Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Ενημέρωση σχετικά με τις διορθωτικές υποβολές για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιστημόνων - Ελευθέρων Επαγγελματιών

Στα πλαίσια της αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιστημόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών, ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων μητρώου των δυνητικών δικαιούχων, όπως προβλέπεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος.

 

Ημερομηνία: 11/2/2010

 

Τα στοιχεία μητρώου, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Διεύθυνση έδρας, Διεύθυνση υλοποίησης πρότασης και Ημερομηνία Τελευταίας Έναρξης άσκησης του συγκεκριμένου επαγγέλματος, που συμπληρώθηκαν από τους δυνητικούς δικαιούχους, ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

 

Κατά τον έλεγχο αυτό προέκυψαν ανακολουθίες. Οι δυνητικοί δικαιούχοι στις αιτήσεις των οποίων εντοπίστηκαν ανακολουθίες, θα κληθούν να προχωρήσουν σε διορθωτική υποβολή από τις 10/02/2010 έως 10/3/2010. Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου η επενδυτική πρόταση να ταυτοποιηθεί, θα πρέπει τα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. και του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων να ταυτίζονται απολύτως.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως ημερομηνία έναρξης επιχείρησης θεωρείται αυτή κατά την οποία έχει γίνει η πρώτη έναρξη (αρχική).

 

Ως τρέχουσα ημερομηνία έναρξης θεωρείται η έναρξη της επιχείρησης μόνο σε περίπτωση που είχε προηγηθεί διακοπή.

 

Στην Διεύθυνση Έδρας ελέγχονται τα στοιχεία: Οδός, Αριθμός, ΤΚ, Πόλη.

 

Αν υπάρχει πρόβλημα στην ταυτοποίηση της Διεύθυνσης Έδρας και αυτή είναι ίδια με τον Τόπο Εγκατάστασης τότε στην διορθωτική υποβολή θα πρέπει να γίνει μεταβολή και στον Τόπο Εγκατάστασης.

 

Όσοι επιτηδευματίες έχουν ενημερωθεί για πρόβλημα ταυτοποίησης το οποίο σχετίζεται με την ημερομηνία έναρξης επιχείρησης η οποία αναγράφει ως έτος το 1900 προκειμένου να προβούν σε διορθωτική υποβολή θα πρέπει να προσκομίσουν στο τμήμα μητρώου της οικείας Δ.Ο.Υ. πρωτότυπο σημείωμα έναρξης ή αν αυτό δεν υπάρχει θα πρέπει να αιτηθούν από το τμήμα Κ.Β.Σ. της Δ.Ο.Υ. την καρτέλα θεώρησης από όπου προκύπτει η ημερομηνία πρώτης θεώρησης η οποία και θα τεθεί και σαν ημερομηνία έναρξης από το Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ.

 

 

 

Παραδείγματα περιπτώσεων μη ταυτοποίησης στοιχείων

 

 

 

Οδηγίες Διορθωτικής Υποβολής

 

Η διορθωτική υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων ως εξής:

 

 

 

- Ο κάθε χρήστης εισέρχεται στο http://www.ependyseis.gr/mis με τα στοιχεία που διαθέτει.

 

- Στη συνέχεια κάνει είσοδο στο σύνδεσμο «Οι διορθωτικές υποβολές μου».

 

- Κατόπιν, επιλέγει «Νέα εγγραφή» και στη συνέχεια «Επεξεργασία». Αφού διορθώσει τα στοιχεία που ζητήθηκαν και συμπληρώσει τη φόρμα, κάνει τον απαραίτητο «Έλεγχο ορθότητας» και στο τέλος πατάει το κουμπί «Υποβολή».

 

 

 

Για περισσότερη βοήθεια υπάρχει διαθέσιμο το αρχείο Οδηγίες διορθωτικής υποβολής στο μενού «Πληροφορίες».

 

Μετά τη διαδικασία διορθωτικής υποβολής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ), θα ακολουθήσει η φάση της αξιολόγησης των προτάσεων. Με το πέρας της αξιολόγησης, οι επενδυτές που θα εγκριθούν προς χρηματοδότηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα με απαντητική επιστολή, σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 10, της ΥΑ.

