Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσχέδιο Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών


Recommended Posts

Πιθανολογώ (χωρίς να γνωρίζω) τα εξής

 

Το προσχέδιο για τα ΤΕΙ αποκατάστασης είναι "καλύτερο" γιατί πιθανότατα φτιάχτηκε μαζί με τα προηγούμενα προσχέδια των ΤΕΙ .Αν θυμάστε ΄κάποιοι ήταν αυτά που δήλωναν ρητά ποιες μελέτες /κατασκευές μπορεί να κάνει ο κάθε απόφοιτος και επιπλέον προέβλεπαν την ισοτιμία με διπλωματούχο στην περίπτωση που ο απόφοιτος έχει μαστερ στο ίδιο ακριβώς αντικείμενο ,ΔΕΝ είναι αυτά που βλέπουμε τώρα

 

Οι μονάδες πχ που λέει ο συνάδελφος achille πιθανότατα έχουν προκύψει από αυτό

 

Για το θέματα των εξετάσεων είναι αυτονόητο οτι δεν μπορεί να υπάρχει απονομή δικαιωμάτων πλέον χωρίς εξετάσεις

Αφου οι συνάδελφοι των Τ.Ε.Ι θέλουν τα ίδια δικαιώματα θεωρώ αυτονόητο οτι πρέπει να υποβληθούν στις ΊΔΙΕΣ εξετάσεις

Νομίζω με την χρηση barcode κλπ δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία περι "εχθρικής αντιμετώπισης" από το Τ.Ε.Ε"

 

Δεν μιλάω για τις σημερινές βέβαια που είναι παρωδία ,αν θυμούνται κάποιοι περσι νομίζω κάποια παράταξη είχε δημοσιεύσει στο δελτίο του Τ.Ε.Ε 1 σελίδα από προσχέδιο που προέβλεπε και τις εξετάσεις για τους διπλωματούχους

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και τα δύο προσχέδια φαίνονται παλιά, αφού στην τελευταία σελίδα έχουν τα ονόματα των υφυπουργών Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ την προηγούμενης κυβέρνησης...

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς σοβαρές και αδιάβλητες εξετάσεις για όλους θα είναι ένα βήμα μπροστά. Αλλά το να στείλεις απόφοιτο ΤΕΙ να δώσει εξετάσεις στο ΤΕΕ με τα σημερινά δεδομένα είναι χάσιμο χρόνου. Θα ρωτούν τον δομικό από τη θεωρεία της σχετικότητας, αφού είναι με όλα σχετική, και αν η ακτινοβολία Χώκινς πρέπει να υπολογισθεί για την διαστασιολόγηση της παθητικής θερμομόνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Αχιλλέα δεν είπα οτι είναι καινούργια αλλά υπάρχει και "παλιά έκδοση" εγώ πιστεύω οτι για τα ΤΕΙ ανακαίνισης συντάχθηκε μαζί με τις "παλιές" προτάσεις ( μπορείτε να τις βρείτε εδώ)

http://www.ntua.gr/egelados/pd_tei.htm

 

και ενώ τα άλλα άλλαξαν αυτό παρέμεινε ίδιο (από σπόντα ίσως)

 

Πάρη ναι το είδα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σε αυτή την συζήτηση

 

Σταύρο να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ αδιάβλητες εξετάσεις , με φωνές που ακούγονται για καθόλου εξετάσεις όπως τώρα φαίνεται στα μάτια της κοινωνίας σαν να φοβάστε

 

Θεωρώ οτι δεν υπάρχει επιπλέον καμία πιθανότατα να δωθούν δικαιώματα χωρίς εξετάεις

 

Spy συμφωνούμε απόλυτα , λύνεται και τι πρόβλημα των "Επικαλύψεων" μεταξλυ ειδικοτήτων

Οι αμερικάνοι το κάνουν τόσα χρόνια πολύ καλά

Δίνουν πρώτα τις σχετικά βατές http://en.wikipedia.org/wiki/Fundamentals_of_Engineering_exam

και έπειτα ΟΣΟΙ περάσουν δίνουν τις

http://en.wikipedia.org/wiki/Principles_and_Practice_in_Engineering_Exam

δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό

 

ΕΙΔΙΚΑ δε για τους δομοστατικούς έχουν Sructure 1 kai Structure 2 εξετάσεις προφανώς επειδή τίθεται μεγαλύτερο ζήτημα περι ασφάλεια των κατασκευών

 

Ξαναλέω οτι στο μέλλον θα είναι και ο μόνος τρόπος για να μπει ΄κάποια φραγή και στους απόφοιτους κολλεγίων

Link to comment
Share on other sites

Σταύρο , λύνεται αυτό με κοινές γραπτές εξετάσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών και barcode (όπως γίνεται στους καθηγητές στον ΑΣΕΠ).

Και να είναι και δύσκολες και να ξαναδώσουμε όλοι για κάθε μελέτη που υπογράφουμε.

Όποιος ξέρει να παίρνει και το δικαίωμα υπογραφής για την αντίστοιχη μελέτη.

Αλλά να είναι δύσκολες για να αποκλείονται οι άσχετοι με το αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα κι εγω ειμαι γενικως υπερ των εξετασεων αλλα στην πραγματικοτητα αμα καποιος θελει να παρει αδεια θα παει σε μια χωρα της Ευρωπαϊκης ενωσης και θα την παρει απο κει αν εδω δυσκολευεται.

