Μετάβαση στο περιεχόμενο

STONEX S82. Το φθηνότερο διπλόσυχνο εν όψη της επιδότησης ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Αυτο με τις πλακετες ειναι μεγαλο θεμα. Μιλαω οχι μονο για gps αλλα και για total station. Ο συγκεκριμενος αντιπροσωπος για να σε προδιαθετει φιλε koulosb για ενα τετοιο ενδεχομενο να καει η πλακετα στην αρχη κιολας, σημαινει οτι εχει ξανασυμβει.

 

Εχω ακουσει να καιγεται πλακετα αποστασιομετρου απο total station στην αρχη της λειτουργιας του οργανου και για την ακριβεια απο τις εταιριες Leica και Pentax και πιθανον να υπαρχουν και άλλες. Τα Pentax απ ότι έχω ακούσει έχουν πλακέτες made in China αν και η κατασκευάστρια εταιρια ειναι ιαπωνικη. Για τα Leica δεν γνωριζω κατι τετοιο και απ οτι ξέρω ειναι εξολοκληρου ιαπωνικα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ομως οταν ο ιδιος ο αντιπροσωπος σου λεει οτι :

'' τους πρωτους μηνες μπορει να σου χαλασει αυτο... αλλα μην ανυσηχεις γιατι μια πλακετιτσα ειναι και μπορεις να την αλλαξεις κι εσυ μονος σου απο το γραφειο...''

 

 

Χα!χα! και μενα αυτό μου είπε! :)

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάποτε στην θέση της Κίνας ήταν η Ιαπωνία. Σήμερα η Ιαπωνία θεωρείται ο grand master της τεχνολογίας. Ακολούθησε η Κορέα πριν 20 χρόνια και σήμερα έχει αξιόπιστα ηλεκτρονικά σε όλες τις κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια η Κίνα.

 

Οι Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες εταιρείες για μείωση του κόστους μεταφέρουν εργοστάσιά τους σε χώρες με φτηνά εργατικά. Αποκτάται κάπως έτσι η τεχνογνωσία και το ένα φέρνει το άλλο, να σου και ο Κινέζος που φτιάχνει αυτοκίνητα, gps, τηλεοράσεις, επεξεργαστές και ότι άλλο φανταστείς.

 

Μπορεί σε 10-20 χρόνια από τώρα να ακούς κινέζικο και να σε γεμίζει εμπιστοσύνη, όπως σήμερα το ιαπωνικό ή το ελβετικό. Είναι θέμα marketing, τεχνικής υποστήριξης, marketing, αξιοπιστίας και marketing.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα με τον κινεζο δεν ειναι τοσο η κατασκευη αλλα το οτι το προιον δεν περναει απο ελεγχο πριν φτασει στα χερια του πελατη.

 

Μιλαγα με αντιπροσωπο που παλιοτερα ειχε κινεζικα αλλα τα παρατησε γιατι ενω εκανε παραγγελια το ιδιο μοντελο μηχανηματος καθε φορα ειχε κατι διαφορετικο μεσα στη συσκευασια.... κατι σαν κιντερ εκπληξη...!!!

 

Και οι αλλες εταιρειες στην κινα τα φτιαχνουν αλλα κανουν τοσους ελεγχους πριν δωσουν το προιον στον πελατη.

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα marketing, τεχνικής υποστήριξης, marketing, αξιοπιστίας και marketing.

 

Ξέχασες να αναφέρεις το marketing!

 

Για τα Leica δεν γνωριζω κατι τετοιο και απ οτι ξέρω ειναι εξολοκληρου ιαπωνικα.

 

Μάλλον έκανες λάθος στην εταιρεία. Η Leica είναι ελβετική. H Sokkia και η Topcon είναι ιαπωνικές. Η Pentax έχει έδρα στην Ιαπωνία αλλά οι γεωδαιτικοί σταθμοί της κατασκευάζονται στην Κίνα.

Link to comment
Share on other sites

Η leica πια, είναι σουηδική απ'ότι ξέρω.. Η Topcon είναι ιαπωνική αλλά τα gps κατασκευάζονται στην Αμερική...

Link to comment
Share on other sites

Η Leica είναι ελβετική και ανοίκει πλέον στον σουηδικό όμιλο HEXAGON όπως και πολλές άλλες εταιρείες (GEOMAX, NOVATEL κλπ).

Link to comment
Share on other sites

1)Σε ένα RTK το τμήμα που επιβαρύνεται περισσότερο είναι το UHF transmitter.

2) Σε μια ηλεκτρονική πλακέτα αν είναι να παρουσιάσει βλάβη θα την παρουσιάσει τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της.

 

1 & 2 = εάν είναι κάτι να χαλάσει είναι το UHF transmitter .

 

 

Τα GPS που έχουν εξωτερικό UHF σε αυτό πλεονεκτούν διότι θεωρητικά στο εξωτερικό UHF πραγματοποιείτε καλύτερα η απαγωγή θερμότητας.

 

 

Σχετικά με τις τιμές συμφωνώ ότι τα SOUTH & τα STONEX πίεσαν στο 50 % τις τιμές από ορισμένες εταιρείες π.χ. από 12 πήγαν στα 6 και κάτι ψηλά σε λίγους μήνες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν αγόρασα το s86 και το χρησιμοποιώ ως Base και το s82 + ως rover και οφείλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αυτή τη στιγμή έχω βάλει μόνο Gps και προσανατολίζομαι να βάλω και glonass, ο χρόνος για fixed λύση σε μερικές περιπτώσεις είναι κάτω από 5 sec. Στο θέμα που δεν είμαι ευχαριστημένος είναι στην απόσταση για κινηματική όπου λεέι ο αντιπρόσωπος 10-12 χλμ εύκολα, ε, λοιπόν στην περιοχή μου θέλω να πιστεύω λόγω μορφολογίας πάνω από 2-3 χλμ δεν μπορώ να πάω, χάνεται η σύνδεση ανάμεσα στα δυο όργανα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.