Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

@twoflower

 

α) Στο τελωνίο θα στο φορολογήσουνε με βάση την τιμή σε ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. Λογικά αυτή την τιμή θα λάβουν υπ'όψιν κατά τον έλεγχο.

 

β) στο τελωνείο θα σε χρεώσουν με το ΦΠΑ, οπότε λογικά θα σου επιστραφεί σαν να είχες ψωνίσει από την Ελλάδα. Αν δεν το εκτελωνίσεις, δεν μπορείς να το συμπεριλάβεις στο ΕΣΠΑ.

 

γ) Ναι.

 

Sdim σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες-αναφορικά με το β) πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να το εκτελωνίσω ή είναι μία διαδικασία που θα διεκπαιρεωθεί κατά την αποστολή του προιόντος?.....και goozlo--> όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορείς να αγοράσεις από εξωτερικό

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Η επιταγή που κόβουμε πρέπει να είναι πληρωτέα μέχρι και 16/8 για να θεωρείται εξοφλημένο το τιμολόγιο. Αν κόψουμε μεγαλύτερης διάρκειας, μετά τις 16/8, είμαστε καλυμένοι?

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 16/8 πρέπει να έχεις κόψει τα τιμολόγια και μετά κάνεις αίτηση για έλεγχο μέσω του ependyseis.gr

 

Στα στοιχεία της πρότασής μου γράφει ότι στο άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης Προκήρυξης, η διάρκεια του υλοποίησης "δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 4 μήνες από την ημ/νία έγκρισής του, δηλαδή από την 16/04/2010".

 

ΌΜΩΣ, το χαρτί που μου έδωσαν από την τράπεζα με ημ/νία 12/05/2010 γράφει: "...σας ενημερώνουμε ότι η πρότασή σας εγκρίθηκε".

 

Ποιά η γνώμη σας για αυτή την αντίφαση;

Μέχρι ποιά ημ/νία θα πρέπει να κοπούν τα τιμολόγια;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μετράει το χαρτί της τράπεζας αλλά η απόφαση έγκρισης.

 

Ισχύει αυτό που αναφέρεται στη σελίδα 10 κάθε απόφασης έγκρισης "δε μπορεί να ξεπεράσει τους 4 μήνες....."

 

Επίσης στην 1η παράγραφο της ίδιας σελίδας φαίνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της θετικά αξιολογημένης πρότασης σου, που πάλι έχει ημερομηνία 16.04.2010.

 

Άρα τιμολόγια έως 16.08.2010 και επειδή η συγκεκριμένη μέρα είναι πονηρή, όπως και οι τριγύρω τους, όποιος αποφάσισε να υλοποιήσει μέρος ή όλη την πρόταση, ας σπεύσει...

Link to comment
Share on other sites

16/8/2010 είναι η πρώτη μέρα για την υποβολή των αιτήσεων ελέγχου.

15/8/2010 (Κυριακή) είναι η τελευταία μέρα για τα τιμολόγια, αν θυμάμαι καλά.

 

Για παν ενδεχόμενο, ολοκληρώστε την υλοποίηση πριν τις 15/8.

 

@twoflower Αν είναι προϊόν από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, λογικά θα φορολογηθεί στο τελωνείο. Ζήτησε να έχουν το τιμολόγιο αγοράς σε εμφανές μέρος (ίσως σε φάκελο κολλημένο στο εξωτερικό μέρος) για τον εκτελωνισμό. Πρέπει να έχει και τα στοιχεία σου (ΑΦΜ, διεύθυνση εργασίας) στο τιμολόγιο από το εξωτερικό. Αν σου έρθει χωρίς να εκτελωνιστεί, όπως γίνεται με ορισμένα τιμολόγια, θα αναφέρεται στο τιμολόγιο η υποχρέωσή σου να το πληρώσεις το ΦΠΑ σύμφωνα με τον abc νόμο της ΕΕ, οπότε θα ρωτήσεις λογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση ακόμα!

 

Αν στην αίτηση έχει δηλώσει κανείς desktop PC, με οθόνη επεξεργαστή κλπ κλπ, με ολόκληρη ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών και τελικά πάρει ένα iMac για desktop με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, απλά δεν θα είναι PC, λέτε να υπάρχει πρόβλημα?όχι, ε?

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος υλοποιήσει ολόκληρη την πρόταση (χωρίς περικοπές) τότε η μείωση τιμής σε ένα στοιχείο της πρότασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την αύξηση της τιμής ενός άλλου στοιχείου?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους/όλες και από μένα.