 

Η δια βιου μαθηση ναι μεν ειναι θετικη αλλα ενας μηχανικος δε θεωρω οτι στην εποχη του internet εχει αναγκη να παρακολουθει σεμιναρια για να μπορει να εξελισεται και να προσαρμοζεται στις τεχνολογιες. Αμα λεγαμε για φιλολογους θα λεγα, Οκ, και στο πανεπιστημιο μασημενη τροφη πηραν, αλλα ο μηχανικος δε δουλευει με μασημενες τροφες.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή kostaspde αν αυριο παρεις το πτυχίο σου και ανοίξεις ενα γραφείο και βρής ανταγωνιστή ενα συμαθητη σου που δεν περασε σε καμια σχολη και πηγε σχεδιαστης

(και να λεμε την αλήθεια τωρα θα ξερει πιο πολλα απο σενα οσον αφορα αυτα που ζηταει η πιάτσα) και με τις νεες ρυθμισεις θα βρεθει και πιο πανω απο σενα,το βρισκεις καλό?

 

Εσύ ποιόν θα προτιμούσες να προσλάβεις;

Εκτός αν βέβαια θέλεις έναν υπάλληλο μόνο και μόνο για να σου κάνει τα σχέδια. Αυτό πιο πολύ σαν γραμματέας με επιπρόσθετες γνώσεις CAD μου ακούγεται, παρά για μηχανικός.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος πάει στην αρχή για δουλειά, καφέδες, λατζοδουλειά και σχέδια κάνει. Αλλά με τον καιρό του ανατίθενται κι άλλα πιο "επιστημονικά" (να το πω έτσι για να συνεννοηθούμε) καθήκοντα. Σε ένα σχεδιαστή δε μπορείς να αναθέσεις παραπάνω καθήκοντα. Μια είναι η δουλειά του και το πιθανότερο είναι να είναι ήδη καλά εκπαιδευμένος σχεδιαστής (γρήγορος, αποτελεσματικός) όταν θα έρθει.

Πάντως έτσι κι αλλιώς για να επιβιώσει ένας μελετητής μηχανικός σήμερα, πρέπει να διαβάζει συνέχεια, είναι άγραφος νόμος. Αλλά γιατί να μην αναγνωρίζεται επισήμως αυτό;

Πιστεύω ότι πρέπει να ξεχωρίζει και στα “χαρτιά” ακόμη, κάποιος που έχει ξεπατώνεται σε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις κτλ. Άλλο η επαγγελματική αναγνώριση που μια τέτοια προσπάθεια πιθανότατα θα αποφέρει, κι άλλο να αναγνωρίζεται και επισήμως η εμπειρία-προσπάθεια-γνώσεις κάποιου. Οι μελετηροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Αντιθέτως νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσει και λίγο το τοπίο.

Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Δε ξέρω. Απλά είμαι απʼ έξω και λέω απλά τη γνώμη μου.

Nikoskourtis, για αυτούς που λες ότι θα παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το εξωτερικό κτλ, εγώ λέω να γράφουν εξετάσεις πάλι. Στο κάτω-κάτω όποιος ξέρει τι έχει να φοβηθεί;

Μια παράκλιση προς όλους και με αφορμή το Zaxoys. Δε ζητάμε ίσα δικαιώματα με τους Διπλωματούχους. Παιδιά μη τα λέτε αυτά, γιατί μερικοί που τα διαβάζουν τα πιστεύουν και τα διαδίδουν και μετά γίνεται σκοτωμός στα thread.

Όσο για το θέμα των εξετάσεων δε διαφωνώ, αρκεί να είναι αδιάβλητες και να υπάρχει και επιτροπή και παρατηρητές από τα ΤΕΙ, όχι μόνο του ΤΕΕ.

Επιτέλους γίνεται και μια συζήτηση με περιεχόμενο επί της ουσίας, και όχι ξεκατινιάσματα.

Link to comment
Share on other sites

Σταύρο , λύνεται αυτό με κοινές γραπτές εξετάσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών και barcode (όπως γίνεται στους καθηγητές στον ΑΣΕΠ).

Και να είναι και δύσκολες και να ξαναδώσουμε όλοι για κάθε μελέτη που υπογράφουμε.

Όποιος ξέρει να παίρνει και το δικαίωμα υπογραφής για την αντίστοιχη μελέτη.

Αλλά να είναι δύσκολες για να αποκλείονται οι άσχετοι με το αντικείμενο.

 

Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει όλοι να απαιτήσουμε. Φορέας για κάθε επάγγελμα ξεχωριστά (αλά Βρετανία) που θα είναι υπεύθυνο για τα επίπεδα και τις μελέτες που συντάσσουν τα μέλη του. Έτσι επίπεδα, εξετάσεις πιστοποίησης, αναγνώριση εμπειρίας κτλ θα μπορούν να προσαρμοστούν για κάθε αντικείμενο ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

το προσχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι αυτό που μας είχαν παρουσιάσει εγκεκριμένο από το σατε.είναι πολύ αόριστα και εν μέρη περιορισμένα. και όπως είπε και κάποιος συνάδελφος και στα δημόσια έργα έχει διαφορά με τους ανακαίνισης και αποκατάστασης.και δεν καταλαβαίνω το λόγο.δεν ζήτησε κανείς νομίζω τα ίδια δικαιώματα με τους διπλωματούχους αλλά όχι να κλεβόμαστε και μεταξύ μας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.