Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό για τριδιάστατη σχεδίαση (3D);


Recommended Posts

ωραια αυτα που λες αλλα εγω απαντω σε συγκεκριμενο ερωτημα που ο αρχικος ποστερ θετει και μιλαει για "αρχιτεκτονικα" και μιλαει για "τρισδιαστατα (αρχιτεκτονικα)" - δεν λεει για μεταλλικα καλε μου φιλε.

 

σε αυτα που λες εγω δεν εχω τιποτα να πω γιατι απο μεταλλικα, στατικα, μηχανολογικα ειδικα θεματα κλπ δεν εχω την παραμικρη ιδεα και προφανως κανενα λογο να μην πιστεψω πως ειναι τα πραγματα ετσι που τα γραφεις. Απεναντιας δεν μου κανει εντυπωση να διαβαζω πως το addon του allplan ειναι καλο - αφου ξερω πως και το allplan ειναι καλο. Αλλα για αλλους, οχι για μενα. Γιατι εμενα και ο ΠΜ και ο μηχανολογος και ο τοπογραφος που συνεργαζομαι, μονο autocad ξερουν. Τιποτα αλλο. Και δεν ειναι και τιποτα μικρα γραφεια.

 

για αρχιτεκτονικα επειδη εχω ιδεα, και μαλιστα λογω πολλης φαπας και κλαψιματος τσεπης (τα δοκιμασα ολα βλακωδως) εχω και πολυ απολυτες ιδεες και εχω να πω τα εξης:

 

Εδω και πανω απο 10 χρονια που χαζευω την ελληνικη πιατσα, προγραμματα εκτος autocad (και λιγοτερο archicad) οσοι τα χρησιμοποιουν ειναι : χομπιστες, χαλαροι, ημιαπασχολουμενοι, και σε καθε περιπτωση γραφεια με έναν (1) μηχανικο. Κι αν δεν ειναι κατι απο τα παραπανω, σε 2 χρονια γυρναν στο autocad για διαφορους λογους.

 

Γιατι μπορει πχ το γραφειο του tchumi να εχει 15 αδειες microstation και 10 αδειες allplan και δεν ξερω γω τι αλλο, αλλα αν δεν εισαι τσουμι και θες να εχεις ευκολη συνεργασια με τον στατικο, τον μηχανολογο και τον τοπογραφο για κατοικιες, πολυκατοικιες και εμπορικα κτιρια (εγω δηλαδη) αν δεν εχεις autocad στην ελλαδα σε εφαγαν. Γιατι ο χρονος ειναι χρημα. Και υπομονη δεν υπαρχει ουτε ανοχη. Και επειδη εγω δεν μπορω να μπω στην λογικη για 5 νεα παιδια που θα περασουν απο το γραφειο μεσα σε 5 χρονια να καθομαι να εξεταζω αν ξερουν allplan ή αν δεν ξερουν να πληρωνω την εκμαθηση τους, ουτε απο τη στιγμη που θα εχω autocad ετσι κι αλλιως (πληρωμενες ολες οι αδειες δηλαδη ματωσαμε) να αγοραζω κι αλλες τοσες αδειες allplan επειδη ο γερμανος εχει καλυτερες ιδεες απο το autocad (που εχει) γιατι τοτε δεν ειμαι γραφειο, ειμαι ο ερυθρος σταυρος περιφρονημενων γερμανων προγραμματιστων.

 

Τωρα ξαναλεω για να μην παρεξηγουμαι: αν ημουν 25 χρονων και ειχα 1 εργο το εξαμηνο και χρονο αφθονο, και επαιζε και καμμια επιδοτηση, θα το παιρνα κι εγω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

spy τα συμπεράσματά μου από την προσωπική μου εμπειρία (χρήστης archicad 11 , autocad 2007). Μετά από 4 χρόνια χρήσης του archicad έχω καταλήξει σε συνδυασμένη χρήση του με το autocad ως εξής: 1) Κατόψεις, όψεις και τομές από το archicad μέσω του 3διάστατου μοντέλου. Αυτό θα σου απλουστεύσει απίστευτα τις τροποποιήσεις των σχεδίων (δεν μας έφτανε η ΕΠΑΕ, τον τελευταίο καιρό έχουμε και την βυζαντινή εφορεία να επεμβαίνει στα αρχιτεκτονικά). 2) Τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης στο autocad. Κακά τα ψέματα ειδικά οι πολιτικοί μηχανικοί δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε από αυτό.Όλες οι εκτυπώσεις σε pdf. 3) Φωτορεαλισμός επίσης από το archicad (μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις του πιστεύω ότι περιττεύει το artlantis).

