Μετάβαση στο περιεχόμενο

APER

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

591 profile views

APER's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ Faethon11 για τον χρόνο σου. Μου εξηγείς με ποιό σκεπτικό θα έπαιρνες αυτήν την απόφαση? Ευχαριστώ και πάλι
  2. Καλημέρα συνάδελφοι και καλές γιορτές, έχω το εξής ζήτημα: 1)εκδίδεται άδεια το 1982 με αναληθές τοπογραφικό ως προς την πραγματική θέση του γηπέδου (εκτός σχεδίου, όχι κάταδειξη με πινακίδα αλλά με οδοιπορικό) αλλά όχι ως προς τις διαστάσεις του, εμβαδόν και τις θέσεις των κτηρίων της άδειας 2)εκμεταλλέυονται μεγαλύτερο συντελεστή και δικαίωμα διάσπασης, σε σχέση με την κανονική θέση του γηπέδου όπου απαγορεύεται η διάσπαση και υπήρχε μικρότερος συντελεστής 3)και στην πραγματική και στην εμφανιζόμενη θέση το γήπεδο ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο Η άδεια δεν έχει ανακληθεί. Έχει γίνει ήδη μία μεταβίβαση πριν τους νόμους των αυθαιρέτων. Η τακτοποίηση υπερβάσεων (αλλαγή χρήσης από β.χ. σε κ.χ. σε υπόγεια και εκτός περιγράμματος κτηρίων ισόγειες αποθήκες), έγινε με ν.4495/17 από άλλο μηχανικό με τσεκαρισμένο στο παράρτημα α' το ναι στην οικοδομική άδεια. Κατά τα λοιπά δεν διαπιστώθηκαν άλλες υπερβάσεις στην αυτοψία μου. Εκδίδω νέα βεβαίωση για δικαιοπραξία ή πρέπει να αναθεωρήσω τον τρόπο υπολογισμού προστίμου ως προς το παράρτημα α' με όχι στην οικοδομική άδεια(θεωρώντας πως καταναλογία η περίπτωση μου ταιριάζει με τις 3 υποπεριπτώσεις αναληθούς τοπογραφικού αλλά δεν αναφέρεται ρητά)? Ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπέρα σε όλην την κοινότητα, Υπάρχει 16 στρέμματα τυφλό (ούτε δουλεία εμφανίζετια στο διπλανό που έχει πρόσωπο σε δρόμο) γήπεδο με συμβόλαιο αγοράς το 1951, εκτός σχεδίου στην Πάρο εντός ΠΕΠ 5 όπου το πρόσφατο ΓΠΣ του 2013αναφέρει: ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ : α. Ε > 8.000 τ.μ. και πρόσωπο μήκους 50μ. σε νομίμως υφιστάμενη οδό (σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 5471/08-07-2005 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κυκλάδων) ==> Ελάχιστο εμβαδό κατά παρέκκλιση 4000τ.μ. εφόσον προϋφίσταται της 07.07.1993 Όμως συνάδελφος επιμένει πως η αρτιότητά του ισχύει κατά κανόνα από το ΠΔ του 1985. Τι ισχύει? έχω αρτιότητα και αν ναι από ποιόν νόμο?
  4. Καλησπέρα σας, Αναζητώ την τιμή ζώνης για τακτοποίηση αυθαιρέτου εκτός σχεδίου Μυκόνου(εκτός οικισμού Άνω Μεράς). Μετά από 18 τηλέφωνήματα σε ΔΟΥ Μυκόνου, ΥΔΟΜ Μυκόνου και Σύρου διαπιστώνω ότι η Εφορία γνωρίζει ότι δεν μου κάνει η τωρινή αλλά αυτή του 2016, η Μυκόνου δεν "θέλει να πάρει την ευθύνη να μου πεί" και η Σύρου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αυθαιρέτων, καταγράφει αυθαίρετα αλλά υπολογίζει πρόστιμο με τις τωρινές ενώ ο Νόμος θέτει άλλη. Παράλληλα έχουν ξεστομίσει και κάποια νούμερα για τα οποία δεν είναι σίγουροι όπως 1050, 1150 και 1200. Σώθηκα. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την ορθή τιμή ζώνης εκτός σχεδίου πρόκειται να γίνει και μεταβίβαση ύστερα? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλή Δύναμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.