Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή μονοκατοικίας από κοιλοδοκούς


 

Recommended Posts

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σας και σας ευχαριστω πολύ.

όμως ακόμη δεν εχω καταλάβει τελικά (διότι δεν ασχολουμαι επαγγελματικά με έκδοση αδειών) τί κατασκευή θα μπορούσα να προτείνω στον πελάτη (ζητά εύκολη,γρήγορη και φθηνή) χωρίς ΦΟ και θεμελίωση.Και εννοώ φυσικά κατασκευή που μπορεί να πάρει άδεια.Πχ μια κατασκευή ΦΟ με τετραγωνικές (κενές) δοκούς μεταλλικές και μοριοσανίδα με θερμομόνωση επάνω σε μια εδαφόπλακα 10αρα,θα ήταν κάτι που θα μπορούσα να προτείνω?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τί κατασκευή θα μπορούσα να προτείνω στον πελάτη (ζητά εύκολη,γρήγορη και φθηνή) χωρίς ΦΟ και θεμελίωση.?

τσαντίρι ίσως?

Link to comment
Share on other sites

Γρήγορη και υπό προϋποθέσεις φθηνή, χωρίς θεμελίωση αλλα με πλάκα σκυροδέματος:

Ενδιαφέρον.

Καταρχήν συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. (Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, Χημικός Μηχανικός κλπ)

 

Κατά δεύτερον ας υποθέσουμε ότι είσαι νέος πολιτικός μηχανικός. Η δουλειά σου δεν είναι να βγάζεις άδειες, αλλά να κάνεις μελέτες. Αν σπούδασες εδώ, μάλλον θα έχεις μηδενική εμπειρία σχεδιασμού πραγματικών κατασκευών. Πιάσε δουλειά σε κανά γραφείο. Μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία.

 

Να ξέρεις ότι όταν κάποιος πηγαίνει κάποιος σε πολύ νέο μηχανικό θέλει α) να τον σκίσει, β) τσάμπα δουλειά.

 

Τελικώς για να σε βοηθήσω, ο φίλος σου θέλει έναν προκατασκευασμένο οικίσκο (Ή ένα μεγάλο τροχόσπιτο ή ένα διασκευασμένο Container ή ένα βαγόνι του ΟΣΕ.) Δεν πιστεύω να έχει ψωμί για σένα, επειδή όταν κάποιος πελάτης μιλάει έτσι συνήθως είναι και της άποψης έλα μωρέ για δυο ώρες που δούλεψες και μια υπογραφούλα θέλεις και λεφτά;;;;;; Πρότεινέ του να δει κατασκευαστές προκασκευασμένων οικίσκων. Αν θέλεις να τον διευκολύνεις κάνε μια έρευνα σε Χρυσό Οδηγό, Internet και πήγαινέ του τηλέφωνα. Θα μπορούσες να βγάλεις χαρτζηλίκη εάν τον πήγαινες σε κάποιον συγκεκριμένο και έπαιρνες προμήθεια. Αυτά.

 

 

ΚΑΝΟΝΑΣ 9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε

Ευχαριστώ

ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Chilon: ...Η κατασκευή με το στραντζαριστό Π και μοριοσανίδες θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα. Επιπλέον δεν έχω δει τέτοια κατασκευή και πιστεύω ότι δεν έχει βγει οικοδομική άδεια για τέτοια κατασκευή. Δηλ. αν υπάρχει η άδεια θα βγήκε με άλλα σχέδια.

 

Αν κάποιος συνάδελφος έχει αντίθετη άποψη ας μας διαφωτίσει...

 

Έχουν βγει άδειες για τέτοιες κατασκευές. Πρόκειται για μεταλλικές κατασκευές, από ανοιχτές λεπτότοιχες διατομές, γαλβανισμένες, σε συνδυασμό με μοριοσανίδες για πλαγιοκάλυψη και αρχικό δάπεδο. Μετά πέφτει μπετόν στο δάπεδο. Είναι ελαφριά κατασκευή και κατασκευάζεται και πολύ γρήγορα.

Είναι αμερικάνικη πατέντα ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η δόμηση. Είναι ουσιαστικά σύστημα πολλών κατακόρυφων στοιχείων και διαγωνίων, όχι όπως οι κλασικές μεταλλικές κατασκευές που ξέρουμε. Γίνεται μελέτη κανονικά και περνάει και πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Με καθυστερηση κάποιων ημερων λόγω ερευνης σε αντικείμενο τοπογραφικού ενδιαφεροντος,είδα την απαντηση σου.Σ ευχαριστω για την προτροπή σου.Είναι κάτι που θέλω (η εμεπιρία μέσα σε τεχνικό γραφείο) αλλα΄δυστυχως δεν εχω κάποι γνωριμια που θα με βοηθουσε να βρω δουλειά επάνω σε μελετητητικό γραφείο.Προσπαθώ μόνος μου αλλα δεν βγάζω άκρη διότι άλλοτε μπορεί να μου τυχει καποιο στατικό,άλλωτε κάποιο τοπογραφικό,άλλωτε κάποιο μεταλλικό και έχω απογοητευτεί γιατί κάθε φορά τρέχω σαν τον Βεγγο να μάθω,να ρωτησω,να ψαχτώ,προγράμματα δεν μπορώ να έχω (δεν μπορώ να δώσω 7-8 χιλιάρικα για προγράμματα που ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ μου χρειαστουν)....

