Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

Έχεις ένα δίκιο howard. Βλέπουμε το δέντρο των συμβόλων και χάνουμε το δάσος των ιδεών. Από την άλλη όμως και μιας και έχει ανοίξει το ζήτημα των ελληνοποιήσεων μεταναστών δεύτερης γενιάς, έχω να πω ότι σε κανένα κράτος του κόσμου δεν γίνεται παροχή ιθαγένειας (οι ξένοι χρησιμοποιούν διαφορετικό όρο - citisenship) αν ο ενδιαφερόμενος δεν γνωρίζει και δεν αποδέχεται τα ιδεώδη του εκάστοτε έθνους. Στο Αμέρικα για παράδειγμα εξετάζεσαι στην αμερικανική ιστορία και ορκίζεσαι πίστη στο σύνταγμα και τα σύμβολα του έθνους τους. Αν αποτύχεις στην εξέταση ιθαγένεια γιοκ. Βέβαια μπορείς να πάρεις ιθαγένεια κατευθείαν αν πολεμήσεις στον αμερικάνικο στρατό για 3 χρόνια - γι' αυτό και ο στρατός τους είναι γεμάτος από λατινόφωνους. Το αμερικανικό δολάριο βέβαια αναφέρει ρητά πάνω του το "In God we trust" αλλά δεν είδα κανέναν άθεο να απαιτεί την αφαίρεση της ρήσης επειδή προσβάλλει το θρησκευτικό του αίσθημα (υπό μιαν έννοια και ο αθεϊσμός θρησκεία είναι).

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για να το λύσουμε στις λίγες φράσεις ενός νήματος.

 

@cna: Απόλυτα σύμφωνος, πιάνεις το νόημα

@Αλέξανδρος: Αν και δε μου αρέσει η διαπίστωση, οι ΗΠΑ είναι σήμερα το πιο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο (εκατοντάδες δημοψηφίσματα κάθε φορά που γίνονται εκλογές, πολύ χαλαρή "κομματική πειθαρχία" από γερουσιαστές, κάθε πολιτεία τους δικούς της νόμους, πρόεδροι που δεν προέρχονται από τζάκια, μη κρατικά ελεγχόμενη εκπαίδευση κ.α.)

Πέφτει βέβαια πολύ χρήμα στις προεκλογικές εκστρατείες από διάφορους, αλλά αυτό συμβαίνει παντού.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προς howard_roark:

Και τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, σύμβολα είναι. Θα ήσουν εξίσου χαλαρός, αν κάποιος αποκαθήλωνε το ελληνικό αλφάβητο, και εισηγούνταν π.χ. την χρήση greeeklish; (λέω τώρα :smile: ). Μη νομίζεις ότι αυτό είναι πολύ μακρυνό ενδεχόμενο. Τουλάχιστον όχι μακρυνότερο από ότι θα πίστευαν οι μπαμπάδες μας, ότι θα έφτανε μία ημέρα που θα έπρεπε να αφαιρεθεί ο σταυρός από τις αιθουσες διδασκαλίας.

 

Υπάρχουν μερικά συνδετικά στοιχεία σε κάθε κοινωνία. Στην ελληνική κοινωνία, αυτά πιστεύω ότι είναι η ίδια θρησκεία, η ίδια εθνότητα και η ίδια γλώσσα (τα τελευταία 20-30 χρόνια και ο ωχαδελφισμός και η συλλογική παράνοια, αλλά αυτό εξετάζεται ακόμη από τους ειδικούς :smile: ) .

Σε άλλες κοινωνίες μπορεί να είναι διαφορετικό το μίγμα της συνδετήριας κόλλας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αφαίρεση του συμβόλου πίστης από τις σχολικές αίθουσες στην Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι αρνητική.

Link to comment
Share on other sites

Και όπως είδα σε ντοκιμαντέρ, "μπαλαμούτιασαν" το εκλογικό σώμα αποκλείοντας ψηφοφόρους με το ηλεκτρονικό σύστημα!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αλέξανδρε

 

Κι εγώ θα πρόσθετα τα διπλάσια έως τριπλάσια κονδύλια από επιχειρηματίες και εξωθεσμικά κέντρα που δόθηκαν στον Μπάρακ Χουσεΐν Ομπάμα έναντι του ΜακΚέιν καθώς και την υποστήρηξη που του παρείχε το Χόλυγουντ.

 

CostasV: Ναι. Η Διαμαντοπούλου όσο ήταν στην αντιπολίτευση είχε προτείνει τα αγγλικά να καθιερωθούν σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα του Ελληνικού ( ; ) κράτους (όπως δηλαδή γινόταν και γίνεται στις Αφρικανικές αποκίες της Αγγλίας). Δεν ξέρω τώρα τις απόψεις της σαν υπουργού Παιδείας.

