Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγχο καυσαερίων και ρύθμιση επίτοιχου λέβητα μπορεί να σφραγίσει Μηχ. μηχ/κός;


Recommended Posts

Ο μηχανολόγος μηχανικός εχει δικαίωμα να σφραγισει έλεγχο καυσαρειων και ρύθμιση συσκευής επίτοιχου λέβητα αερίου για την ΕΠΑ?

Link to comment
Share on other sites

Nαι αν είσαι διπλωματούχος.Αν είσαι τεχνολόγος πρέπει να έχεις άδεια που αποκτάς μετά από κάποια διαδικασία(εξαρτάται από την κάθε νομαρχία)

 

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Οποτε δεν πρεπει να εχω καποια ειδική άδεια μπορώ να τα σφραγίσω κανονικα..Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αδεια ασκήσεως επαγγέλματος Μηχανολόγου απο την νομαρχία εχω, ρώταω αν χρειάζεται καποια αλλη αδεια π.χ. αναλυτη καυσαερίων για να μπορω να σφραγίσω μετρήσεις καυσαερίων και ρυθμιση λέβητα αερίου.

Link to comment
Share on other sites

Σε ορισμένες ειδικότητες χρειάζεται να είσαι γραμμένος και στον αντίστοιχο σύλλογο, ρώτα στην νομαρχία και θα σου απαντήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις εμείς στα εργαστήρια κάνουμε και αυτά και δεν μπορούμε να υπογράψουμε έλεος. Μέχρι που θα φτάσει αυτό το κράτος; Πάντως μάγκες εγώ σκέφτομαι σοβαρά να την κάνω έξω. Εδώ όλο χαζομάρες γίνονται λίγοι αυτοί που αξίζουν να λέγονται μηχανικοί. Τέλος. Και κάτι άλλο διάβασα εδώ μέσα ότι δεν υπάρχει κανένας που να είχε πρώτη σχολή ένα ΤΕΙ. Και όμως εγώ είμαι περήφανος που είχα πρώτη σχολή το τμήμα μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας και το γουστάρω που τελειώνω και που ξέρω βασικά πράγματα που με λύπης μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι διπλωματούχοι δεν τα γνωρίζουν. Και έχουν δικαιώματα τα οποία εγώ ποτέ δεν θα έχω.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εσυ εγραψες τις πανελληνιες μεσο ορο 19-20 και έβαλες πτώτη επιλογή ΤΕΙ;

Επειδη μιλας για εξωτερικο, είναι σα να κατάφερεις να σε δεχτούν στο Μ.Ι.Τ και να πεις μετα ότι δε γουσταρεις να πας εκει γιατι προτιμας να πας να σπουδασεις στη Ρουμανια. Αδυνατώ να το πιστέψω.

Το γεγονος οτι έκανες κατι στα εργαστηρια δε λεει τιποτα. Κι εγω εκανα στατικα μεταλλικων γεφυρων (Διπλωματουχος Ηλεκτρολογος) αλλα δεν έχω δικαίωμα να τα σφραγίσω. Να σου πω την αληθεια και να είχα δε θα τα σφραγιζα για ευνοητους λόγους.

Πολλα πραγματα μπορει να ξέρεις. Αυτό ομως δε σημαίνει οτι εγω που είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος αποκλείεται να ξέρω πολύ περισσοτερα απο σένα. Κι εγώ έκανα εργαστήρια στη σχολή αλλα δεν βασίζω τις ικανότητες μου (δε λεω γνώσεις) σε αυτα.

Μηχανικός δεν είναι αυτός που έχει γνώσεις, αλλα αυτός που έχει τη δυνατότητα να αποκτάει νέα γνώση, να την προσαρμόζει στις ανάγκες των προβλημάτων και να βρίσκει λύσεις.

