Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συλλογή υπογραφών για δωρεάν διανομή Ευρωκωδίκων


Recommended Posts

Καταρχάς , επειδή υποψιάζομαι πως το παρών θέμα μπορεί να σχετιστεί με το άλλο που κλειδώθηκε (έχει γίνει πλέον της μόδας εδώ μέσα :D !) , να ξεκαθαρίσω πως άπαξ και δημιουργείται τέτοιος κίνδυνος , δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα , όχι να κλειδωθεί και αυτό , αλλά και να διαγραφεί . Αλίμονο , σκοπός μου δεν είναι να ρίξω λάδι στη φωτιά !

Το λοιπόν , σκεύτηκα πως στην ανάγκη θα προμηθετούμε τους Ευρωκώδικες όλοι μας . Κάποιος θα αγοράσει τον 1 , κάποιος άλλος τον 2 , εγώ που έχω πολλά λεφτά :) θα αγοράσω τον 3 , και πάει λέγοντας . Μετά , θα τα μοιραστούμε . Μόνο ένα πρόβλημα μπορεί να εμφανισθεί στο δόλιο σχέδιό μου ... μην μας ζητάνε άδειες , αλλά δεν νομίζω διότι πρόκειται για νόμους ! Χα , θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα τους ! Ποιός θα ζητήσει άδεια χρήσης για έναν επίσημο νόμο ; ! !

Πάντως απ'ότι μας είπαν στο σεμινάριο του ΤΕΕ (ο θεός να το βγάλει σεμινάριο αυτό το πράγμα) , το ΤΕΕ θα κάνει μία προσπάθεια ώστε να αγοράσει τους ΕΚ από τον ΕΛΟΤ και να τους διανήμει , έναντι ενός σαφέστατα μικρότερου ποσού , στα μέλη του .

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι το λεπτό σημείο...

Στην Αγγλία τα Βritish Standards τα διαχειρίζεται μα τα διανέμει το BSI (νομίζω έτσι λέγεται).

 

Ρίξτε μια ματιά εδώ. Ίσως και να έρχεται κάπως πιο οικονομικά.

http://shop.bsigroup.com/Navigate-by...ription-rates/

 

Πρόκειται για τον αντίστοιχο ΕΛΟΤ της Αγγλίας όπως είπε και ο acnt. Με μία συνδρομή μπορείς να κατεβάσεις όλα τα κυρίως μέρη των Eurocodes. Είναι όλα στα Αγγλικά όμως και δυστηχώς δεν έχει τα Ελληνικά Παραρτήματα.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια για δωρεάν διανομή,
Το ξαναλέω: Δεν είναι στο χέρι μας (ως Ελλάδα)!

Και ο ΕΛΟΤ από κάπου θα τους αγοράσει!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

 

Με μία συνδρομή μπορείς να κατεβάσεις όλα τα κυρίως μέρη

Αυτό ναι!!! 150Ε δίνω ... Κάπως έτσι θα γίνει παιδια, θα δείτε... Θα τους πάρει το ΤΕΕ και θα τους ανεβάσει με συνδρομή...

Link to comment
Share on other sites

Η μεταφραση δεν εχει γινει απο τον ΕΛΟΤ, ουτε νομιζω οτι μπορει καποιος να υποχρεωσει τον ΕΛΟΤ να τους πουλαει...Γτ με την πωληση των ΕΚ δεν θα βγαλλει μονο τα εξοδα του αλλα και κερδος υποθετω...

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα πάντως σήμερα ότι ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό η δωρεάν πρόσβαση στα ΦΕΚ.

 

Δείτε εδώ: http://vrypan.net/weblog/2009/12/03/5053/

Link to comment
Share on other sites

2.ΟΧΙ ,οι συνάδελφοι της οικοδομής μια χαρά σε "γείωσαν"¨

βασικά μιλάμε για τον απλό πολιτικό μηχανικό που τον καίει το θέμα.

 

ήδη έχουν πέσει χιλιάδες ευρώ σε softwares, εξοπλισμούς και δεν συμμαζεύεται. Δεν είναι ανάγκη να μας εξοντώσουν.

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω -ασχολούμε με Τοπογραφία-Κτηματολόγιο-Οδοποιία.

πρέπει να ενδιαφερθώ για τους ευρωκώδικες?

