Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasilis Petralwna

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.268 profile views
  1. Έχετε δίκιο, το ερώτημα δεν ήταν σαφές ... μιλάμε για μονοκατοικία εκτός σχεδίου. Το μπάζωμα είναι μπάζωμα, βεβαιωμένο και μετρημένο καθώς είναι ''διακριτός'' όγκος και ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο της οικοδομής....το γιατί έγινε ίσως ερμηνεύεται (θέλει φαντασία και είναι μεγάλη ιστορία χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω τις γνώσεις) αλλά για κάποιο λόγο στα χαρτιά (εμβαδό, περίγραμμα) έχει περιληφθεί ως λειτουργικό τμήμα της αποθήκης. Σήμερα είναι το θέμα τι γίνεται ? Θεωρούμε το εμβαδο του μπαζώματος ως τμήμα του εμβαδού της αποθήκης ? ή το αφαιρούμε ? πρέπει κάτι να τακτοποιηθεί ?
  2. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες ... έχετε δίκιο στη διάκριση μεταξύ νόμιμων και νομιμοποιημένων. Μια νόμιμη λοιπόν περίφραξη με τι άδεια ανακατασκευάζεται αν πχ πέσει ένα τμήμα της ? Αυτό που με ξενίζει στις περιφράξεις είναι οτι δεν κρίνονται απο την κατασκευή και τα υλικά τους αλλά απο τη θέση τους ...δηλαδή μια πεζούλα πενήντα πόντους ύψος αλλά 20 πόντους μέσα απο το όριο φτιάχνεται χωρίς καμία άδεια (αν δεν κάνω λάθος) και πάνω στο όριο θέλει οικοδομική άδεια (ή δε γίνεται καθόλου). Στο ίδιο πλαίσιο και επειδή αυτό κυρίως με αφορά, η απλή ξύλινη περίφραξη της φωτογραφίας αλλά τοποθετημένη σαφώς εντός του γηπέδου μεν, περιμετρικά δε, θεωρείται περίφραξη ή απλά ξύλα τοποθετημένα στο έδαφος ?
  3. Σχετικά απλό το ερώτημα γιατί είτε σε όλα τα περίεργα πέφτω ή όλα περίεργα είναι : μπαίνετε να μετρήσετε υπόγεια αποθήκη 15 τμ και τη βρίσκετε 10 τμ καθώς τα 5 τμ της είναι μπαζωμένα απο δάπεδο μέχρι οροφή (μασιφ, χτισμενα κανονικά με τσιμεντολιθους) . Αν δεν υπήρχε το μπάζωμα (έχει περίγραμμα καθώς ακουμπα σε εξωτερικό τοίχο) , ο χώρος θα ήταν 15 τμ αλλά τώρα μετράς μικρότερο εμβαδό ... υφίσταται αυθαιρεσία ? δίδεται βεβαίωση και αν ναι, για ποιά τμ ?
  4. Να κάνω δύο ερωτήσεις για το παραπάνω θέμα και μία καινουργία : 1) εφόσον η περίφραξη είναι νομιμοποιημένη, η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων γιατί είναι τόσο σύνθετη ? (εφόσον το ύψος τηρείται) . Δηλαδή αν είχε κάγκελα πάνω στο τοιχίο της περίφραξης που σάπισαν και θέλουμε να τα αλλάξουμε με καινούργια κάγκελα, τι άδεια πρέπει να βγεί ? 2) το ύψος της τρέχουσας νομιμοποιήμενης περίφραξης που πρέπει να αναφέρεται ως μπούσουλας για τον επόμενο μηχανικό που ίσως ελέγξει το ακίνητο ? πχ στην παραπάνω τεχνική έκθεση δεν αναφέρεται ... Τέλος : 3) μια τέτοια περίφραξη (χωρίς τσιμέντα πουθενά, όπως υπάρχει σε όλα τα δημόσια άλση κλπ) είναι κάτι που ελέγχεται πολεοδομικά ? :
  5. Καλησπέρα, Είχαμε συζητήσει και παλιότερα για το τι θα συμβεί όταν ακίνητο που μεταβιβάστηκε με καθαρή βεβαίωση του 4178/13 , πρέπει τώρα να μεταβιβαστεί εκ νέου υπο τον 4495/17 και αποκαλύπτονται αυθαιρεσίες Κατ 3 που δεν είχαν τακτοποιηθεί νωρίτερα . Σε πρόσφατη online συζήτηση με επαγγελματία των ακινήτων, αναφέρθηκε τρέχουσα περίπτωσης άρνησης Υποθηκοφυλακείου της Αττικής να δεχθεί συμβόλαιο όπου η σημερινή βεβαίωση του 4495/17 ανέφερε παραβάσεις Κατ 3 (κουφώματα, ερκερ που δεν υλοποιήθηκε - καμία αλλαγή σε τμ) ενώ η βεβαίωση του 4178/13 που είχε προηγηθεί, ήταν καθαρή. Εγώ συμμετείχα στη συζήτηση με όσα έχω διαβάσει λέγοντας πως είναι απαράδεκτο κάτι τέτοιο (υποθέτω πως το υποθηκοφυλάκειο θεωρεί την προηγούμενη μεταβίβαση άκυρη άρα δε μεταγράφει τη νέα), είτε μιλάμε για 4178+4495 ή μιλάμε για 4495+4495 μόνο . Απο ότι κατάλαβα, η πρόθεση των συμβαλλομένων είναι να το κυνηγήσουν το θέμα και ορθά κατα τη γνώμη μου. Κρατάω επαφή με το θέμα και θα σας πω πως τελεσιδίκησε όλο αύτο.
