Μετάβαση στο περιεχόμενο

tomkot

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

968 profile views

tomkot's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δείτε αν σας καλύπτει η υποπερίπτωση δγ της παρ. δ (Κατηγορία 4) του άρθρου 96 (όπως προστέθηκε με τον 4759) "αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση"
  2. Ωραιότατες οδηγίες στη σελίδα των δικαστικών επιμελητών: https://portal.odee.gr/node/607 edit: Τώρα όμως βλέπω ότι έχουν διαφορετική ρύθμιση του Adobε ως προς τις ρυθμίσεις του timestamp! Για το timestamp δείτε αναλυτικά στην πιο πάνω δημοσίευση.
  3. Χαρά στο κουράγιο σας. Ό,τι καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε!
  4. Επανέρχομαι για το θέμα μου με το μήνυμα "Προέκυψε σφάλμα στη ανάκτηση των Πολυγώνων των ακινήτων" μετά την αποδοχή της θέασης. Στη δική μου περίπτωση το μήνυμα αυτό ήταν η λύση! Και ευχαριστώ πολύ! Το αρχικό πρόβλημα ήταν το εξής. Οικόπεδο εντός οικισμού, με σύσταση 4 τμημάτων-καθέτων είχε περαστεί σε λειτουργούν κτηματολόγιο σαν ενιαίο οικόπεδο με 4 συγκύριους εξ αδιαιρέτου. Καλούμαστε λοιπόν να συντάξουμε διάγραμμα γεωμετρικής μεταβολής για να περαστεί η διόρθωση στο κτηματολογικά διαγράμματα κτλπ. Συντάσσω λοιπόν το διάγραμμα σαν να θέλω να κάνω σήμερα τη σύσταση καθέτων. TOPO_PROP το οποίο το χωρίζω στα τμήματα VST σύμφωνα με την κατάσταση αποτυπώσαμε. Επίσης, χωρίζω το layer PST_KAEK σε τμήματα για να ταιριάζει με τις κάθετες, και δημιουργώ τα πολύγωνα του layer VST_FINAL και τις polyline LINE_XM_VST. Το λάθος όμως που έκανα, είναι ότι στο σύστημα επέλεξα στο είδος διαγράμματος ΔΓΜ για διόρθωση, έχοντας στο μυαλό μου ότι "διορθώνω" το ΚΑΕΚ στο οποίο δεν φαίνονται οι κάθετες. Στην πρώτη απόπειρα να ανεβάσω στο σύστημα το dxf με τα TOPO_PROP & VST, έλαβα ως παρατήρηση " Ένα από τα παρακάτω επίπεδα πρέπει να έχει περιεχόμενο: Layer AREA_D,AREA_A & Τα παρακάτω επίπεδα πρέπει να έχουν πληροφορία:Layer DGM_PROP_FINAL". Διαβάζοντας τις οδηγίες για τα ΔΓΜ στο ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, στην παράγραφο 4.5.2 γ βλέπω ότι σε αίτηση διόρθωσης "πρέπει να περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστο το layer 12 και τουλάχιστον ένα από τα layers 13, 20,21,22,23, 24, 25 , 26, 27" και επιπλέον "όταν υπάρχει το layer 13 θα πρέπει να υπάρχει το layer 24 και αντίστροφα και τουλάχιστον ένα από τα layers 25 , 26" και "Επισημαίνεται ότι όταν το ΔΓΜ αφορά σε σύσταση/τροποποίηση χώρων αποκλειστικής χρήσης ή δουλείας ή μεταλλείου, (δηλαδή αν υπάρχουν τα layers 20,21,22,23,27), δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει το layer 24." και βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται να ανεβάσω το TOPO_PROP και το VST και έτσι τα σβήνω από το διάγραμμα και έχω πλέον ένα διάγραμμα μόνο με τα PST_KAEK, VST_FINAL και LINE_XM_VST. Ανεβάζω το διάγραμμα αυτό, το οποίο περνάει τον έλεγχο με επιτυχία, εμφανίζει στη θέαση τη σύσταση των χώρων όπως τη θέλω στο οικόπεδο αλλά στην αποδοχή της θέασης εμφανίζει συνεχώς το "Προέκυψε σφάλμα στη ανάκτηση των Πολυγώνων των ακινήτων". Τελικά μετά από διάφορες , χωρίς επιτυχία, προσπάθειες και το μήνυμα του φίλου που παρέθεσα, κατάλαβα ότι πρέπει να επιλέξω στα στοιχεία του διαγράμματος για πράξη και όχι για διόρθωση. Έβαλα ξανά στο διάγραμμα τα layer VST, TOPO_PROP(μαζί με τα layer 1&2) και η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.