Link to comment
Share on other sites

είμαι μηχανικός αλλά ασχολούμαι και με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. θα με βοηθούσε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα να καλυψω και τους δυο τομείς? τύπου 3d studio max (έχω ακούσει οτι θεωρείται το καλύτερο)...

αν οχι το παραπάνω, τότε ποιό?

αν ξέρει κανείς κ κάποιο καλο βιβλιο-manual αντί σεμιναρίων, για το πρόγραμμα (είτε το 3d studio είτε το προτεινόμενο)....

 

ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Απαγορεύονται τα κεφαλαία τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο του μηνύματός σας!

Παρακαλώ διορθώστε κάνοντας edit!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

παντως ο καθενας εχει και απο ενα συνδυασμο!μπραβο μας.....

Ο δικος μου: Autodesk architecture για στησιμο, κατοψεις,τομες ,οψεις και γενικα ολα τα σχεδια, στησιμο 3d και μετα εξαγωγη σε maxwell render (ως dwg) για απιστευτους φωτορεαλισμους (αν εχεις και ωρα για παιχνιδακια βεβαια).

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό λίγο γιατί, όπως τα ακούω μερεύτηκα.

Έστω ότι κάνω ένα κτήριο στο ArchiCAD (να μην πω πάλι Archline και με κατηγορήσουν για διαφήμιση).

Καταρχάς, τι είναι αυτό που δε μπορώ να κάνω στο ArchiCAD, και μπορώ να το κάνω στο AutoCAD; Σχεδίαση με γραμμές και τόξα κτλ; Σχεδίαση με 3Δ στερεά; (Εννοείται πως μπορείς).

Από εκεί και πέρα αν συνεργάζεσαι με επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μόνο AutoCAD, μπορείς απλά να κάνεις το αρχείο σου export με μορφή dwg.

Ίσως να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κτλ. Αλλά όλα αντιμετωπίζονται αν μάθεις να ρυθμίζεις τις παραμέτρους σωστά κατά το export ως dwg.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Διαβάζεις το manual, κατεβάζεις και μια demo έκδοση του AutoCAD και πειραματίζεσαι με τις διάφορες παραμέτρους μέχρι να τις μάθεις καλά, ώστε να μπορείς στο τέλος να βγάζεις ένα σχέδιο που να μη δημιουργεί προβλήματα στους συνεργάτες σου. (πχ επιλέγεις expode για τις οντότητες που θέλεις στο Archline)

Από εκεί και πέρα, έχοντας δουλέψει με ένα λογισμικό ΒΙΜ πιο πριν, αυτό που έχω να πω για το AutoCAD, το οποίο τώρα άρχισα να μαθαίνω στη σχολή, είναι ότι "δε λέει". Μου φαίνεται σαν να είμαι ξανά, πίσω στο σχεδιαστήριο. Τόσο απλά.

Ακόμα και η εισαγωγή γραμμών κτλ είναι πολύ πιο απλή στο πρόγραμμα που ασχολήθηκα. (Ναι-ναι! Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται).

Τώρα ως προς αυτά που λέει ο φίλος Ηοward_Roark, δε θα διαφωνήσω (δεν έχω και στοιχεία, ούτε και λόγο άλλωστε) ότι όλοι στην αγορά χρησιμοποιούνε AutoCAD, και ότι οι χρόνοι πιέζουν. Αλλά και πάλι δε θα επέλεγα το AutoCAD.