 

Παρακαλώ μην παραθέτετε το αμέσως προηγούμενο μήνυμα!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Σεβασμος στην Ελληνικη ιστορια ---> εννοειται!

Σεβασμος και πιστη σε κατι επειδη απλα μου το ελεγαν μια ζωη ---> Οχι

Η αποψη μου ειναι οτι.. βγαλτε ολα τα συμβολα θρησκειας κλπ κλπ απο τα σχολεια.. και αφηστε τα παιδια να διαλεξουν οτι θελουν!

 

Plus οποιος εχει 40λεπτα ας δει αυτο --> http://video.google.com/videoplay?docid=-4539685261180437718#

Link to comment
Share on other sites

άνθρωποι, άνθρωποι........ προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?

 

Κοιτάτε ψηλά στον ουρανό, στη χώρα του Ποτέ - Ποτέ ζούμε, δείτε τον Peter Pan που μας χαιρετά (που λέει και ένας φίλος)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υποχρεωσε κανενας κανεναν να ερθει εδω. ετσι ηταν εδω πριν ερθει. και ετσι να μινει. να ειναι εδω να εχει ισα δικαιοματα. ολα τα δικαιοματα που εχουν και οι "απο εδω". ανθρωπος ειναι απο οπου και αν ηρθε.

ΑΛΛΑ ειναι φιλοξενουμενος. αν ερθει καποιος σπιτι μου, του προσφερω οτι περιλαβμανει το πακετο της ελλινικης φιλοξενιας. αλλα δεν θα μου αλαξει και το σπιτι. ας παει σε καποιου αλλου να μινει.

οταν θα θελετε να βγαλετε τα συμβολα απο την παιδεια να τα βγαλετε ολα. δεν μπορει να σε ενοχλει 1 σταυρος στην αιθουσα και να μην σε ενοχλουν οι 300 διαφιμισεις που ειναι παντου μεσα στην αιθουσα. και αυτες προσυλιτιζουν σε εναν τροπο ζωης, σε καποιες αρχες και αξιες.

για αυτες γιατι δεν γινετε λογος???

αλλη λογικη πιστευα οτι θα εχουν οι εδω στο φορουμ....

 

Συνάδελφε κάνε κάτι με την ορθογραφία!!!!!!!!!!!!

ilias

Link to comment
Share on other sites

@Αλέξανδρος

Αυτό που είπες για την Αμερική φίλε, ξέχασε το.

Οι Η.Π.Α είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, με όλα τα ελαττώματα της, αλλά είναι η μεγαλύτερη και η τελειότερη δημοκρατία που υπάρχει. ϊσως είναι το μόνο κράτος που λειτουργεί η δικαιοσύνη ρολόι, και αυτό είναι το μεγαλύτερο συστατικό δημοκρατίας.

 

Έζησα στην Αμερική έστω για λίγο, και η χώρα αυτή δεν ενδιαφέρεται αν είσαι μαύρος, κίτρινος ή πράσινος αρκεί να δουλεύεις και να προκόβεις. Άλλωστε φαίνεται και από την εκλογή Ομπάμα.

 

Λοιπόν, κατ'όνομα δημοκρατία είμαστε μάλλον εμείς και σίγουρα όχι οι ΗΠΑ. Να ξέρουμε τι λέμε.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν εγώ δεν εξέφερα γνώμη επί ιδεών ή θεωριών. Απλά σχολίασα πώς στα σχολεία τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν εκπαίδευση και όχι δογματολογία. Δυστυχώς για αγωγή δεν το θεωρώ πια δυνατόν να συμβεί. Η αγωγή θα έρθει από το σπίτι.

 

Συμφωνώ 10000000% πώς ο επισκέπτης οφείλει να συμπεριφέρεται όπως του ζητείται από τον ιθαγενή. Τα δικά του τα κόλπα στη χώρα του. Η ένστασή μου είναι που ξεφτιλίσαμε το πρόβλημα στο σταυρό και στη σημαία.

 

Δηλαδή δεν μας πειράζει που όλες οι φυλές του ισραήλ ασελγούν πάνω στην ελληνική κοινωνία ανεξέλεγκτες, μας πειράζει που ο άριστος αλβανός μαθητής θέλει να σηκώσει τη σημαία.

 

Δεν μας πειράζει που στήνονται προβοκάτσια στο κέντρο της αθήνας για μια σχισμένη χαρτοπετσέτα - δήθεν κοράνι, μας πειράζει αν ειναι ο σταυρός αναρτημένος στη τάξη του γυμνασίου.

