Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς παίρνει κανείς δουλειές;


Julius Caesar

Recommended Posts

Σίγουρα νομίζω ότι...είναι η πιο "δύσκολη" να απαντηθεί ερώτηση...

 

είμαι Τοπογράφος Μηχανικός και θέλω να ασχοληθώ με τοπογραφικά αδειών-συμβολαίων (τα οποία ξέρω να συντάσσω) αλλά δεν ξέρω το τρόπο που θα βρω πελάτες που να χρειάζονται ένα.

 

Ξέρω βέβαια κάποιοι θα πουν να πιάσω έναν εργολάβο, αλλά έτσι γίνεσαι de facto υπάλληλος του, κάτι που δεν το θέλω (θα επανέλθω με άλλη δημοσίευση επί αυτού του απαρεδεκτου θέματος, επιστήμονας να γίνεσαι υποχείριο του κάθε αγενούς και αμόρφωτου εργολάβου).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς, στην πράξη, λίγοι απευθύνονται κατ'ευθείαν σε Τοπογράφο.

 

Εκτός από Πολιτικό/Αρχιτέκτονα, κάνε συζήτηση και με συμβολαιογράφο, να σε προτείνει ο ίδιος...

 

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο τώρα, από την καθημερινότητά μου...

Link to comment
Share on other sites

φίλε και συνάδελφε Julius Caesar,

 

είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό που αναφέρεις σχετικά με τους εργολάβους, και απαράδεκτο κατα την προσωπική μου άποψη να θεωρείς όλους τους εργολάβους αγενείς και αμόρφωτους. σε πληροφορώ ότι εκεί έξω υπάρχουν διάφοροι αξιόλογοι άνθρωποι που αναζητούν την βοήθειά μας και τις γνώσεις μας και καλό θα είναι να μην τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι, γιατί και αυτοί ουσιαστικά νείναι ανθρωποι που εργάζονται για να ζήσουν στο κάτω κάτω.

 

αν τώρα δεν θες να ασχοληθείς με αυτούς, μεσίτες και συμβλαιογράφοι ίσως να μπορέσουν να σου ΄δωσουν αυτό που θέλεις.

 

Χάρης

 

 

υ.γ "αλλά έτσι γίνεσαι de facto υπάλληλος του".....ήμαρτον.....

Link to comment
Share on other sites

Ανοιξε γραφειο......... κανε βολτες στα καφενεια.....!

Ελευθερο επαγγελμα ειναι αν δεν τρεξεις δουλειες δε θα εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έκανα αυτήν την ερώτηση σε κάποιον γνωστό μου είπε ότι αν δεν σε φάνε στην αρχή τα χιλιόμετρα και δημοσιες σχέσεις μέχρι να γίνεις γνωστός προκοπή δεν βλέπεις :) Παρόλαυτα και γω διαφωνώ με την αποψη για τους εργολάβους, και ξέρω πολλούς

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή τη ζωή ή τρέχεις ή σε τρέχουν διαλέγεις και παίρνεις εκτός αν θες να γίνεις ΔΥ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε θα σου πω και εγώ την προσωπική μου γνώμη Αν είσαι σε επαρχία τα πράγματα είναι διαφορετικά (πάντα η αρχή είναι δύσκολη) όμως επειδή υπάρχει τουλάχιστον στην περιοχή μου και πιστεύω σε πολλές περιοχες της περιφέρειας που προσπαθούν να αναπτυχθούν η ανάγκη εργασίας μηχανικών να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες Εδώ οι νεοι μηχανικοί που μένουν όμως μόνιμα και προσφέρουν στην περιοχή την εργασία τους δεν έχουν πρόβλημα στην ανάληψη εργασιών και οι παλιότεροι μηχανικοί είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους. Και να ξέρεις ότι όσοι περισσότεροι μηχανικοί εργάζονται και ζούν σε μια περιοχή τόσο αυξάνονται και οι δουλειές συνολικά. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα όλοι θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο (κυρίως Αθήνα) και να έχουν την δυνατότητα βγάζουν πολλά χρήματα και όχι να προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας που σίγουρα δεν γίνεται με το να ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα μακριά από τα πραγματικά διαρθρωτικά προβλήματα που δημιουργούν <<αρτηριοσκλήρυνση >>της οικονομία της χώρας μας.Για αυτό συνάδελφε αν δεν είσαι στην περιφέρεια ξεκίνα να εργαστεί εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να έχετε δίκιο με τους εργολάβους, υποσυνείδητα τους έχω συνδέσει με τους εργοδηγούς στο εργοτάξιο όπου δούλευα! (Και πάλι δε θέλω να γενικεύσω με τους εργοδηγούς). Όσο για το συνάδελφο που μίλησε για επαρχία, μένω Θεσσαλονίκη όπου αρκετές περιοχές εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως.

Όταν παίρνεις δουλειά από ένα και μόνο πρόσωπο -συμβολαιογράφο ή εργολάβο- δε γίνεσαι άραγε de facto υπάλληλός του;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.