Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια έτους 1980


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Αν θα ήταν εύκολο,θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας για 3 θέματα που αφορούν μια οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το έτος 1980.

 

Με απασχολούν τα εξής.

 

1.Το έντυπο της άδειας δεν έχει σφραγίδες στα πλαίσια "Άδεια κατόπιν αυτοψίας ελέγχου φέροντ. οργανισμού & συμπλήρωσης αυτού" και "Τελικός έλεγχος της οικοδομής μετά την αποπεράτωση",ενώ έχει κανονικά σφραγίδα στο πλαίσιο "Άδεια χωρίς αυτοψία".Με δεδομένο οτι το κτίσμα είναι αποπερατωμένο από το ίδιο έτος ( 1980 ) και ηλεκτροδοτούμενο,δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σφραγίδες της πολεοδομίας και σε αυτά τα πλαίσια??Γιατί τελικώς συνέβη αυτό??

 

2.Το κτισμα έχει εξωτερικό κλιμακοστάσιο,το οποίο στα επίσημα σχέδια της πολεοδομίας δεν προσμετράται στη δόμηση.Αυτό ειναι σωστό??Ρωτώ γιατί αν έχει γίνει κάποιο λάθος εκ μέρους πολεοδομίας και μηχανικού υπάρχει πρόβλημα διότι το οικόπεδο δεν έχει πλέον καθόλου δόμηση.

 

3.Τέλος,το εξωτερικό αυτό κλιμακοστάσιο,αλλιώς φαίνεται στα σχέδια και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα.Όταν ρώτησα τον μηχανικό γιατί συνέβη αυτό,μου απάντησε πως έγινε λάθος όταν έριξαν την πλάκα και δεν μπορούσε να πάει αλλιώς η σκάλα.Δεν θα έπρεπε όμως να ενημερώσει και τα επίσημα σχέδια του στην πολεοδομία για την αλλαγή αυτή??Τώρα όπως έχουν τα πράγματα,υπάρχει περίπτωση να μου βγάλουν τη σκάλα αυθαίρετη??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, είναι λίγο περίεργο να ξεκινάς έρευνα για τον τρόπο έκδοσης μιας άδειας που εκδόθηκε πριν 30 χρόνια περίπου. Εκείνη την εποχή αφενός ίσχυε ο ΓΟΚ/73 αφετέρου είχε εφαρμοστεί ένα σύστημα σύνδεσης της νέας οικοδομής με τη ΔΕΗ μετά από βεβαίωση του επιβλέποντα μηχανικού, χωρίς την αυτοψία υπαλλήλου της πολεοδομίας.

 

Αν θέλεις οπωσδήποτε διερεύνηση όλου του θέματος, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, να του δώσεις όλα τα στοιχεία που διαθέτεις ώστε να σου δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Το ψάχνω γιατί ήδη έχω καεί μια φορά με άδεια άλλου κτίσματος επίσης παλαιά και δεν θέλω να πιαστώ και πάλι απροετοίμαστος και σε αυτή την περίπτωση.

Το πρόβλημα μου είναι πως οι μηχανικοί στους οποίους έχω απευθυνθεί επικαλούνται αυτό ακριβώς.Οτι δηλαδή τότε ίσχυε άλλος ΓΟΚ και θα πρέπει να ρωτήσω ή τον ίδιο τον μηχανικό που έβγαλε την άδεια ή κάποιον παλαιότερο.Το πρώτο το έκανα,όμως δεν περίμενα να μου πει κάτι διαφορετικό πέραν του ότι "όλα είναι νόμιμα".Το δεύτερο στάθηκε αδύνατον γιατί δεν μπόρεσα να βρώ μηχανικό μιας κάποιας ηλικίας που να θυμάται και να γνωρίζει τα ισχύοντα της εποχής.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικοί που να ασχολούνται με τα θέματα αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και δεν μπορώ να φανταστώ ότι αναζητάς απάντηση σε ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα μέσα από το internet.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπόρεσα να βρώ μηχανικό μιας κάποιας ηλικίας που να θυμάται και να γνωρίζει τα ισχύοντα της εποχής.
Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Αρκεί ένας Μηχανικός που έχει όρεξη να ασχοληθεί με την υπόθεσή σου.