 

Λες και εχει καμμία σχέση ή τελεί καμμία επιρροή ο σταυρός στα παιδιά από κάτω. Εσείς μαθητές δεν υπήρξατε φίλοι μου?

 

έγραψε καποιος φίλος για ελληνικό "πακέτο". ανέφερα πιο πάνω, η ελλάδα και ο ανθρωπισμός της (αυτή είναι η προσφορά των αρχαίων στον παγκόσμιο πολιτισμό) είναι πολύ παραπάνω από σταυρούς, θρησκείες και σύμβολα.

 

Δεν δέχομαι εγώ στη χώρα που έχει καλωδιομένες με τα παλαιά υποδήματάκια ΌΛΕΣ τις εννοιες της φιλοσοφίας και του ανθρωπισμού, να ακούω οτι μειώνεται η Ελλάς επειδή καταργήται ο σταυρός στα σχολεία και η πρωινη προσευχη.

 

Σιγα μην γινουν τα παιδια μουτζαχεντιν - λες και τους κρατάει η εκκλησία με τα καμώματά της.

 

Την εθνότητα, που είναι μια απάτη, το δέχομαι σαν επιχείρημα να την προωθούμε. Σε 20 χρόνια βέβαια που θα εχουν ενσωματωθει ολα τα υπέροχα παιδάκια που μεγαλώνουν εδώ και 10 χρόνια στη Κυψέλη θα προβληματιστούμε για το τι σημαίνει Ελληνας πάλι.

 

Τη γλώσσα να την δεχτώ αλλά εχω γνωρίσει ελληνες με...αυγά, που δεν μιλανε γρι ελληνικά ενώ αντίθετα οι ελληνες εδω που τα μιλάνε μια χαρά, εχουμε κάνει την ελλάδα μη πω τί.

 

Για τη θρησκεία να πώ απλά πως το ελληνικό έθνος μεγαλούργησε και πήρε θέση στο πάνθεον των ανθρωπίνων πολιτισμών με....άλλη θρησκεία.

Link to comment
Share on other sites

Στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ,που ήταν κ το μακρυνό όνειρο του Michael Jackson να μείνει (αν ο συγχωρεμένος ο Michael είχε έρθει νωρίτερα στο Γιουνανιστάν θα έβλεπε τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα κ θα έμενε εδώ) όλοι οι συνομιλητές έχουν δίκιο.

 

Στη Γερμανία του 2009 αν γράψεις το λατινικό γράμμα ''P'' με τετραγωνισμένες γωνίες,διώκεσαι ως νεοναζί γιατί θυμίζει τη σβάστικα.Η σβάστικα έχει απαγορευθεί,παρόλη την τεράστια σημασία της ως ηλιακό σύμβολο,γιατί θυμίζει καπνιστούς Εβραίους.Ο σταυρός προκαλεί ταμπού γιατί θυμίζει διωγμούς παγανιστών και σεξουαλικές προτιμήσεις σε ανήλικα.Τα αρχαιοελληνικά αγάλματα προκαλούν ταμπού γιατί παραπέμπουν σε ομοφυλοφιλία κ ειδωλολατρεία.Ο Τσε προκαλεί αναγούλα γιατί παραπέμπει σε ανθρώπινα δικαιώματα των φτωχών.Η ελληνική σημαία διεγείρει τον Έλληνα γιατί του θυμίζει πόσο γενετικά ανώτερος είναι σε σχέση με τους άλλους λαούς.Οι ανδρικοί όρχεις είναι το σημείο αναφοράς της καθημερινής δραστηριότητας του Έλληνα.Ο δείκτης κ ο μέσος δάχτυλος του αθρώπινου χεριού δείχνουν το σήμα της Νίκης-Ειρήνης.Τα πέντε ανοικτά δάχτυλα του χεριού με την παλάμη προς τα έξω δείχνουν ότι ο συνάνθρωπος έκανε γκάφα.

 

Η ζωή μας είναι γεμάτη συμβολισμούς που άλλους τους εξιτάρουν,τους διεγείρουν κ άλλους τους εκνευρίζουν,άλλους τους αφήνουν αδιάφορους κ άλλους τους παραπέμπουν σε περεταίρω σκέψεις.Η απαγόρευσή τους σε κάθε κοινωνία έχει να κάνει προφανώς με την όχληση της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

 

Κ ο Peter Pan μας χαιρετά από ψηλά,με υπόκρουση τη φωνή του Michael Jackson ''you are all ignorants''............

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.