 

Σε πολλες χώρες του εξωτερικού το επαγγελμα του μηχανικου δεν ειναι κατοχυρωμενο. Ξερεις τι σημαινει αυτο... Όμως κανενας ασχετος δεν τολμάει να ασκεί το επάγγελμα του μηχανικου γιατι κινδυνεύει σοβαρότατα να πάει φυλακή. Εδώ η φυλακή δεν δέχεται κόσμο, θέλει τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει κάποιος να μπεί. Υπάρχουν πολλοι μηχανικοι στην Ελλάδα που έχουν σφραγίσει απίστευτα πράγματα και δεν τους έχει πειράξει κανείς. Σκέψου τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε κατοχύρωση του επαγγέλματος...

Αν πας στο εξωτερικό μπορεις να διαλέξεις χώρα όπου θα σφραγίζεις τα πάντα, μέχρι και στατικα απο ουρανοξύστη θα μπορεις να σφραγίζεις. Σου εύχομαι να έχεις τις γνώσεις για να κάνεις κατι τέτοιο αλλιως σε συμβουλεύω φιλικά να μην το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εσυ εγραψες τις πανελληνιες μεσο ορο 19-20 και έβαλες πτώτη επιλογή ΤΕΙ;

Επειδη μιλας για εξωτερικο, είναι σα να κατάφερεις να σε δεχτούν στο Μ.Ι.Τ και να πεις μετα ότι δε γουσταρεις να πας εκει γιατι προτιμας να πας να σπουδασεις στη Ρουμανια. Αδυνατώ να το πιστέψω.Το γεγονος οτι έκανες κατι στα εργαστηρια δε λεει τιποτα. Κι εγω εκανα στατικα μεταλλικων γεφυρων (Διπλωματουχος Ηλεκτρολογος εκ Πατρων) αλλα δεν έχω δικαίωμα να τα σφραγίσω. Να σου πω την αληθεια και να είχα δε θα τα σφραγιζα για ευνοητους λόγους. Πολλα πραγματα μπορει να ξέρεις. Αυτό ομως δε σημαίνει οτι εγω που είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος αποκλείεται να ξέρω πολύ περισσοτερα απο σένα. Κι εγώ έκανα εργαστήρια στη σχολή αλλα δεν βασίζω τις ικανότητες μου (δε λεω γνώσεις) σε αυτα.

Μηχανικός δεν είναι αυτός που έχει γνώσεις, αλλα αυτός που έχει τη δυνατότητα να αποκτάει νέα γνώση, να την προσαρμόζει στις ανάγκες των προβλημάτων και να βρίσκει λύσεις. Σε πολλες χώρες του εξωτερικού το επαγγελμα του μηχανικου δεν ειναι κατοχυρωμενο. Ξερεις τι σημαινει αυτο... Όμως κανενας ασχετος δεν τολμάει να ασκεί το επάγγελμα του μηχανικου γιατι κινδυνεύει σοβαρότατα να πάει φυλακή. Εδώ η φυλακή δεν δέχεται κόσμο, θέλει τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει κάποιος να μπεί. Υπάρχουν πολλοι μηχανικοι στην Ελλάδα που έχουν σφραγίσει απίστευτα πράγματα και δεν τους έχει πειράξει κανείς. Σκέψου τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε κατοχύρωση του επαγγέλματος... Αν πας στο εξωτερικό μπορεις να διαλέξεις χώρα όπου θα σφραγίζεις τα πάντα, μέχρι και στατικα απο ουρανοξύστη θα μπορεις να σφραγίζεις. Σου εύχομαι να έχεις τις γνώσεις για να κάνεις κατι τέτοιο αλλιως σε συμβουλεύω φιλικά να μην το κάνεις.

α) Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο δικό μου τμήμα φοιτούν δύο οι οποίοι έβγαλαν 18,5 αλλά βλέπεις δεν είχαν χρήματα να πάνε στο Βόλο και ήρθαν στο ΤΕΙ γιατί ήθελαν να γίνουν μηχανολόγοι.

β) Μου αμφισβητείς το δικαίωμα της μελέτης σε πράγματα που έχω σπουδάσει.

γ) Αν τελείωνα Μ.Ι.Τ. στην Ελλάδα θα ήμουνα απόφοιτος ΤΕΙ. Φυσικά λαλάκας θα ήμουνα να έρθω

http://meche.mit.edu/prospective/amechedegree/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.