Βέβαια είμαι άπειρος και δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι γίνεται στην αγορά εργασίας, οπότε το πιθανότερο είναι κάνω λάθος, και η πιο ορθολογική επιλογή τελικά να είναι το AutoCAD. Ωστόσο από άποψη ευκολίας σχεδίασης (για 'μένα) σίγουρα δεν είναι το καλύτερο. Άσε που κοστίζει και πολλά λεφτά. Πληρώνεις το όνομα και ότι είναι ευρέως διαδεδομένο (για να μην πω το κυρίαρχο) στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Εχει μεγαλη σημασια σε τι προγραμμα θα ξεκινησεις να σχεδιαζεις. Μετα τα αλλα σου φαινονται περιεργα. Εγω ομως που εχω παει απο apple και minicad σε archicad και formz και μετα σε pc και microstation και vectorworks και autocad και allplan και archicad για pc και μερικα ακομη, και επειδη δουλευω για να ζω, αποφασισα να μην ξαναασχοληθω με BIM, JIM BEAM και J&B και επειδη δεν ειμαι στο μανχαταν αλλα στο ελλαντα, autocad παρακαλω, για να μην σπαμε τα νευρακια μας και τα νευρακια των αλλων.

 

εγω ουτε σαν υπαλληλος ουτε σαν εργοδοτης ειχα υπομονη και χρονο για προσαρμογες, εξαγωγες, μετατροπες κλπ απο dwg σε dxf ή ό,τι αλλο. Επισης επειδη καποτε καντεμιασα με τοπογραφο ενος πελατη που χρησιμοποιουσε αλλα προγραμματα, δεν πηρα ποτε σωστο σχεδιο με layers και ακομη το θυμαμαι. Το ιδιο με μεγαλο γραφειο και γνωστο που ειχαν αποφασισει να το γυρισουν σε αλλο προγραμμα επειδη τους πηγε η autodesk τους επιθεωρητες και παρεξηγηθηκαν. Ακομα ξανασχεδιαζουμε τα polylines τους.

 

τωρα ειναι το autocad ορθολογικο? οχι. ειναι το πιο ευκολο? οχι. Πληρωνεις το ονομα του και τη κυριαρχη θεση του? Ναι. Υπαρχουν καλυτερα προγραμματα? Σιγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Δυο συνεργάτες χρησιμοποιούν το Revit. Προς το παρόν κάνουν τα σχέδια για τον πελάτη στο Revit (καμιά κάτοψη, κανά πρόχειρο φωτορεαλιστικό) και τα σχέδια πολεοδομίας στο AutoCAD, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς το μαθαίνουν καλύτερα.

Μου είπαν ότι το βρήκαν ποιο εύκολο από το archicad.

Για φωτορεαλισμό που συζητήθηκε και από δείγματα δουλειάς που μου έδειξαν (στο διαδίκτυο) αρκεί το Revit.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κλειδώθηκε το Archline και δε μπορώ να κάνω τίποτα πλέον. Θα κοιτάξω για καμιά φοιτητική έκδοση αν δίνει η ACE Hellas. Θα αρχήσω μετα να εξάγω σε dwg, dxf κτλ, θα τα εισάγω στο AutoCAD στη σχολή και θα προσπαθήσω να εντοπίσω (αν υπάρχουν) αδυναμίες και προβλήματα και αν γίνεται να αντιμετωπιστούν.

Πάντως ενα dwg που είχα εξάγει, μια χαρά ήταν τα layer στο Autodesk Desing Review (ή μήπως το dwg viewer ήταν;).

Πάντως, όπως και να 'εχει , η επιλογή προγράμματος είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.

Και επίσης άλλες απαιτήσεις έχει ένας Αρχ. Μηχ. και άλλες ένας Πολ. Μηχ ή ένας Τοπογράφος Μηχ κτλ.

Ένα είναι όμως σιγουρο: Δοκίμασε, δες και ρώτησε πριν αγοράσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δυο συνεργάτες χρησιμοποιούν το Revit. Προς το παρόν κάνουν τα σχέδια για τον πελάτη στο Revit (καμιά κάτοψη, κανά πρόχειρο φωτορεαλιστικό) και τα σχέδια πολεοδομίας στο AutoCAD, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς το μαθαίνουν καλύτερα.

Μου είπαν ότι το βρήκαν ποιο εύκολο από το archicad.

Για φωτορεαλισμό που συζητήθηκε και από δείγματα δουλειάς που μου έδειξαν (στο διαδίκτυο) αρκεί το Revit.

 

Το κλασσικό ερώτημα για BIM.Revit , Archicad ή Αllplan.

Όποιος έχει εμπειρία σε δύο από αυτά ,ας μας φωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.