  6. Η ιστορία αυτής της διαμερισμάτωσης είναι εντελώς βλακώδης και η πρόσφατη νομοθετική διευθέτηση την έκανε ακόμη χειρότερη. Ας μπούν σε πρώτη φάση λογικά όρια (πχ 5% με κάποιο εύλογο όριο τμ) και ας πάνε παρακάτω αυτά τα ακίνητα τουλαχιστον (μα είναι εγκληματική σπατάλη πόρων να ασχολούμαστε με τα 1-2 τμ που έφαγε ο ένας απο τον άλλο αφού ούτε το περιβάλλον υποφέρει απο αυτό, ούτε το κράτος χάνει κάτι ουσιαστικό - θα ρεφάρει με το ΦΜΑ ή με το πρόστιμο). Ας γίνει και ένα γενναίο reset των προβληματικών βεβαιώσεων μεταβίβασης της τελευταίας δεκαετίας εκτος κατ. 5 (πχ μέσω αυτοσύμβασης που θα φέρει στην ουσία νέα έσοδα στο κράτος-τεχνικό κόσμο για την ίδια δουλειά) αφου προφανώς έγιναν και πολλά λάθη μηχανικών κατα την ερμηνεία κακογραμμένων νόμων... εδώ ανοίγουν δρόμοι σαν τριαντάφυλλα, ρέματα εκδικούνται, τα σίδερα του Καλατράβα δεν μινιαρίστικαν, τα μισά λιμάνια της χώρας είναι αυθαίρετα και ασχολούμαστε με χαζομαρες ...Ας κάτσουν μηχανικοί-συμβολαιογράφοι-κτηματολόγιο να βρούν μια λύση ...
  7. Στην πράξη θα συμφωνήσω μαζί σου (καθώς την έχω πατήσει) και σίγουρα όταν κάποιος επαγγελματίας λειτουργεί για λογαριασμό σου, καλό είναι να τον επιλέγεις εσυ ... Αν πχ θές να χτίσεις ένα σπίτι, καλό είναι να αποτανθείς σε κάποιον που γνωρίζεις (χωρίς αυτό σημαίνει πως δε θα την πατήσεις καθώς για όλους έρχεται η πρώτη φορά που συνεργάζονται με κάποιον που δε γνωρίζουν) . Στον έλεγχο νομιμότητας κτιρίων κλπ όμως όπου ο μηχανικός λειτουργεί τυπικά για λογαριασμό του κράτους, δε θα έπρεπε να κάνει καμία διαφορά και το παραγόμενο ''προιόν'' θα έπρεπε να είναι ενιαίο ανεξάρτητα απο το ποιός πληρώνει ... Μπορεί να είναι ευχολόγιο αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι ...
  8. Ευχαριστώ tetris ...το αγροτεμάχιο έχει χτιστεί κατα παρέκλιση ήδη με ΟΑ του 2005 (ως γήπεδο 1930 τμ , προ του 12/09/1964 και με 20-35-1200) και δε χτίζει κάτι άλλο πλέον (βασικά είναι το κτίριο που φαίνεται στο χάρτη της ανάρτησης ενώ η χωροθέτησή του ως περίγραμμα φαίνεται και στο απόσπασμα του τοπογραφικού της άδειας που παρέθεσα παραπάνω).Το γήπεδο δεν είναι περιφραγμένο εκτός της πλευράς του νεκροταφείου και προτιμώ να παραμείνει έτσι, χωρίς μάντρες.
