Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια σε ζευκτό


 

Recommended Posts

Πρόκειται περί προσθήκης ορόφου με στέγη η τελευταία από μεταλλικά ζευκτά το υφ/νο από μπετό άδεια το 87 με πρόβλεψη αυτού του ορόφου. Ο όροφος που θα προστεθεί ύψους 3.8μ ώστε να βγάλει και πατάρι.

 

Επειδή η κάτοψη δεν έχει ούτε μία συμμετρία σκέφτομαι να διατάξω τα ζευκτά έτσι:

με πράσινο είναι τα ζευκτά με κοκκινο ο κορφιάς σε ύψος 2,0 από την κορυφή της κολώνας

 

Πείτε μου τις γνώμες σας plz

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκ πρώτης άποψης, λόγω διαφορετικών κλίσεων στα ζευκτά (διαφορετικά ανοίγματα ανά θέση) οι τεγίδες δε θα πατάνε σωστά πάνω στους αμείβωντες και τα αντιανέμια θα έχουν όλα διαφορετικό μήκος και τα πάνελ δε θα πιάνουν σωστά (θα είναι σαν κύμα - die Welle :)). Πολύ δύσκολο στην κατασκευή και τη διαμόρφωση. Ο κατασκευαστής να εισαι σίγουρος ότι θα βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που το ανέλαβε... :)

Και το ερώτημα είναι τι κάνεις... Αν υπάρχει δυνατότητα να είναι ίδια τα ζευκτά και ας πατάνε σε άλλα σημεία ή πχ να βάλεις δοκούς στη μεγάλη διεύθυνση που θα πατάνε τα ζευκτά έτσι ώστε ο κορφιάς να είναι μια γραμμή και οι κλίσεις εκατέρωθεν ενιαίες.

Link to comment
Share on other sites

έτσι ώστε ο κορφιάς να είναι μια γραμμή και οι κλίσεις εκατέρωθεν ενιαίες.

 

Δεν γίνεται αυτό. με το κορφία σε μια γραμμή και διαφορετική αποσταση απο τα άκρα με εννιαία κλίση βγαινει στο ακρο του ζευκτού σε διαφορετικά υψόμετρα.

Και δυστυχώς δεν βλέπω αλλη λύση.

Και τωρα Evan οπως το έχεις εχεις, σε καθε ζευκτο βγαίνει διαφορετικό υψόμετρο κορφία.

θα πρεπει να το σχεδιασεις τρισδιάστατα για να δεις αλλα

φοβαμαι οτι δεν εχει λυση το πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν εννοούσα η στέγη να τελειώνει στο περίγραμμα του κτηρίου. Σε πολλά σημεία θα βγαίνει εκτός, έτσι ώστε να βγάζει ίδια κλίση σε όλη την επιφάνεια.

Πάντως αυτό που λέει ο lightname είναι καλύτερο. Μονόριχτη να γλυτώσεις!

Link to comment
Share on other sites

Να βάλω περιμετρικό δοκάρι από μπετό και να πατάνε τα ζευκτά πάνω; βέβαια δεν θα συμπίπτουν με κολώνες από κάτω και το φοβάμαι λίγο στην έδραση, φυσικά θα τα κάνω αρθρωτά.

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως δεν θα έδενες τους στύλους περιμετρικά με ένα δοκάρι; Τα φορτία της στέγης μου φαίνονται αστεία. Προτείνω να το κάνεις άρθρωση και να βάλεις το ζευκτό όπως παλιά που έκαναν στα βιομηχανικά στύλους δοκάριο από σκυρόδεμα και άρθρωναν επάνω δικτυωτά ζευκτά. Επίσης προτείνω να βάλεις τις πλάκες έδρασης , και έπειτα επι τόπου να συγκολληθούν τα ζευκτά.

Link to comment
Share on other sites

Evan δεν είναι απαραίτητο τα ζευκτά να πατάνε σε υποστηλώματα.Εγώ θα σου πρότεινα 4ριχτη.Γενικά στην κατασκευή ΟΛΑ τα ζευκτά πάτάνε σε ένα αστείο σενάζ,το οποίο φυσικά σκυροδετείται με το χέρι κ στις περισσότερες περιπτώσεις ΧΩΡΙΣ βλήτρα στην τοιχοποιία..............

 

Με δεδομένο αυτό,πάτα τα σε ένα δοκάρι(είσαι ΉΔΗ οκ με δοκάρι που καταλήγει σε υποστηλώματα) κ λύσε τη στέγη όσο το δυνατόν πιό ορθόδοξα γεωμετρικά.Κ αν σε παίρνει,βάλε οπωσδήποτε ελκυστήρα στους αμείβοντες,οπότε με ελκυστηρα η στέγη προς τα κάτω δεν πρόκειται να φύγει,μόνο προς τα πάνω αν αρχίσει να φυσάει......:)Στο δοκάρι φτιάχνεις ''φωλιά'' για να εγκιβωτιστεί ο αμείβων,χωρίς να απομειώσεις τη διατομή του δοκαριού,αλλά υψώνοντας ένα δεύτερο δοκάρι πιο μικρό σε πλάτος επάνω στη δοκό έδρασης.......

Link to comment
Share on other sites

με το περιμετρικό δοκαρι δεν θα'χεις προβλημα, όλοι έτσι το κάνουν αλλά έτσι που την σχεδιάσες δεν προκειται να γίνει η στεγη.έχεις κάτι αποστάσεις τεράστιες και προβληματα έδρασης. η μονόριχτη του lightmane ακούγεται ελκυστικη σαν λύση.

 

εγω λοιπόν προτείνω 3ριχτη με το καθετο που βλέπεις να ειναι καλκάνι. άσε αύριο να μιλήσω και μ'εναν ειδικό και θα σου πω

 

edit: θα'χουμε όμως πρόβλημα με τα νερά δεξιά στο καλκάνι. άστο θα το δω το πρωί

post-4085-131887228876_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

rigid,ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο είχα στο μυαλό μου,με τη διαφορά ότι 4ριχτη εννοούσα άλλο ένα επίπεδο στο δεξί της μέρος.

 

Ο λόγος είναι αρχιτεκτονικός,να ''σπάσεις'' την ασυμμετρία.

Οι Αρχιτέκτονες του φόρουμ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ να μας πούν?Για τους ιδιώτες ξέρουμε τα πάντα όλα κ για τους συναδέλφους τα κοάλα τίποτα?Μετά σας φταίνε οι Πολιτικοί,οι οποίοι τουλάχιστον είναι οι ΜΟΝΟΙ που έχουν προτείνει κάτι........

 

Τώρα που το ξανασκέφτομαι,γιατί όχι 2 τετράριχτες???Για δείτε το λίγο......Evan με τέτοια λύση,έχεις αρκετό ύψος πάνω από τα κλιμακοστάσια?Διότι,η δοκός έδρασης θα πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο 1,80 από το δάπεδο.

post-534-131887228897_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.