Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου


Recommended Posts

Αγαπητοι συναδελφοι καλημερα. Ηθελα να θεσω το εξης θεμα προς επιλυση των αποριων μου. Σε οικοπεδο εκτος οικισμου μη αρτιο και μη οικοδομησιμο το οποιο βρισκεται εντος ζωνης αρχαιολογικης προστασιας Α (μονο επισκευες σε υπαρχοντα κτισματα για λογους χρησης, υγιεινης) βρισκεται αποθηκη 20τμ.Ο ιδιοκτητης ηθελε να αλλαξει στεγη με κατασκευη σεναζ και να δημιουργησει μπαζωμενη βερατα με τοιχειο αντιστηριξης.Οταν ακουσε το κοστος αδειας αλλαξε γνωμη και ετσι του εβγαλα αδεια μικρης κλιμακας για αλλαγη κεραμιδιων.Το ερωτημα ειναι το εξης:μπορει σε αυτο το οικοπεδο να κατασκευασει την μπαζ. βεραντα με το τοιχειο αντηστηριξης με την αιτιολογια οτι δεν απαιτειται αδεια για την διαμορφωση εξ. χωρων?Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

για το μπάζωμα και την σκυροδέτηση του τοιχείου αντιστήρηξης απαιτείται από οσο γνωρίζω η έκδοση άδειας οπότε αν πας με εργασίες μικρής κλίμακας μάλλον θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

...με την αιτιολογια οτι δεν απαιτειται αδεια για την διαμορφωση εξ. χωρων?...

 

Μπαρδόν...αυτό πώς προέκυψε? Και για να μη μακρηγορήσω, όταν λέμε ότι υπάρχει το όριο του 1,50 μ. στο μπάζωμα και εκσκαφή του υπάρχοντος φυσικού αναγλύφου αυτό κάπως πρέπει να ελέγχεται. Και ένας τρόπος υπάρχει: πολεοδομία=άδεια.

 

Πόσο μάλλον σε αρχαιολογικές ζώνες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ss_sk:

το περσινό καλοκαίρι σε εγκριση (όχι άδεια) εργασιών μικρής κλίμακας μου είπαν ότι για τοποθέτηση κλιματιστικού σε όψη ότι ναι μεν δεν απαιτείται άδεια, όμως θα εξεταστεί η έγκριση απο ΕΠΑΕ. Άρα και χωρίς κανονική άδεια υπάρχει δυνατότητα ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Με την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας επιτρέπονται διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο μέχρι +/-30cm από το φυσικό έδαφος, οπότε ούτως ή άλλως δεν καλύπτεται η περίπτωση της μπαζωμένης βεράντας με τοιχίο αντιστήριξης...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.