 

@Περικλής_91

και το iMac PC είναι, δεν εχει σημασια τι λειτουργικο χρησιμοποιει.

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Το αναφέρει και σχεδόν ξεκάθαρα (όσο ξεκάθαρο μπορεί να είναι ένα επίσημο κρατικό έγγραφο σε τετοιες περιπτώσεις) και στις

Τροποποιήσεις φυσικού αντικειμένου της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων / ελεύθερων επαγγελματιών.

Εδω: http://www.ependyseis.gr/sub/epag/docs.htm

 

@castor_troy

Επίσης και εσύ castor_troy δεν θα έχεις πρόβλημα. αρκεί φυσικά τα προιοντα στα οποια του ενος μειωθηκε η τιμη και του αλλου αυξηθηκε να είναι αντιστοιχα με αυτα της προσφοράς. (πχ cpu στην προσφορα, cpu και στην αγορα, και οχι cpu προσφορα, και ελικοπτερο αγορα).

 

 

Μετά από αρκετές ώρες κατάφερα να τσεκάρω ολόκληρο το κυρίως thread με 125 σελιδες καθώς και το μικρότερο (με ζητηματα που δεν αφορουν προυποθεσεις εισαγωγης).

Η βοήθεια/πληροφορία που προσφέρεται απο όλους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πολλούς.

Με τη σειρά μου και γω θα ήθελα να αναφέρω κάποιες απορίες μου (σε κάποιες δε βρήκα καμία αναφορα εδω, σε καποιες άλλες θέλω απλά μια επιβεβαίωση) και ελπίζω μέσα απο το σχολιασμό του post μου να βοηθηθούν και άλλοι.

 

Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν κυρίως με τα δικαιολογητικά (αυτά αναφέρονται συνοπτικά και στο παράρτημα Γ της προκυρηξης) που απαιτούνται κατά την κατάθεση του φακέλου στην τράπεζα (μετά τις αγορές και μετά το ηλεκτρονικό αίτημα ελέγχου).

 

Συγκεκριμένα:

 

1) Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος καθώς και όλες τις τροποποιήσεις.

- Ερωτηση 1:

αν εγω πριν 2 χρόνια είχα αλλάξει ταυτοτητα (έχω τη βεβαιωση απ την εφορία, μεταβολής στοιχείων) τότε θεωρείται τροποποίηση και χρειάζεται και αυτή η βεβαίωση στο φάκελο. σωστα?

- Ερώτηση 2:

Επίσης, το 2008 όπως οι περισσότεροι έκανα αλλαγή ΚΑΔ (ηλεκτρονικά, επομένως δε πήρα κάποια γραπτή βεβαιωση) θα χρειαστεί να παω εφορία και να ζητήσω μια γραπτή βεβαίωση για την μεταβολή λόγω ΚΑΔ και να την καταθεσω και αυτη στο φακελο. σωστα?

- Ερώτηση 3:

Μήνες πριν την έγκριση, όταν κάναμε την συμπλήρωση της αίτησης (εντυπο υποβολης προτασης), υπήρχε ένα πεδίο που έλεγε "Ημ/νια πρωτης εναρξης" που είναι ξέκαθαρο ποια Ημ/νια γράφουμε, αλλά υπήρχε και ένα πεδίο που έλεγε "Ημ/νια τρέχουσας έναρξης". Σε αυτό, ο οδηγός συμπλήρωσης απ το υπουργείο έγραφε:

"Συμπληρώνεται η ακριβης ημ/νια τελευταιας (τρέχουσας) εναρξης δραστηριοτητας για την ασκηση του συγκεκριμενου επαγγελματος σε περιπτωση επανεναρξης/μεταβολης/επεκτασης. Σε καθε αλλη περιπτωση συμπληρωνεται η ημ/νια πρωτης εναρξης."

και το θέμα είναι η αλλαγη ταυτοτητας και η αλλαγη ΚΑΔ το 2008 αποτελουν μεταβολή??

και επομενως θα επρεπε να μπει αυτη η ημ/νια ως τρεχουσα εναρξη?

ή αποτελουν απλα τροποποιηση που δεν εμπιπτει ουτε στην επανεναρξη ουτε στην μεταβολη ουτε στην επεκταση και επομενως η ημ/νια τρεχουσας παραμενει ιδια με την ημ/νια πρωτης εναρξης.