  9. Σε ευχαριστώ πολύ Didonis ! (ναι για δεξια του νεκροταφείου ενδιαφέρομαι ) ...ξαναμίλησα χθες με τον πωλητή και το νέο τοπογραφικό θα είναι έτοιμο μέσα στη βδομάδα οπότε ας δω τι θα καταγραφεί εκεί ως όρια/κορυφές και θα σας ενοχλήσω εκ νέου αν κάτι δεν καταλαβαίνω . Μπορώ να καταλάβω διαφορές συνολικού εμβαδού σε ένα γήπεδο λογω ΕΓΣΑ , εξοπλισμού κλπ (υποθέτω πως γιαυτο υπάρχουν και οι ανοχές εμβαδού του κτηματολογίου), αλλά δε μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο το Κτηματολόγιο ''εξαφανίζει'' (ή μετά απο νέο τοπογραφικό να ξαναεμφανίζει ?) μια κορυφή αλλάζοντας εμφανώς το περίγραμμα στο συγκεκριμένο σημείο (αρα και όρια των όμορων?) . Ξαναβάζω αποσπάσμα τοπογραφικού και ανάρτησης για να γίνω πιο κατανοητός ... . Ζητώ τη γνώμη σας για να καταλάβω πως δουλευούν αυτά καθώς εγώ ως αγοραστής, δεν έχω τη δυνατότητα να ορίσω δικό μου τοπογράφο (πως θα του υποδείξω εγώ όρια ?)
  10. Καλημέρα Didonis και ευχαριστώ για την απάντησή σου ...ο τίτλος, η άδεια οικοδομής , η πράξη χαρακτηρισμού και το τοπογραφικό που τα συνόδευε είναι του 2005 ... αναμένω το νέο τοπογραφικό απο τον πωλητή που ίσως ξεκαθαρίσει τη διαφορά μεταξύ τίτλων και κτηματολογίου (το οποίο και θα δώσω στο μηχανικό μου για τα περαιτέρω) . Αυτό που εγώ παρατηρώ απο την οθόνη του υπολογιστή είναι πως τα όρια του γηπέδου απο το υπάρχον τοπογραφικό , σε μια συγκεκριμένη πλευρά του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όρια του Κτηματολογίου στο σημείο αυτό (μιλάμε για εντελώς άλλο σχήμα όπου το κτηματολόγιο σχεδόν επεκτείνει το γήπεδο μέσα σε δρόμο (το τσιμέντο που φαίνεται στο φόντο του χάρτη) ...δηλαδή απο το Ε23 του τοπογραφικού και κάτω δε βρίσκω ''αντιστοιχίες'' με το χάρτη του κτηματολογίου (πχ το Ε22 απέχει απο το Ε23 5,47 μέτρα ενώ στο κτηματολόγιο φαίνεται σαφώς μικρότερο και μετά ξεκινάει η αναρχία μέχρι το Ε16 όπου αποκαθίσταται το φαινόμενο περίγραμμα σε συμφωνία με το κτηματολόγιο . Κατανοώ πως θα υπάρχουν αποκλίσεις λόγω διαφορετικής μεθόδου/ακρίβειας μέτρησης αλλά θεωρούσα πως οι κορυφές θα εξάγουν παρόμοιο σχήμα γηπέδου .
  11. Καλησπέρα παιδιά, Όταν τα συνολικά τμ ενός αγροτεμαχίου (συμβολαίου, τοπογραφικού συμβολαίου/Οικ. Αδείας κλπ) είναι λιγότερα απο τα τμ που φαίνονται στο κτηματολόγιο αλλά εντός της επιτρεπτής απόκλισης (7% την υπολογίζει στο Κτηματολόγιο) , ποιά μεταβιβάζονται σε περίπτωση πώλησής του ? Τα πολλά ή τα λίγα ? Και αν εκπονηθεί νέο σύγχρονο τοπογραφικό και βρεθεί κάπου ανάμεσα στα τμ του τίτλου και του Κτηματολογίου ?
  12. Οι προκαταβολές αυτές των ιδιωτικών συμφωνητικών επιστρέφονται χωρίς πρόβλημα ...και δε νομίζω να ρισκάρει κάποιος μια τέτοια αγωγή και να μπλέξει το πράγμα περαιτέρω...
  13. Η προκαταβολή που έχετε δώσει έγινε με συμβολαιογραφικό τύπο ?
  14. Αν συμφωνούνε τα πράγματα είναι σχετικά απλά ... εδω υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται τη νομιμοποίηση για να μην πληρώνουν πλέον παραπάνω ΕΝΦΙΑ+ ΤΑΠ για τα εξτρα 3-4 τμ της νομιμοποίησης ....ρε, εδω θα σου νομιμοποιήσω το σπίτι δωρεάν, ποιον ΕΝΦΙΑ μου λες ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.