Μετάβαση στο περιεχόμενο

TOPSINAN

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

498 profile views

TOPSINAN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, σχετικά με το ζήτημα του αιθρίου σε εκτός σχεδίου περιοχές και τον κύκλο διαμέτρου Δ, ως Δ λαμβάνουμε τον ορισμό του άρθρου 3 (δηλαδή 3,00 μ. + 0,10 Η) ή Δ=15μ. το οποίο αν ισχύει εμένα φαίνεται υπερβολικό και ουσιαστικά είναι σαν να απαγορεύει την κατασκευή αίθριου στα εκτός σχεδίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Είναι μια άποψη, αλλά και πάλι η διατύπωση αφήνει αμφιβολίες, ως συνήθως! Κάτι ακόμη, που δεν ειναι ξεκάθαρο. Το αγροτεμάχιο(εκτός σχεδίου) έχει πρόσωπο σε δημοτική οδό, θα πρέπει η περίφραξη να κατασκευαστεί σε απόσταση απο τον άξονα του δρόμου ή στο όριο του αγροτεμαχίου? Ανήκει νομίζω στην κατηγορία οδού που θέλει απόσταση απο το όριο της οδού 3μ.
  3. Το αναφέρει στο ΆΡΘΡΟ 1, ΠΑΡ. 3, γ) στα γενικά δικαιολογητικά. γ. Βεβαίωση - Τεχνική Έκθεση Μηχανικού. Στην βεβαίωση - τεχνική έκθεση: - δηλώνεται ότι το κτίσμα, το γήπεδο, το οικόπεδο ή η διηρημένη ιδιοκτησία βρίσκεται σε εκτός ή εντός σχεδίου περιοχή, ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση, ότι δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές πε- ριπτώσεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου και ότι οι εργα- σίες που πρόκειται να εκτελεστούν πληρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς και ότι το κτίριο εμπίπτει στις περιπτώσεις της παρ. 2 με ειδική αναφορά στα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά στοιχεία. Ειδικότερα, αναγράφεται ο αριθμός της οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης ή άλλης άδειας, ή/και ο ηλεκτρονικός αριθμός οριστικής δήλωσης υπαγωγής αυθαιρέτου ή της δήλωσης εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή στοιχεία οριστικής εξαί- ρεσης από την κατεδάφιση δυνάμει άλλου νόμου
  4. Καλησπέρα, Για την περίπτωση κα) απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης, το τεμάχιο πρέπει να είνια άρτιο και οικοδομήσιμο? Ρωτάω γιατί είχα την εντύπωση πως δεν υπάρχει αυτή η απάιτηση ωστόσο σύμφωνα με ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 στα δικαιολογητικά απαιτείται βεβαίωση μηχανικού οτι το τεμάχιο ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση. Ευχαριστώ.
  5. Χαίρετε συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση όπου 1 κατοικία 90τ.μ., εκ των οποίων τα 35τ.μ. αυθαίρετα ,που πληροί τις προυποθέσεις της κύριας κατοικίας για 1 τετραμελή οικογένεια, αλλά ιδιοκτήτες της κατοικίας είναι τα 2 προστατευόμενα μέλη και όχι οι γονείς τους και οι στεγαστικές ανάγκες είναι (70+15+15)=100τ.μ.> από το εμβαδόν της κατοικίας που είναι 90τ.μ. μπορει να γίνει χρήση του μειωτικού συντελεστή και για τα 35τ.μ. κατα το άρθρο 103 περίπτωση 3 ή θα μπει η έκπτωση μόνο για τα 5τ.μ. (μέχρι τα 70 δηλαδή)? Ευχαριστώ.
  6. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πρόκειται να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα χρειαστεί να γίνει τροποποίηση της σύστασης. Όσον αφορά την β περίπτωση πιστεύεις πως την καλύπτω? καθώς υπάρχει η ίδια αυθαίρεσια σε όλες τους ορόφους με αντίστοιχο περίγραμμα αλλά υπαρχουν και όροφοι όπου λόγω περιγράμματος ήταν αδύνατον να επαναληφθεί η αυθαιρεσία.