Ειναι ασχημο να εχεις διαθεση,να θελεις να τρεξεις ,να θελεις να παραξεις εργο και να νιώθεις ότι είσαι μπροστα σε πόρτες(ως πόρτα θεωρειται δυνατοτητα για μελετες,αρχιτεκτονικα,στατικα κτλ) και να μην ξερεις ποιά να ανοιξεις διότι δεν υπάρχει κάποιος να σε ανοιξει απο μεσα...

Δεν ξερω αν με πιάνεις...

Σ ευχαριστώ και πάλι.....

Link to comment
Share on other sites

εργοτάξιο ή γραφείο, και στην αρχή με ψίχουλα, όπως οι περισσότεροι...για να μάθεις την δουλειά (βάζω πρώτο τον εαυτό μου) και να αποκτήσεις περαιτέρω γνώσεις και αυτοπεποίθηση..και σίγουρα θα ξεκινήσεις από πιο νορμάλ πράγματα.εντελώς μόνος σου είναι κομματάκι δύσκολο, απαιτείται να θητεύσεις έστω και για λίγο κάπου..

Link to comment
Share on other sites

Για να βρεις δουλεία σε γραφείο βάλε αγγελία στο ΤΕΕ, δε χρειάζεσαι απαραίτητα να έχεις γνωριμίες για να γίνεις σκλάβος. Για εξοπλισμό μη λυπάσε τα λεφτά, γιατί θα κάνεις απόσβεση εύκολα. Τώρα πρώτα θα δουλέψεις υπάλληλος και σιγά σιγά θα καταλήξεις στο τι θέλεις να κάνεις και τι χρειάζεσαι να αγοράσεις.

 

Γνώση θα αποκτήσεις από την εμπειρία, από την προσωπική σου μελέτη και από τους φίλους σου.

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς έτσι, και μη νομίζεις οτι και εκει που θα πας θα κατσει κανεις να ασχοληθεί μαζί σου, να σου μαθει πραγματα, ολοι ασχολουνται με τα δικά τους.

Απλα θα εχεις την ευκαιρία να τριφτείς πανω στο αντικειμενο και ολα θα τα εχεις μαθει μονο σου στην πραγματικότητα.

 

Τωρα για τις δυσκολίες του να περάσεις ενα τετοιο στατικό εχω να σας πως τα εξης γιατι ωραια τα λετε αλλα:

α)Οι λεπτοτοιχες διατομές ψυχρής έλασης (αντικείμενο της διπλωματικής μου) είναι κατηγορίες 4, το οποιο σημαίνει οτι η ενεργός διατομή αλλαζει ανάλογα με την φόρτιση και προγραμμα στην Ελλαδα που να κανει τετοια loop δεν υπαρχει, στην Sofistik τωρα το στηνουν.

β) Για τις κοιλοδοκούς ΟΚ, αλλα αν πάλι ζητησει ο ελεγκτής υπολογισμό των συγκολλητών συνδέσεων χαιρετίσματα, θα γίνει το τσαντιρι διπλωματική εργασία.

γ) ο πελάτης σου φυσικά και δεν θέλει βιομηχανοποιημένη μεταλλική κατασκευή (κοχλιωτές συνδέσεις) και εχει στο μυαλό του να βάλει καποιον μαστορα επι τόπου να κόβει και να κολλαεί κοιλοδοκούς, πραγμα για το οποίο δεν ειμαι και πολύ σιγουρός κατά πόσο επιτρέπεται απο τους κανονισμούς, δες λιγό τον ΚΤΧ και τον ΕC3 τι αναφέρει για τις συγκολλήσεις σε ανοικτό χώρο.

 

Αυτά σημαίνουν ότι εχεις αρκετα μεγάλη πιθανότητα να κολλήσεις στον έλεγχο στατικων, οποτέ σπρωξτον προς συγκεκριμένη εταιρία προκατ με την οποία θα έχεις συμφωνήσει να αναλαβουν αυτοί τα στατικά της αδειας και εσυ ολα τα υπολοιπα, γιατι και τα προκατ θελουν αδεια.

Αν επιμένει οτι θα ριξει τα μπετά και κολλησει τα στρατζαριστά ο ίδιος στειλτον όπως ήρθε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.