  5. Δικό μου το λάθος, όταν λέω ότι είναι closed εννοώ τα polyline των layer PST_KΑΕK & VST_FINAL. To LINE_XM_VST στην περίπτωση μου είναι ένας σταυρός, χωρίζει το PST_KΑΕK σε 4 τμήματα. Δοκίμασα κάθε δυνατό τρόπο για το LINE_XM_VST, είτε 4 ευθείες με ένα κοινό σημείο, το κέντρο τους, είτε 2 ευθείες σαν Γ η καθεμία, είτε 2 ευθείες όπου η μία τέμνει την άλλη. Στη θέαση όλα είναι άψογα, μόλις πατήσω αποδοχή λαμβάνω συνέχεια το ίδιο μήνυμα. Τα 1,2,13 και 16 δεν χρειάζονται στην περίπτωση μου, γιατί δεν κάνω τώρα σύσταση καθέτων. Η σύσταση υπήρχε αλλά δεν είχε περαστεί στα κτηματολόγιο. Γιατί αν βάλω το 13, μετά ζητάει ή το 25 ή το 26(αποκοπτόμενα και διεκδικούμενα τμήματα). Θέλω απλά να χωριστεί το PST_KAEK σε 4 τμήματα. Δοκίμασα χωρίσω το PST_KΑΕK σε 2 τμήματα, με ένα LINE_XM_VST να το χωρίζει ακριβώς στη μέση. Το ίδιο αποτέλεσμα. Στη θέαση όλα καλά, στην αποδοχή της θέασης το ίδιο μήνυμα. Αν μπρεί ένας διαχειριστής να μας μεταφέρει στο σωστό θέμα. Απλά εδώ βρήκα πάτημα στην απάντηση που έχω παραθέσει στο αρχικό μου post.
  6. Καλησπέρα σας. Έχει βγάλει κάποιος άκρη με αυτό το μήνυμα; Προσπαθώ να ανεβάσω Διάγραμμα Γεωμ. Μεταβολής για διόρθωση χώρων αποκλ. χρήσης με τα layer VST_FINAL PST_KAEK & LINE_XM_VST και ενώ ο έλεγχος είναι εντάξει όπως και η θέαση, όταν επιλέγω αποδοχή στη θέαση εμφανίζει αυτό. Έχω ελέγξει όλα τα polylines, όλα είναι closed και το z μηδέν. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
  7. Σε περίπτωση ΕΕΜΚ για επισκευή όψεων σε πολυκατοικία(ΥΔΟΜ Αθηνών-Σωκράτους) μου ζητήθηκε πρακτικό με συναίνεση απο το 50% +1 όπως αναφερόταν στον κανονισμό.Προσκόμισα το πρακτικό με τις υπογραφές και τα ονομ/μα,μαζί και έναν πίνακα με τα χιλιοστά κάθε ιδιοκτήτη,υπογεγραμένα με το γνήσιο μόνο του διαχειριστή. Το αρχείο που επισυνάπτω ίσως να το είχα βρει εδώ μέσα απο κάποιον συνάδελφο,χίλια συγγνώμη που δεν θυμάμαι ακριβώς για να τον αναφέρω πρακτικο γεν συνελευσης.docx
  8. Προσωπικά έχω προχωρήσει σε 2 εκδόσεις αδειών μικρής κλίμακας για κοπή δένδρου. Και τα 2 πεύκα σε κατοικίες εντός των ορίων του οικισμού της Άνοιξης Αττικής. Το πρώτο έχει ήδη κοπεί εδώ και 3 μήνες ενώ η 2η άδεια είναι πρόσφατη και δεν έχουμε προχωρήσει σε κόψιμο ακόμα. Ο λόγος για τον οποίο κόβονται και περιγράφω στις τεχνικές εκθέσεις είναι η κλίση τους σε σχέση με την κατακόρυφο( το πρωτο στις 20κάτι μοίρες και το 2ο ειναι σχεδόν στις 40!) πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν έτοιμα να πέσουν και να παρασύρουν καλώδια ΔΕΗ,ΟΤΕ αλλά και πεζούς και διερχόμενα αυτοκίνητα. Η βεβαίωση που δίνω μαζί με την τεχνική έκθεση είναι σε μορφή υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα εξής: ¨Τα δέντρα τα οποία περιγράφονται στην αίτηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και στα συννημένα αυτής που καταθέτω στην υπηρεσία σας δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας¨. Δεν απευθύνομαι σε δασαρχέιο,δεν έχω ρωτήσει καν προφορικά για τη γνώμη τους δεδομένου ότι βρίσκομαι ΕΝΤΟΣ των ορίων προ του '23 οικισμού.Εγκεκριμένο Ρυμοτομικό στην περιοχή δεν υπάρχει. Ο Μηχανικός στην ΥΔΟΜ που μου έκανε τον έλεγχο δεν ζήτησε κάποιο χαρτί απ το δασαρχείο,αν και για την έγκριση δόμησης είναι προαπαιτούμενο η βεβαίωση δασαρχείου στην ίδια περιοχή.(Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο κενό για τα όρια των οικισμών Ανοίξεως,Αγ Στεφάνου κτλπ) Κοινώς παίρνεις την ευθύνη πάνω σου με την βεβαίωση ότι δεν προστατεύονται τα συγκεκριμένα δένδρα και προχωράς σε κοπή χωρίς να είσαι εξασφαλισμένος 100%,όπως συνήθως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.