Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθός βουλευτών - συνταξιοδότηση


sundance

Recommended Posts

Συγχωρέστε με για το 2ο πόστ εν σειρά, αλλά ήθελα κάπου ξέχωρα να γράψω, ότι εντός της καπιταλιστικής κοινωνίας που ζω, θεωρώ ότι μόνο οικονομικά πρέπει να κρίνω για να έχω μια πολύ καλή μέθοδο προσέγγισης επιστημονικά.

 

8-)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγχωρέστε με για το 2ο πόστ εν σειρά, αλλά ήθελα κάπου ξέχωρα να γράψω, ότι εντός της καπιταλιστικής κοινωνίας που ζω, θεωρώ ότι μόνο οικονομικά πρέπει να κρίνω για να έχω μια πολύ καλή μέθοδο προσέγγισης επιστημονικά.

 

8-)

 

Γεια σου ρε Theo κλασσικέ μαρξιστή!!!

Link to comment
Share on other sites

Αντε, ας κάνω εγώ τον δικηγόρου του ... διαβόλου, εεεε, συγγνώμη, του βουλευτή ήθελα να πω.

 

Ας υποθέσουμε, δεν είναι και τόσο απίθανο δα (!!!) , ότι ένας αρχηγός κόμματος παρακολουθώντας την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του φόρουμ και την υψηλή επιστημονική κατάρτιση ενός εκάστου εξ ημών :smile: , αποφασίζει να συμπεριλάβει κάποιον από εμάς στις λίστες του. Και ας υποθέσουμε ότι σπάει ο διάολος (όχι ο βουλευτής, ο ... κανονικός διάολος) το ποδάρι του και εκλέγεται ο (τυχεράκιας) ο συνάδελφος.

 

Ωραίααααα. Τι να κάνει τώρα ο έρμος βουλευτής. Να δώσει τα λεφτά πίσω; Να πει, όχι ρε παιδιά 15.000 ευρώ τον μήνα, μπορώ και με 10.000; Ποιός (ειλικρινά) θα το έκανε;

 

Μπείτε στην θέση του βουλευτή και σκεφτείτε με τον τρόπο που σκέφτεται εκείνος: Σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι. Ετσι σκέφτεται. Και όσα μπορώ να πάρω, δεν θα πώ όχι.

 

Δεν υποστηρίζω ότι ο μισθός τους είναι μικρός. Το αντίθετο, είναι πολύ μεγάλος. Προσωπικά, θα ήθελα να πάει παρακάτω. Αλλά σκεφτείτε και ότι όσο παρακάτω πάει, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος χρηματισμού από τρίτους. Ενώ τώρα με 100.000 χρόνο (και βάλε) τσεπάτα, τουλάχιστον δεν έχουν αυτή την δικαιολογία. Οχι τίποτα άλλο. Να ξέρουμε τον λόγο που δίνουμε τα 100 χιλιάρικα (και βάλε) στον καθένα από τους 300.

Link to comment
Share on other sites

ο υψηλος μισθος δικαιολογειται ακριβως γι αυτο τον λογο.

 

δλδ για μην σκεφτει καν να 'κλεψει' ο βουλευτης δημοσιο χρημα,μιας και πληρωνεται ηδη αρκετα.

 

αυτο φυσικα ομως δεν ισχυει,μιας και τα σκανδαλα αποδεικνυουν το ακριβως αντιθετο.

 

τα 9000 τον μηνα,ομως,με βαση την παραγωγη εργου και την αναληψη ευθυνης πως δικαιολογουνται?

 

ποιος αλλος παιρνει τετοιο μισθο?

ποσο εργο παραγει ο μεσος βουλευτης?

τι ευθυνη εχει?(νομιζω εχουν θεσπισει νομο,οπου μετα απο 2 χρονια αφου αλλαξει η κυβερνηση παραγραφεται καθε ευθυνη των προηγουμενων υπουργων-βουλευτων)

 

αν μειωθει ο μισθος,πιστευετε δεν θα ασχοληθει με την πολιτικη πραγματικα καποιος που εχει μερακι και θελει να προσφερει?να σταματησει να φαινεται ως η απολυτη ευκαιρια ευκολου πλουτισμου.διοτι ακριβως αυτο ειναι.

