Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράνομα παράθυρα σε γειτονικό οικόπεδο


stan

Recommended Posts

3 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Καλημέρα

Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρο, ενώ αν ήταν πριν το 1973 μπορούσες να το διατηρήσεις

Πώς αποδεικνύεται αν προϋπήρχε πριν το 73;

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα από τα σχέδια της Ο.Α εφόσον υπάρχει και με επιφύλαξη από ένορκες βεβαιώσεις 2 μαρτύρων

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, dinaras said:

Καλησπέρα forum,

 

Είναι νέο μέλος, ιδιώτης, και χρειάζομαι την βοήθειά σας.

 

1. Ζω σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων της κεντρικής Ελλάδας

2. Πρόκειται για ισόγεια μονοκατοικία σε οικόπεδο 500τμ

3. Το σπίτι χτίστηκε το 1959 και επεκτάθηκε νόμιμα με άδεια αστυνομίας το 1975

4. Νομιμότατο, τακτοποιημένο σπίτι, με το τοπογραφικό του, κανονική παροχή ρεύματος, όλα καλά και πρόσφατη ένταξη στο εξοικονομώ (απόδειξη της νομιμότητάς του).

 

Εντός αυτού του οικοπέδου χτίστηκε το κτίσμα (το κατοικήσιμο σπίτι δηλαδή με τους εσωτερικούς χώρους) περίπου 0.90 τμ από την αυλή του γείτονα.

Μπορώ να ανοίξω παράθυρο από αυτή την πλευρά του σπιτιού;

 

Κι επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, δείτε την φωτό και παρακαλώ συμβουλεύστε με αν έχετε την διάθεση και καλοσύνη, ευχαριστώ:

 

769309170_.thumb.jpg.70972bda67b2c54a57b227f899f1825d.jpgΚι

 

19512517_.thumb.jpg.3508431031f5fcc6a6753b2d162ccc45.jpg

Μπορώ να ανοίξω παράθυρο;

Ευχαριστώ

 

αυτο ερωτησε

κι ο τοιχος του ειναι μεσα  0.90 μ. απο το κοινο οριο.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Είναι φοβερό πάντως αυτό που βιώνω.

Οι μισοί λένε ναι, οι μισοί όχι. Και στον πραγματικό και στον διαδικτυακό κόσμο. Εκτιμώ τις συμβουλές και σας ευχαριστώ πολυ, αλλά κάτι πάει πολύ στραβά αν δεν μπορούν σε αυτή την χώρα να μου πουν 6 επαγγελματίες μηχανικοι υπεύθυνα αν μπορώ να ανοίξω ένα παλιό παράθυρο ή όχι.

Το παράθυρο αυτό υπήρχε εκεί από τότε που χτίστηκε το σπίτι αλλά ο νταης ο γείτονας ασκούσε bullying στον παππού μου να το κλείσει με αποτέλεσμα από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού να φαίνεται αυτό το παράθυρο, αλλά από έξω να είναι χτισμένο με τούβλα.

Μετά από αυτό, πώς είναι να μην έχω χάσει το κουράγιο μου με αυτό το απλό θέμα; Ελάτε στην θέση μου τι βιώνω ως απλός πολίτης που είμαι...

Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2021 at 2:12 ΜΜ, chris12 said:

Το θέμα είναι ξεκάθαρο δεν μπορείς να ανοίξεις ανοίγματα. Αν είχες 2,5μ απόσταση ίσως μπορούσες.

Σε ευχαριστώ για την άποψή σου. Αλλά ποιος ακριβώς νόμος το λέει αυτό; Ένας συνάδελφός σου πιο πάνω λέει ότι μπορω.

 

Καλημέρα,

 

Έχω δεχθεί διάφορες προτάσεις (από μηχανικούς, φίλους κλπ.) για το θέμα της διάνοιξης του παραθύρου και θα ήθελα την γνώμη σας:

1. Να ανοίξω απλά το παράθυρο ποντάροντας ότι δεν θα κάνει τίποτα ο γείτονας <== ΑΝ το κυνηγήσει θα με υποχρεώσει να το κλείσω, οπότε ΟΚ (σιγά τα ωά), αλλά εγώ μετά θα το ξαναανοίγω. Μπορεί να τεθεί θέμα αστικής (χρηματικής) αποζημίωσης για αυτά τα ζητήματα;

2. Να το συζητήσω με τον γείτονα και να παράσχει έγκριση να το κάνω (ασχέτως νομιμότητας), αφού δεν θα μάθε ποτέ κανένας τίποτα

3. Να τον απειλήσω για αντίστοιχη δική του παρανομία (και να πατσίσουμε) <== Μάλλον αυτό θα κάνω και υπό το πρίσμα της απειλής θα γίνει ανεκτή η διάνοιξη του παραθύρου

4. Να μπουν υαλότουβλα αντί κανονικό παράθυρο <== Υπάρχει υαλότουβλο που μπορεί να βλέπεις δια μέσου αυτού; Δηλαδή να ΜΗΝ είναι αδιαφανή, (να θεωρούνται ως υλικό "υαλότουβλα" αλλά να μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα και εξώ)

5. Να μπει σταθερό μη ανοιγόμενο πλαίσιο <== Εδώ έχω μια απορία αν ΣΤΑΘΕΡΟ μη ανοιγόμενο "κούφωμα/πλαίσιο" θεωρείται παράθυρο ;

6. Στο σημείο που θέλω να ανοίξω παράθυρο, να μπαίνει ο τοίχος πιο μέσα (να κάνει δηλαδή μια εσοχή 1.6m και να ανοίξω κανονικότατα το παράθυρό μου αφού πλέον θα εξασφαλίζεται απόσταση 0.90 (που ήδη υπάρχει) + 1.60m που θα δημιουργηθεί (θα μπαίνει δηλαδή μέσα ο τοίχος σε σχήμα τετραγώνου μόνο στο σημείο που θα ανοίξει το παράθυρο).

 

Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι αυτό το brainstorming ιδεών προέκυψε μετά από συζήτησεις πολλών μηνών με διάφορους μηχανικούς και δικών μου ιδεών. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει την επάρκεια να τα προτείνει όλα αυτά ένας επαγγελματίας μηχανικός για να δώσει λύσεις στον πελάτη του και όχι να απαντάει "όχι δεν γίνεται" ή "ναι γίνεται". Είναι σαν να λέω εγώ σε έναν ιατρό τι φάρμακα να μου δώσει γιατί αυτό δεν το έχει σκεφθεί. Είναι δηλαδή υποτιμητικό για τον κλάδο να μην δίνονται ευέλικτες λύσεις στους πελάτες που προσφέρουν διάφορες αποχρώσεις "κινδύνου/οφέλους" και να αποφασίζει ο ενδιαφερόμενος τι θα πράξει.

 

Θα ήθελα την άποψη σας για τα 6 σημεία ανωτέρω αν έχετε την καλοσύνη. Ευχαριστώ

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οι ερωτήσεις είναι ίδιες και επαναλαμβανόμενες χωρίς νέα δεδομένα.

Το θέμα έχει ολοκληρωθεί και κλειδώνει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.