 

Σε περίπτωση λάθους κατά την διαδικασία διορθωτικής υποβολής θα πρέπει να υπάρξει αίτημα προς την Τεχνική Υποστήριξη προκειμένου να αρθεί η οριστικοποίηση.

 

 

Για συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις επισκεφθείτε το σύνδεσμο: http://www.ependyseis.gr/sub/epag/faqs.htm

 

 

 

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης: 210 3742068, 210 3742076, 210 3742082, 210 3742086 (10:00 – 16:00)

 

http://www.espa.gr/Greek/News.aspx?newsid=158

Link to comment
Share on other sites

εγω προτείνω να στειλουμε μαζικά απάντηση στα e-mail που μας εχουν στειλει με ενα μονόλεκτο e-mail ,ητοι με την λεξη ΑΙΣΧΟΣ

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου η επενδυτική πρόταση να ταυτοποιηθεί, θα πρέπει τα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. και του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων να ταυτίζονται απολύτως.

εμένα που η ΔΟΥ με εχει εναρξη επαγγελματος 1-1-1900 και δεν το αλλάζει?

Link to comment
Share on other sites

Και τέλος πάντων, είναι λόγος απόρριψης από το ΕΣΠΑ αν κανείς γράψει τη διεύθυνσή του ως "Ελ. Βενιζέλου" αντί ως "Ελ Βενιζέλου" (χωρις τελεία στο Ελ) επειδή η ΔΟΥ το έχει καταχωρήσει με αυτόν τον τρόπο?

Λίγο κοινή λογική ρε γμτ! Υποτίθεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση θα διευκόλυνε τη διαδικασία.

Επίσης θα τους ήταν πολύ δύσκολο να μας λένε που συγκεκριμένα είναι η αναντιστοιχία? Τώρα γνωρίζω (πχ στην περίπτωσή μου) ότι υπάρχει αναντιστοιχία στη διεύθυνση έδρας αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο πεδίο. Για παράδειγμα ορισμένα λάθη είναι αόρατα δια γυμνού οφθαλμού (πχ αν κανείς στο "Ελ. Βενιζέλου" έχει καταχωρήσει το Ε με λατινικό πληκτρολόγιο και τα υπόλοιπα κανονικά).

Έλεος!

Link to comment
Share on other sites

@ parist43

Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις και πολύ χαμηλή κατάταξη στη βαθμολογία επειδή θα φαίνεσαι με τόσα πολλά χρόνια στο επάγγελμα? Είναι δυνατόν ρε συνάδελφοι?

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς.θα με αποριψουν διότι θα πουν :αυτος με 110 χρόνια προυπηρεσία θα ειναι 130 ετών τουλαχιστον ,αρα ουτε θα βλεπει ουτε θα ακουει

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον είχες τη χαρά να ζήσεις τη σύνταξη των πρώτων τοπογραφικών διαγραμμάτων του νεοσύστατου κράτους επί Όθωνος. Θες και επιδότηση...

Link to comment
Share on other sites

εγώ λέω με το χαρτί της ΔΟΥ (διότι το εχω έγγραφο το 1-1-1900) να κάνω αιτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για συνταξη.και αν μου πουν τιποτα ,θα πω "καντε ταυτοποιηση"

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τι να πω που μου λένε ότι δεν υπάρχει ταυτοποίηση στο επώνυμο???

 

Επωνυμάκης είναι δηλωμένο στην εφορία, Επωνυμάκης γράφει και στην αίτηση που έκανα....

 

Και ποιός μου λέει ότι στη διαρθωτική που θα κάνω, δεν θα μου ξαναβγάλουν το ίδιο πρόβλημα και τότε...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Link to comment
Share on other sites

εγώ λέω οσοι συναδελφοι ειστε στην Αθήνα να συγκεντρωθειτε και να πατε επι τοπου να τους τα πειτε ομαδικα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.