Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 05. 3D, μοντελοποίηση και φωτορεαλισμός


iovo

Recommended Posts

  • 1 year later...

Καλησπέρα.

 

Μήπως γνωρίζετε γιατί όταν έχω σχεδιάσει ένα τρισδιάστατο δίκτυο στο cad και πηγαίνοντας να το τυπώσω βλεποντάς το από μια isometric view που δίνει το πρόγραμμα δε μου το τυπώνει υπό την κλίμακα που του δίνω 1:50 δηλαδή, ενώ όταν βλέπω το δίκτυο δισδιάστατα από το πλάι για παράδειγμα τότε οι διαστάσεις συμφωνούν με την κλίμακα 1:50.

 

Να πώ κάτι επιπλέον ότι η σχεδίαση έγινε τρισδιάστατα στο SW Isometric View. Οι διαστάσεις στο model γυρίζοντας το UCS γύρω γύρω είναι οι σωστές, αλλά οι διαστάσεις στο Layout και στο χαρτί όταν το τυπώνω είναι...άσχετες.

 

κάθε βοήθεια δεκτή. ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

DVIEW στην command line (μπορείς να βρείς την λειτουργία στο Help) είναι για να δείς τομή σε ορθοκανονικό και σε προοπτικό επίπεδο ,SLICE για να κόψεις το τρισδιάστατο αντικείμενο εντελώς (και να σβηστεί εντελώς το αποκοπτόμενο) , SEC για ορθοκανονική προβολή τομής με boundary box.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους,

 

θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό εκπαιδευτικό κέντρο πληροφορικής όπου θα μπορούσα να μάθω autocad 3d. Είμαι αρχιτέκτων μηχανικός και οι σχεδιαστικές μου απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα πολλές και σύνθετες, οπότε θα ήθελα να βρω ένα κέντρο που να κάνει καλή δουλειά. Ίσως θα ήταν καλύτερα το κέντρο να είναι πιστοποιημένο και απο την autodesk..

 

Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σε συμβουλευα ή να παρεις ενα ωραιο βιβλιαρακι απο τα πολλα που κυκλοφορουν και να ξεκινησεις απο εκει, ή να βρεις καποια σχεδιαστρια/σχεδιαστη που να ξερει και να κανεις μαθηματα.

 

ερωτηση συναδελφικη: θα εχεις χρονο να κανεις εσυ τα φωτορεαλιστικα σου? γιατι να ξερεις ειναι θεμα που θελει ΠΟΛΥ χρονο και ψιροδουλεια για καλα αποτελεσματα.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σου προτεινα να αφησεις το 3D σε autocad.

αντ αυτου μαθε καλα ή καποιο add-on οπως Κτιριο ή cadware ή ενα προγραμμα προσανατολισμενο στην αρχιτεκτονικη σχεδιαση κτιριων οπως archicad,revit,achitectural.

Link to comment
Share on other sites

διαφωνω αγαπητε sundance. Νομιζω ο πλεον ενδεδειγμενος τροπος ειναι στησιμο στο autocad και μεταφορα του μοντελου σε προγραμμα render (πχ 3d max) για τα περαιτερω που ειναι και τα πιο σημαντικα.

 

για το archicad μπορει να εχεις και δικιο, το χρησιμοποιουσα σαν φοιτητης σε apple και ήταν πολυ καλο. Είχα δοκιμασει ομως το 99 την εκδοση για pc και ηταν χαλια. Φανταζομαι εχει εξελιχθει?

Link to comment
Share on other sites

αφου το στησιμο μιας οικοδομης μπορει να γινει ευκολοτερα και γρηγοροτερα με πιο εξειδικευμενο λογισμικο γιατι να μαθει καποιος απο το μηδεν 3d στη γενικοτερη πλατφορμα του autocad.

 

εκτος κι αν ασχολειται με ιδιαιτερα εξειδικευμενες κατασκευες οποτε ισως πρεπει να αυτοσχεδιασει αφου δεν υπαρχουν τυποποιημενες εντολες ->αν και σε μεγαλο βαθμο σε καλυπτουν και σε τετοιο επιπεδο τα καλα αρχιτεκτονικα πακετα.

 

μεχρι και η zaha hadid με αυτο το liquid στοιχειο στις κατασκευες της αμφιβαλλω αν το αποτυπωνει με autocad 3d.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.