  7. Συνάδελφοι, μια ερώτηση. Τελικά οι οι προυποθέσεις για την μη απαιτηση συναινέσης των συνιδιοκτητών για τακτοποίηση, είναι 1 εκ των 2 ή και οι 2 σωρρευτικά. Έχω περίπτωση όπου 1ος (η δικιά μου οριζόντια προς τακτοποίηση) και 2ος όροφος έχουν μπεί στο κλιμακοστάσιο περίπου 2τ.μ., ο 3ος και 4ος όροφος έχουν διαφορετική διάταξη και άλλο περίγραμμα και ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η αυθαιρεσία και σε αυτούς τους ορόφους. Καλύπτω την β περίπτωση? Η αυθαίρετη επέκταση πάντως είναι εκ κατασκευής. Ειδικώς στις περιπτώσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας με παραβάσεις που αφορούν την επέκταση αυτής καθ’ ύψος ή κατά πλάτος (οριζόντιας) και την κατάληψη κοινοχρήστου ή κοινοκτήτου χώρου, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις : α) όταν η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται από την ανέγερση - κατασκευή της οικοδομής ή β) όταν η ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής.
  8. Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα την ερώτηση σου. Οι υπερβάσεις είναι 35+20=55τ.μ. και η αδειοδοτημενη δόμηση 56+40=96τ.μ. άρα 55/96=57%>40%. Αν ρωτάς αν το οικόπεδο έχει δυνατότητα επιπλέον δόμησης, η απάντηση είναι πως υπάρχει περιθώριο για 120 τ.μ. επιπλέον δόμησης.
  9. Έχω, εντός σχεδίου προυφιστάμενου του 1923 οικισμού, 2 ισόγειες κατοικίες 56τ.μ. και 40τ.μ. που κατασκευάστηκαν με οικοδομική άδεια και αυθαίρετα 1 σοφίτα 35τ.μ. εντός της στεγής της κατοικίας των 56τ.μ και υπόγεια αποθήκη 20 τ.μ. στην κατοικία των 40τ.μ.. Είναι κατηγορία 4 η αυθαιρεσίες λαμβάνοντας υπόψη πως δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια ? Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, 'Εχω επιλέξει τύπο αυθαιρεσίας ''Σταυλικές εγκαταστάσεις'' αλλά εξακολουθεί να μου ζητάει κατηγορία αυθαιρεσίας, τετραγωνικά, τιμή ζώνης κτλ.. Τα συμπληρώνουμε όλα κανονικά? αφού δεν αλλάζει κάτι στο πρόστιμο. Επίσης, που μπορώ να βρω το απόσπασμα χάρτη της ενιαίας αίτησης ενίσχυης που ζητάει? Θα μπορόυσα να βάλω ένα δικό μου απόσπασμα απο Google Earth? Ευχαριστώ
  11. Η προσθήκη 5τ.μ. του χώρου υγιεινής σύμφωνα με το Ν. 4495/17, επιτρέπεται σε όλα τα προυφιστάμενα του 1983 κτίσματα ή θα πρέπει, επιπλέον, να βρίσκεται σε στάσιμο οικισμό ή οικισμό<2000 ή οικισμό προυφιστάμενο του 1923. Ευχαριστώ.
  12. Χαίρεται, θέλω να κάνω ανακατασκευή στέγης (κστ) σε κατοικία και μια προσθήκη χώρου υγιεινής 5τ.μ. καθότι η κατοικία είναι προ του 1983. Το ζήτημα είναι πως μικρό τμήμα του οικοπέδου (όχι της κατοικίας) είναι ρυμοτομούμενο, χρειάζεται να γίνει πρώτα απόδοση σε κοινή χρήση του ρυμοτομούμενο τμήματος σύμφωνα με το αρθρο1, παρ. 2, περιπτ. γ? Ευχαριστώ.
  13. Συνάδελφοι μια ερώτηση. Ισόγεια κατοικία που κατασκευάστηκε το 1993 με εμβαδόν 45τ.μ. ενώ η οικοδομική άδεια αναφερόταν σε 61τ.μ. χρειάζεται Μ.Σ.Ε.? Ένταξη κάνω γιατί έχω επίσης αλλαγή μορφής, κατασκευή Η/Υ χώρου, πέργκολας και εσωτερικής περίφραξης. Ευχαριστώ.
  14. Απλά για επιβεβαίωση, ισχύει ακόμη ότι καταληκτική ημερομηνία για να ανεβάσουμε τα αρχεία στις δηλώσεις του 4178/13 είναι η 03.11.2018?
  15. Καλησπέρα, σε 2 διόροφες μεζονέτες, 100τ.μ. κάλυψης η κάθε μία, εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια το 2004 προβλεπόταν να κατασκευαστούν υπόγεια Β.Χ. 50τ.μ. σε κάθε μεζονέτα και τα υπόλοιπα 50τ.μ. προβλεπόταν να μπαζωθούν. Στην πράξη δεν μπαζώθηκαν και έχουμε υπογεια Β.Χ. 100τ.μ. για κάθε μεζονέτα και εντός περιγράμματος του υπερκείμενου ορόφου. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε με αναλυτικό καθώς δεν μετράνε στην δόμηση τα επιπλέον μέτρα (έχουν διατηρηθεί οι προβλεπόμενες υπόγειες στάθμες) και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην οικοδομική άδεια ή πρέπει να πάω σε υπέρβαση δόμησης? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.