Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Τοποθέτηση σωμάτων


hwk

Recommended Posts

χρονια πολλα και καλα.παρακαλω αν μπορει καποιος να βοηθησει θα ειμαι ευγνωμων,μου εδωσε καποιος φιλος 4 σωματα πανελ 3 ΙΙΙ και 1 ΙΙ διαστασεων τα τρια 80cmΧ80cmΧ15,5cm και το ενα 80X85X10,5. τα δωματια εχουν ογκο υπνοδωματιο 27 κυβικα κουζινα +χωλ50 κυβικα παιδικο 25 κυβικα και σαλο νι 65 κυβικα μπορειτε να μου πει καποιος που μπορουν να τοποθετηθουν αυτα. (σαλονι 2 αναμονες κουζινα+ χωλ 2 αναμονες υπνοδωματιο 1 αναμονη παιδικο 1 αναμονη)Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

δεν γίνεται με κάποια σώματα που έχεις να σου πούμε αν κάνουν για τον τάδε ή τον τάδε χώρο διότι αυτό προϋποθέτει πολλές παραμέτρους.

 

Καταρχάς τί κουφώματα έχεις, τί μονώσεις στην πλάκα στους τοίχους και στις κολώνες, αν συνορεύει κάποιο απο τα δωμάτια με διπλανή οικία, αν κάποιο δωμάτιο έχει απο κάτω και απο πάνω θερμαινόμενο χώρο (αν μένει άλλος απο πάνω ή απο κάτω), ποιο είναι Βορινό σε ποια περιοχή είσαι κτλ κτλ κτλ!

 

κατάλαβες περίπου τί εννοώ!

 

έτσι που έινια τα σώματα δλδ σίγουρα είναι ακατάλληλα για τον κάθε χώρο διότι θα υπολείπεσαι σε θερμίδες σε κάποιους χώρους και σε κάποιον χώρο θα είσαι παραπάνω σε θερμίδες.οπότε αν αποφάσισες 100% να βάλεις αυτά τότε βάλε τα μεγάλα στους κύριους χώρους και το μικρότερο στο χώλ!σε μπάνιο δεν έχεις αναμονή?ε?

Link to comment
Share on other sites

Τα σώματα θα μπουν αφού γίνει κάποια μελέτη θερμικών απωλειών στο διαμέρισμα... Χωρίς αυτήν ότι και να σου πούμε θα είναι λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και παλι,το σπιτι βρισκεται στην Λουτσα ειναιι παλιο λιομενο μπετενιο χωρις μονωση δεν συνορευει με καποιο αλλο οικημα τα κουφωματα ειναι καινουργια αλουμινιου διπλα τζαμια ολα τα δωματια εχουν αναμονες και φυσικα θα μπουν επιπλεον τα σωματα που λειπουνκαι ζηταω την βοηθεια σας γιατι σε τρεις ανθρωπους που πηγα μου εβγαλαν τρεις διαφορετικες θερμιδες για το σπιτι Σας ευχαριστω και παλι θερμα για την βοηθεια σας

Link to comment
Share on other sites

hwk, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί κάποιος να βγάλει με "rule of a thumb" όπως λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι τις θερμίδες ενός κτιρίου. Ξέρω για ένα "κανόνα" ΕΜΒΑΔΟ Χ 50 για να βγάλεις τις θερμίδες ενός χώρου (μπορεί και να κάνω λάθος για τη συγκεκριμένη "εξίσωση"). Κανονικά, εφόσον υπολογιστούν οι θερμίδες του κάθε χώρου, μετά από ένα βιβλίο θέρμανσης ή κατάλογο προϊόντων εταιρείας που εμπορεύεται σώματα, πρέπει να δεις το κάθε σώμα τι θερμίδες καλύπτει και να αποφασίσεις σε ποιο χώρο θα τα βάλεις.

Το βασικό θέμα όμως είναι να γίνει σωστά και όχι μπακαλίστικα ο υπολογισμός των θερμίδων του κάθε χώρου. Αν δεν θες να καταφύγεις στον υπολογισμό μπορείς να ρωτήσεις ένα γείτονα, ιδιοκτήτη περίπου ίδιας κατοικίας να σου πει τι σώματα έχει βάλει σε χώρους παρόμοιους με τους δικούς σου. Αλλά και πάλι αυτή είναι "μπακαλίστικη" μέθοδος. Είναι σαν να ρωτάς ένα γιατρό από το τηλέφωνο που δεν σε έχει ξαναδεί να σου πει ότι όταν πονάει το στήθος σου αν έχεις βαρύ κρύωμα ή έφραγμα. :smile:

 

Εφόσον όμως έχουν μπει οι αναμονές σημαίνει ότι κάποιος έστω και μπακαλίστικα έβγαλε τις θερμίδες και επέλεξε τα σώματα σε κάθε χώρο. Αν τον έβρισκες θα ήταν εύκολο να σου δώσει την απάντηση που θες.

Link to comment
Share on other sites

hwk όπως λέει και ο Samdreamth χρειάζεσε μελέτη θέρμανσης από σοβαρό επαγγελματία (αυτός είναι και ο δυσκολότερος να βρεθεί). Αν τα βάλεις στην τύχη ή θα κρυώνεις ή θα ζεσταίνεσαι. 'Όπως και να έχει αυτό συνεπάγεται με έλλειψη άνεσης στο σπίτι (που είναι ο σκοπός της κεντρ. θέρμανσης και όχι να ψήνεις κάστανα στο χωλ) ή ακόμα και υπερκατανάλωση πετρελαίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφόσον έχεις περασμένες αναμονές, πας σε ένα Μηχανικό με την κάτοψη και του εξηγείς την περίπτωση. Επίσης θα χρειαστείς τις διαδρομές των κυκλωμάτων στους χώρους, άρα ο υδραυλικός θα πρέπει να σου αποτυπώσει τα δίκτυα που εστρωσε πάνω στην κάτοψη, απαραίτητες πληροφορίες για το Μηχανικό που θα το αναλάβει.

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουμε σωστή απάντηση μόνο με τα δεδομένα που έδωσες.

 

2. Έχεις 4 σώματα για 5 χώρους (εκτός αν δεν έχεις τουαλέτα/λουτρό). Άρα σου λείπει ένα σώμα.

 

3. Έστω ότι κάνω μια πρόχειρη εκτίμηση, βάλε το μικρό σώμα στο λουτρό, και από ένα μεγάλο στο κάθε δωμάτιο εκτός από την κουζίνα. Κατά το μαγείρεμα η ζέστη από τον φούρνο και τις εστίες αυξάνει την θερμοκρασία του χώρου (δεν αντικαθιστά το καλοριφέρ, αλλά τουλάχιστον σπάει το κρύο).

Στο λουτρό το θερμαντικό σώμα χρειάζεται για αποφυγή κινδύνου κρυολογήματος, καθώς είναι το μοναδικό δωμάτιο στο οποίο έστω και για λίγο είμαστε γυμνοί και μετά το ντουζ η εξάτμιση του νερού ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος. Στα υπόλοιπα δωμάτια τα ρούχα μας προστατεύουν από το κρύο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.