Προσωπικα εχω βάλει και στα δυο την ημ/νια πρωτης έναρξης και φοβαμαι μηπως ειναι λαθος και δεν ξερω κατα ποσο αυτο μπορει να επηρεασει/ακυρωσει την επιδοτηση μου οταν παω στην τραπεζα με το φακελο και τα δικαιολογητικα. Σε αυτό εδώ το thread ειδα σε καποιες σελιδες ατομα να αναφερουν οτι οι μεταβολες τυπου ΚΑΔ, ταυτοτητας, οριζουν τελικα την ημ/νια τρεχουσας εναρξης (και αυτο με ανησυχησε περισσοτερο) αλλα παρατήρησα ομως στην πρωτη σελιδα και στα ιδιαιτερα κατατοπιστικά post του frightnight το εξης:

"-Ειδικά για το πεδίο "Ημερομηνία τρέχουσας έναρξης" η 06/10/09 επίσημη πρηροφόρηση υποδεικνύει:"Εφόσον δεν είχε γίνει

παύση της δραστηριότητας μετά την πρώτη έναρξη, συμπληρώστε το πεδίο με την ημερομηνία πρώτης έναρξης." (post #3, σελιδα 1)

αυτο υποδηλωνει οτι καθε αλλαγη τυπου ΚΑΔ/ταυτοτητας δεν οριζει και ημ/νια τρεχουσας εναρξης. και επομενως σωστα εχω συμπληρωσει την αιτηση μου. Ισχύει αυτο περαν πασης αμφιβολίας? αναφερεται καπου επισημα και γραπτως αυτο?

 

2) Άδεια ασκησεως επαγγέλματος.

- Ερώτηση: Αναφερθηκε απο καποιους οτι μαζι με την αδεια που βγαλαμε οταν πρωτογραφτηκαμε στο ΤΕΕ, χρειαζεται και μια βεβαιωση οτι δεν χρωσταμε εισφορες στο ΤΕΕ? Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τετοιο?

 

3) Υπευθυνη Δήλωση Ν.1599/1986

- Ερώτηση: Αναφερθηκε στο παρελθόν ότι όλες οι παράγραφοι/bullets μπορούν να μπουν σε μια δήλωση και δεν χρειαζεται ξεχωριστα υπευθυνες δηλωσεις για καθε παραγραφο/bullet. Επιβεβαιώνετε οτι ισχύει αυτο?

 

4) Ενημεροτητα, φορολογικη και ασφαλιστικη.

- Ερώτηση: Αυτο που γνωριζα μέχρι τώρα είναι πως φορολογικη ενημεροτητα παίρνεις απο την εφορια/ΔΟΥ (πλεον μπορουμε να την βγαζουμε και απο το site gsis του υπουργειου και να την εκτυπωνουμε, χωρις να τρεχουμε στις ΔΟΥ). Και ασφαλιστικη ενημεροτητα βγαζουμε απ τον ασφαλιστικο μας φορεα που ειναι το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ. προχτες με ενημερωσαν απο καποια τραπεζα πως την ασφαλιστικη ενημεροτητα την παιρνουμε απο το ΙΚΑ και σε αυτην αναγραφεται κιολας οτι δεν απασχολουμε προσωπικο.

Τελικά, γνωριζει κάποιος, αρκεί μια μονο ασφ.ενημεροτητα απο το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ ή θελει και απο το ΙΚΑ, ή μόνο απο το ΙΚΑ?

και αν χρειαζεται και απο το ΙΚΑ, αν γνωριζετε, μπορειτε να αναφερετε τι δικαιολογητικα θα χρειαστω εκει για να μου την εκδοσουν?

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτερων.

Ευχομαι καλή τύχη σε όσους προχωρήσουν με την επενδυση και με τα χρηματα συντομα πισω.

Link to comment
Share on other sites

..........

4) Ενημεροτητα, φορολογικη και ασφαλιστικη.

- Ερώτηση: ...

Όσον αφορά την ασφαλιστική ενημερότητα : σίγουρα θέλει και από το τσμεδε και από ικα, επειδή έχω ξαναπάρει παρόμοια επιδότηση και χρειάστηκαν και οι δυο ενημερότητες... Στο ικα απλά με το ΑΦΜ σου και τα στοιχεια σου κάνουν ένα αίτημα στα κεντρικά της Αθηνας (με fax νομίζω) και η απάντηση έρχεται σχεδόν αμέσως (αν δεν χρωστάς βεβαια και αν δεν έχεις υπαλληλους...) Αν τώρα απασχολείς υπαλληλους, σίγουρα θα ψάξουν να δουν αν έχεις τακτοποιήσει τις εισφορές τους...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.