 

Επιπλέον λογος για να ενδιαφερθούν όλοι οι πολίτες είναι το θέμα της ποιότητας των κατασκευων στα οποία μεθαύριο θα μείνουν.

Αν ενας μηχανικός ζοριστεί οικονομικά θα βρεί τρόπο να περασει την μελέτη ακόμα και να μην έχει διαβασει ποτέ τους ΕC βασιζόμενος σε αναφορες, συζητησεις παρατηρήσεις απο τους ελεγχους, manual προγραμμάτων κ.α αλλα το αποτέλεσμα δεν θα εχει την ίδια ποιότητα με καποιου μηχανικού που εχει διαβασει αναλυτικά τα πρωτότυπα κείμενα των ΕC και θα μπορεί να έχει την δική του απόψη. Αλλωστε ακόμα και αυτοί οι κωδικές έχουν τα κενά και τις παραλλείψεις τους, πως θα συμπληρωθούν και διορθωθούν αν παραμεινουν μακρύα απο το ευρή κοινό;

Link to comment
Share on other sites

Rigid δεν διαφωνώ σε αυτά που λες ,αναφέρω απλά και την άποψη αρκετών από το σύνολο όσων ΔΕΝ ασχολούνται με την οικοδομή (και μάλιστα ήταν η ΠΡΩΤΗ κουβέντα που άκουσα από άλλους μηχανικούς και όχι της ειδικότητας μου όταν τους είπα για συλλογή υπογραφών)

 

ΔΕΝ αναφέρω την άποψη μου αλλά τις οπτικές που υπάρχουν

 

Άλλοι ευρωκώδικες δεν είναι υποχρεωτικοί ήδη ?(Μεταλλικά? Δεν ξέρω λόγω ειδικότητας ...) Τι έγινε στο παρελθόν στην αντίστοιχη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ αναφέρω την άποψη μου αλλά τις οπτικές που υπάρχουν

Οι οπτικές που υπάρχουν είναι ακόμη χειρότερες, Δεν θα πρέπει όμως πάντα μεταξύ των ειδικοτήτων να υπάρχει σε όλα μα όλα τα θέματα η ίδια προσέγγιση και αντιμετώπιση, λόγω άλλων (γνωστών) διχαστικών αιτίων.

 

Anyway ας περιοριστούμε στο θέμα με στόχο να μη δημιουργηθεί δεδικασμένο. Διότι αν δημιουργηθεί, η μπάλα να είστε σίγουροι θα πάρει τους πάντες γιατί κάποια στιγμή και οι άλλες ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωπες με παρόμοιες καταστάσεις. Και τότε ίσως η συμπαράσταση και των υπολοίπων ειδικοτήτων να είναι σημαντική στις όποιες εξελίξεις.

 

Άλλοι ευρωκώδικες δεν είναι υποχρεωτικοί ήδη ?(Μεταλλικά? Δεν ξέρω λόγω ειδικότητας ...) Τι έγινε στο παρελθόν στην αντίστοιχη περίπτωση?

Η Ελλάδα επειδή εκτός οπλισμένου σκυροδέματος και αντισεισμικού κανονισμού δεν είχε άλλο κανονισμό ποτέ, είχε νομοθετηθεί παλιότερα η εφαρμογή των drafts των Ευρωκωδίκων που αφορούν μεταλλικά, ξύλινες, φέρουσα τοιχοποιία και γεωτεχνικά. Παράλληλα ισχύει και ένα μείγμα κανονισμών φορτίσεων αποτελούμενο από Βασιλικά Διατάγματα, DIN και τον Ευρωκώδικα 1.

 

Επιπλέον πότε δεν είχαμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλα αυτά τα κείμενα ενώ πολλά από αυτά δεν είχαν καν μεταφραστεί, άλλα δεν είχαν ολοκληρωθεί και παράλληλα υπήρχαν συντελεστές σε εκκρεμότητα που έπρεπε να υιοθετηθούν από το κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

 

Γενικά είναι μια ιστορία πολύ μπερδεμένη. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι Ευρωκώδικες δεν είναι πλέον drafts και είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους μαζί με τα Εθνικά Προσαρτήματα της κάθε χώρας, τον Μάρτιο/2010.

 

Ακόμη όμως και στον ΕΛΟΤ υπάρχουν τμήματα προς πώληση που δεν έχουν μεταφραστεί και επιπλέον υπάρχουν ακόμη κενά στα Εθνικά Προσαρτήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.