 

αλλα αντε χαλαλι με τον μισθο.

 

με τα 8 χρονια για συνταξιοδοτηση τι να πει κανεις?

 

υπαρχει μηπως επιχειρηματολογια και γι αυτο?

 

δυστυχως στην ελλαδα καποια ανθρωπακια με πιπιλα στο στομα,εχουν καταφερει να αλλαξουν τον τοπο προς το χειροτερο εξασφαλιζοντας ομως τη φαμιλια τους για 3 αιωνες.

 

 

και επιτελους να καταλαβουμε κατι.

 

ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ αποτελει ΚΑΘΡΕΦΤΗ της κοινωνιας και ειναι παραδειγμα προς μιμηση.

 

γι'αυτο παμε κατα διαολου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάλι τι σας λέει ;

 

"Εξασφάλισε το διορισμό της κόρης του πριν φύγει από το υπουργείο ... " :evil:

 

Μπορεί με την αλλαγή της κυβέρνησης να έφυγε από το Υπουργείο Παιδείας ο πρώην υφυπουργός, Α. Λ. άφησε όμως παρακαταθήκη… το επαγγελματικό μέλλον της κόρης του.

 

Περισσότερα ενδιαφέροντα , εδώ.

 

Για τα πανηγύρια είμαστε :evil:

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω όλοι σας αναφέρετε την βουλευτική αποζημίωση και μόνο. Αλήθεια πόση είναι μέση αποζημίωση για την συμμετοχή σε όλες αυτές τις επιτροπές που έχει η βουλή;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Οι βουλευτές μας πεινάνε! Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, 19:21

Δ. Κ.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σχετικά με το σχέδιο του Προϋπολογισμού Δαπανών της Βουλής για το νέο έτος, μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι σε λίγο οι 300 θα βγουν στην… «επαιτεία».

 

«Δημιουργείται», διευκρίνισε ο πρόεδρος, «πολλές φορές αδίκως» (η λέξη ήταν έτσι γραμμένη, με έντονη γραφή) «η εντύπωση ότι οι Βουλευτές απολαμβάνουν παχυλές αποζημιώσεις, που τους δίνουν τη δυνατότητα πλουτισμού. Αυτό είναι ανακριβές αλλά και άδικο, γιατί το ποσό των περίπου 7.000 ευρώ μηνιαίως του συνόλου των βουλευτικών αποζημιώσεων, ατελειών κ.λπ., σε συνδυασμό με τις πολλές (και ανελαστικές) υποχρεώσεις των βουλευτών, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε πλουτισμό.». «Αρκεί», συνέχισε από το βήμα ο κύριος Πετσάλνικος, «κάποιος να αναλογιστεί τις ανάγκες λειτουργίας γραφείου (ή γραφείων) στην εκλογική περιφέρεια, τις δαπάνες καυσίμων και τις καθημερινές πολλαπλές ανάγκες που εκ του λειτουργήματός του έχει ο βουλευτής».

 

Να δείτε, πρόεδρε, τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα πόσες ανάγκες έχουν! Ή να δείτε ότι δύο στους πέντε Έλληνες ούτε όνειρο αξίας ενός ευρώ δεν μπορούν να δουν. Ούτε όνειρο, γιατί απ’ τη χαρά τους και μόνο ξυπνάνε και χάνουν και το όνειρο!

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αφήστε τους βουλευτές και τους υπουργούς είναι πολύ μικροί μπροστά σε μισθούς διευθυντών και υψηλών στελεχών της τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, ακόμη χειρότερα της ΕΡΤ.....

Παρεπιπτόντως αυτοί δεν είναι γνωστοί και δεν μαθαίνονται ποτέ σκάνδαλα με ποσοστά απο διαφημίσεις κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Μαθαίνονται μόνο αν γίνει "αδικία" σε μοιρασιές και παροχές.

 

Και όταν "βγαίνουν στον αέρα" , οι μισθοί των υπουργών και των βουλευτών , φαντάζουν μικροί και πενιχροί :D

 

Που να δείς τι φαντάζουν οι δικοί μας :confused: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.