Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδυασμός (νέας) ενδοδαπέδιας θέρμανσης με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα


Charlie

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, σαν πολτικός μηχανικός δεν έχω ιδέα οπότε και σας ρωτάω:

Σε υπάρχον κτήριο (1 όροφος) με λεβητοστάσιο και σώματα πάνελ, μπορεί σε προσθήκη ορόφου να τοποθετηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση? Φυσικά χωρίς μεγάλες αλλαγές στο λεβητοστάσιο.

Αν η "μελλοντική" θέρμανση γίνει με σώματα πάνελ,σύμφωνα με τη μελέτη πρέπει να προσθέσω φέτες στον μαντεμένιο λέβητα (10ετίας) και δεν ξέρω αν θα βρω. Παρεπιπτόντως πρέπει να είναι μάρκας nova, αν ξέρει κάποιος αντιπρόσωπο ή που μπορώ να βρω φέτες ας μου πει.

Αλλιώς, αν τοποθετηθεί ενδοδαπέδια, δεδομένου ότι το νερό θα έχει πολύ μικρότερη θερμοκρασία μήπως δεν απαιτείται η προσθήκη φετών? Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα θερμίδων και πως πάλι θα απαιτείται η προσθήκη φετών.

Σας ευχαριστώ

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη αν έχει συζητηθεί πάλι στο φόρουμ, αλλάδε βρήκα κάτι με την αναζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή γνωρίζεις ότι στην ενδοδαπέδια θέρμανση η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, άρα δεν μπορείς να κάνεις τον συνδυασμό με τα θερμαντικά σώματα πάνελ, ο λόγος προφανής..

Ο συγκεκριμένος λέβητας που λες αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι ή Ελληνικός ή Ιταλικός αλλά δεν γνωρίζω την αντιπροσωπέια του.

Σε παλιούς λέβητες η προσθήκη φετών πρέπει να αποφεύγετε για τον λόγο ότι οι παλιές φέτες στα χρόνια λειτουργίας τους έχουν αποκτήσει κάποια "φόρμα συναρμογής" που είναι αμφίβολο εάν ταιριάξει απόλυτα η νέα. Τα εξαρτήματα που ενώνουν τις φέτες πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα για να αποφύγεις τις διαρροές.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να κάνει γενικότερα ενδοδαπέδια με σώματα panel αρκεί να μπορεί να ελέγχει την θερμοκρασία του νερού που θα πηγαίνει προς την ενδοδαπέδια.μια γραμμή θα πηγαίνει στα σώματα και μια προς την ενδοδαπέδια!

το ότι η θερμοκρασία στην ενδοδαπέδια θα είνια χαμηλή μην σε μπερδεύει charlie διότι έχεις πάρα πολλά μέτρα σωλήνας.άρα οι απώλίες είναι σημαντικές.

Link to comment
Share on other sites

ναι γίνετε, αλλά δεν μας είπε τί εγκατάσταση έχουν στα panel και εάν μπορεί να κάνει τέτοια αυτονομία.

Οι μηχανισμοί για τέτοιους συνδυασμούς πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή και να μην υπάρχουν "τσιγκουνιές"...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πίνακες-συλλέκτες με σύστημα τρίοδης βαννας που να εξασφαλίζουν την μειωμενη θερμοκρασία για την ενδοδαπέδια. Βέβαια είναι λίγο τσουκερά στη τιμή (περίπου 600Ε)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Σίγουρα είναι θέμα θερμίδων για τον αν θα προσθέσεις φέτες ή όχι αλλά λόγω ενδοδαπέδια , αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο , και λόγω τατοχρονισμού πιθανόν να κάνεις την δουλεία σου και με το παλιό λέβητα.

Αν βάλεις ενδοδαπέδιο , προσοχή , θέλεις άλλη στήλη απλός και άλλο κυκλοφορητή μετά την 4οδη αρκετά εύκολο νομίζω... Οσο αφορά τον λέβητα άν τελικά επιλέξεις να τον μεγαλώσεις πράγμα επιφοβο τον βγάζει ή έβγαζε η εταιρεία ΚΑΖΗΣ ελληνικότατος!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει η πιθανότητα να επαρκεί ο λέβητας λόγω πχ αρχικής του υπερδιαστασιολόγησης?Για πόσα τετραγωνικά σπίτι μιλάμε και ισχύς λέβητα?

 

Αν λυθεί το πρόβλημα του λέβητα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να κάνεις σωστά την ενδοδαπέδια σου να δουλέψει..αρκεί όπως πάρα πολύ σωστά αναφέρθηκε να μην γίνουν "τσιγκουνιές"..

Link to comment
Share on other sites

Το υπάρχον είναι 210μ2 σε pilotis και το υπό προσθήκη άλλα τόσα. Υπάρχει κεραμοσκεπή απο πάνω και στο νέο έχω σεχτικά καλή θερμομόνωση. Δηλαδή 5εκ εξηλασμένη σε όλη την πάνω πλάκα. Το ίδιο στις δοκούς και στα υπ/τα και όχι μόνο μόνο εξωτερικά. Δηλαδή τα εξωτερικά υπ/τα είναι ντυμένα σε Π. Τα Βορινά είναι ντυμένα ολόκληρα. Το ίδιο και στα δοκάρια.

Η τοιχοποίια είναι διπλή με 9αράκι τούβλο με εσωτερική μόνωση 5εκ. εξηλασμένη και 8 εκ. διογκωμένη. Περιοχή: Πολύ Βόρεια Ελλλάδα.

Το παλιό έχει πολύ λίγη μόνωση αλλά ενδέχεται να γίνει εξωτερική θερμομόνωση.

Γενικά το κτήριο δεν εφάπτεται με άλλο κτήριο σε καμία πλευρά.

Υπάρχον λέβητας, αν δεν κάνω λάθος 45.000 θερμίδες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.