Αυτός θα βρει τα στοιχεία που του χρειάζονται βασιζόμενος στην επαγγελματική του επάρκεια και στην επιστημονική του κατάρτιση.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικοί που να ασχολούνται με τα θέματα αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και δεν μπορώ να φανταστώ ότι αναζητάς απάντηση σε ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα μέσα από το internet.

 

Στην επαρχία πάντως δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που θα δεχτούν να ψάξουν άδεια και να γνωμοδοτήσουν εις βάρος συναδέλφου τους,λόγω του ότι ο κύκλος είναι πολύ στενός και ο ένας ξέρει τον άλλο.Η Πολεοδομία δε,με το που πας ψάχνει τρόπο να σε ξεφορτωθεί με τόσο φόρτο εργασίας που έχουν εκεί πέρα.Πίστεψε με,δεν θα κατέληγα να κάνω ερωτήσεις στο ίντερνετ,αν ήταν τόσο εύκολο εξ αρχής.Τέλος πάντων.Κάποιος θα βρεθεί στο τέλος να ασχοληθεί.Ελπίζω...

Link to comment
Share on other sites

Στην επαρχία πάντως δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που θα δεχτούν να ψάξουν άδεια και να γνωμοδοτήσουν εις βάρος συναδέλφου τους,λόγω του ότι ο κύκλος είναι πολύ στενός και ο ένας ξέρει τον άλλο................Ελπίζω...

 

ψάξε από άλλο νομό.

 

Και υπάρχουν και μηχανικοί που δεν μασάνε από φοβέρες αρχών και κλικών8-)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να διαβάσεις και μόνος σου τον ΓΟΚ 73 εδώ:

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=112549#post112549

 

 

Κλίμακες — Βαθμίδες — Ανελκυστήρες | Άρθρον 82

8. Αι κύριαι κλίμακες των κτιρίων αποτελούν οργανικά στοιχεία αυτών και περιλαμβάνονται εις την κάλυψιν και τον συντελεστήν δομήσεως του οικοπέδου. Ειδικώς προκειμένου περί κτιρίων εξοχικού ή αγροτικού χαρακτήρος ένθα ο αριθμός των ορόφων δεν υπερβαίνει τους δύο (ισόγειον και εις όροφος έπ' αυτού) το δε ύψος του όλου κτιρίου δεν υπερβαίνει τα 7 μέτρα, επιτρέπεται όπως η κυρία κλίμαξ ανόδου εις τον όροφον κατασκευάζηται ανοικτή και ασκεπής εντός του πλαγίου ή οπισθίου υποχρεωτικώς ακαλύπτου τμήματος του οικοπέδου υπό τον όρον, όπως ουδέν στοιχείον αυτής απέχη ολιγώτερον του 1 μέτρου από του ορίου του οικοπέδου το δε μήκος των βαθμίδων μη είναι μικρότερον των 0,90 μέτρου.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ.Μολις κατεβασα τον ΓΟΚ 73.

 

Νομιζω πως η δικη μου περιπτωση εχει να κανει με αυτο περισσοτερο.

 

Β) Κλίμακες υπηρεσίας εντός των υποχρεωτικώς ακαλύπτων τμημάτων του

οικοπέδου:

1. Εντός των υποχρεωτικώς αφιεμένων ακαλύπτων τμημάτων του οικοπέδου,οπισθίων ή πλαγίων, επιτρέπεται η κατασκευή κλιμάκων υπηρεσίας πλάτους τουλάχιστον 0,60 του μέτρου προς εξυπηρέτησιν μόνον δύο υπέρ το κατά την θέσιν της κλίμακος ισόγειον ορόφων. Εις την περίπτωσιν ταύτην εφ’ όσον η στάθμη των βαθμίδων ή του τυχόν συμπαγούς στηθαίου φθάνει εις ύψος μεγαλύτερον του 1,50 μέτρων από της παρά την κλίμακα στάθμης φυσικής ή τεχνητής, του ακαλύπτου τμήματος του οικοπέδου, κατασκευάζονται αύται κατά το

υπέρ το ως άνω 1,50 μέτρον τμήμα αυτών εις απόστασιν 1 μέτρου από των ορίων του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.