος, η άποψη μου είναι πως τέτοιου είδους εκμετάλλευση δεν χαλάει την πιάτσα. Απλά είναι αμφίδρομη εκμετάλλευση.

Την πιάτσα χαλάν άλλοι, οι μπαμπάδες που παίρνουν όλες τις δουλειές στα 60-70 τους και τις λανσάρουν στους γιους, κόρες, ανίψια και με την σειρά τους οι τελευταίοι, επειδή δεν έχουν ιδέα από μελέτη, την δίνουν αλλού... Η μίζα της μίζας, ώ μίζα... Τι παραξενεύεστε; Ξεχνάτε που ζούμε;

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απ'όλα αγαπητό μου παιδί αν διάβασες αναφέρω ότι είμαι εργοταξιάρχης σε δημόσια έργα. Το γραφείο είναι μία απογευματινή, κυρίως βραδυνή απασχόληση.

Επειδή ο αδερφός μου ασχολείται με ανακαινήσεις βγάζω μέσω όρο 1-2 άδειες επισκευής το μήνα σε ιδιώτες χωρίς έκπτωση.(δίνω 200 ευρώ στον αδερφό μου)

Στατικά κάνω για δύο αρχιτέκτονες (επισκευές νεοκλάσικών η μία, και ο άλλος στη χαλκίδα) και οι δύο με ελαχιστες αμοιβές, αλλά μέχρι τώρα έχουν ελάχιστες δουλείες (2-3).

Για να υπογράψω μία στατική μελέτη ζητάω και όσα για να την κάνω και να υπογράψω μαζί και κάπου κοντά στα διπλάσια από αυτά που λένε οι άλλοι εδώ μέσα.Με την λεπτομέρεια ότι έχω δουλεία και δεν πιέζομαι και είμαι στη μεγάλη φορολογική κλίμακα.

 

Ο τύπος δουλεύει για κατασκευαστές, είναι γνωστός, και σχεδιάζει μαζί με τα παιδάκια που έχει στο γραφείο του κυρίως πολυκατοικίες. Τα στατικά κάθε μίας εγώ τα υπολογίζω 4500-7500ευρώ. Σου δίνει 12% για τα 5 λεπτά που υπογράψεις στο γραφείο του (και τα βράδια που θα σκέφτεσαι τη ..... που υπόγραψες).

Στις 5-6 υπογραφές έχεις καλύψει το αφορολόγητο και έχεις εισπράξει κανα πεντοχίλιαρο.

Και ο τύπος το θεωρεί και λογικό.

 

Και από 'οτι βλέπω και εσύ και κάποιοι άλλοι εδω μέσα το θεωρείται και λογικό.

Καλά σας κανουν, το τραβάει ο οργανισμός σας.

 

αυτό το έχεις πάρει από το προπτυχιακό μανιφέστο ή τώρα που άλλαξαν τα κόζια?

Link to comment
Share on other sites

vkoumoul είναι λίγο δύσκολο να είμαι ''αγαπητό σου παιδί'',καθώς είσαι νεώτερος κ από τη μικρή μου αδερφή! :lol:

 

Σωστά τα λέει ο acnt,υπάρχουν κακοί συνάδελφοι που χαλάνε την πιάτσα,αλλά όλα εν τέλει είναι θέμα deal.Αν σε χαλάει,τότε φεύγεις.Βέβαια,το θέμα θα μπορούσε να πάρει άλλες ηθικές διαστάσεις,π.χ. αν ο τύπος αυτός σου είχε σπρώξει 10 δουλειές κ σου ζήταγε χάρη να πάρεις πάνω σου την εφορεία,τότε θα μπορούσα να πώ ότι η πρότασή του ήταν κ πολύ αξιοπρεπής.Αν από την άλλη δεν του χρωστάς τίποτε κ σου μοστράρει ότι σου κάνει κ χάρη,τότε εσύ με τη σειρά σου του πετάς ένα νούμερο να του προκαλέσεις στεφανιαία νόσο.Διευκρίνησες βέβαια ότι βρήκες το τηλ του από αγγελία,άρα μάλλον δεν του είσαι υποχρεωμένος.Η κουβέντα όμως πρέπει να γίνει πάνω σε αυτό που θίγεις (the show must go on).

 

Αλλά δεν μας λες τί ζήτησες........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.