Jump to content

Γεωργιος Καναρας

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

497 profile views

Γεωργιος Καναρας's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

 1. Καλησπέρα σας , παρακαλώ ΤΖ για θέση ΜΠΟΤΑ ή ΠΡΟΦΑΡΤΑ - εκτός σχεδίου πόλης-ΚΟΡΩΠΙ-Δ. ΚΡΩΠΙΑΣ με συν/νες ΕΓΣΑ 87 (Χ=488655.029 , Υ= 4190833.197) . Σας ευχαριστώ θερμά.
 2. Σε ευχαριστώ θερμά συνάδελφε για την άμεση εξυπηρέτηση.
 3. Καλημέρα, έχει κανείς συνάδελφος την 6426_6 πινακίδα 1:5000;
 4. Συγγνώμη που επιμένω αλλά δεν το έχω : Ημερομηνία θανάτου 12.09.2019 (+ διάστημα 4 μηνών για αποποίηση) = 12.01.2020 + 1 ετος για υπαγωγή = 12.01.2021 < 18.10.2021 (ημερομηνία υπαγωγής) με βάση αυτά τα δεδομένα υπαγωγή σήμερα δεν γίνεται .... η αποδοχή κληρονομιάς αν γίνει σήμερα ποια παράμετρος αλλάζει στον παραπάνω υπολογισμό ?
 5. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η αποδοχή πέραν των όσων αναφέρεις θα μου δώσει την δυνατότητα υπαγωγής με κατηγορία 5 με ποια αιτιολογία όσον αφορά τις προθεσμίες που καθορίζει το άρθρο 128 του ν. 4759/2020?
 6. Καλησπέρα σας, προκειμένου να κάνω υπαγωγή αυθαιρέτου σε ακίνητο συνιδιοκτησίας 50% εξ αδιαιρέτου άνδρα (έχει πεθάνει το12 09.2019) και γυναίκας (ζει). Τα 2 παιδιά του και η χήρα κληρονομούν το ποσοστό του εξ αδιαθέτου. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορώ να προχωρήσω σε υπαγωγή αυθαιρέτου κατηγορίας 5 βασιζόμενος στο άρθρο 128 του ν. 4759/2020 " β. ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025" . Σε περίπτωση που είναι δυνατή η υπαγωγή ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα να ανέβουν στο σύστημα του ΤΕΕ? Σημειώνεται ότι δεν έχουν προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς.
 7. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Για να το θέσω διαφορετικά σε περίπτωση που την επίμαχη μάνδρα την έχει κατασκευάσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησιακό (διεκδικήσεων κτλ) παρακαλώ για την άποψη σου.
 8. @Pavlos33Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και για την ορθή μεταφόρα του ερωτήματος. Το ιδιοκτησιακό υφίσταται ως πρόβλημα και αυτό θα λυθεί στα Ελληνικά δικαστήρια. Δεν υφίστανται τίτλοι με τοπογραφικά και όλο το θέμα της εφαρμογής είναι προβληματικό. Στο κτηματολόγιο είμαστε στην φάση υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας. Οπότε εγώ καλούμε προκειμένου να γίνει σήμερα μεταβίβαση να δώσω βεβαίωση σε ακίνητο αποτυπωμένο σύμφωνα με την υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Τίθεται θέμα κατά πόσο μπορώ να εκδώσω βεβαίωση με την ύπαρξη της αυθαίρετης μάνδρας... @dimitris GMθέμα συμφωνίας δεν υφίσταται ... εν προκειμένω η έκδοση της βεβαίωσης δεν αφορά το ιδιοκτησιακό αλλά την ορθή ή μη δυνατότητα χορήγησης της, λόγω της ύπαρξης της αυθαίρετης μάνδρας....
 9. Ακριβώς είναι οικόπεδο με κτίσμα προ του 75 και εντός του οποίου όμορος ιδιοκτήτης (γείτονας) έφταιξε την μετά το 2011 μάνδρα με περίφραξη .
 10. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, έχω προχωρήσει σε τακτοποίηση κατοικίας προ του 75. Ο όμορος ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει εντός της ιδιοκτησίας τοιχίο από μπετόν και περίφραξη μετά το 2011 το οποίο και δεν δύναται να τακτοποιηθεί. Προκειμένου ο πελάτης μου να προβέι σε σύνταξη συμβολαίου δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση μηχανικού, αφού έχει τακτοποιηθεί η κατοικία χωρίς, όμως, να τακτοποιείται η μάνδρα με περίφραξη την στιγμή που δεν επηρεάζει την δόμηση , την κάλυψη και το ύψος του κτίσματος. Σε περίπτωση θετικής απάντησης (μπορεί να δοθεί βεβαίωση), θεωρείται απαραίτητο να γίνει αναφορά στην τεχνική έκθεση για την ύπαρξη της μάνδρας με περίφραξη και η οποία να αποτυπώνεται στα σχέδια μου ? Ευχαριστώ.
 11. Δυο όμορα οικόπεδα(Α+Β) το ένα αδόμητο(Α) και το άλλο με κτίσματα με ΟΑ και παραβάσεις (Β). Τα κτίσματα εν μέρει εμπίπτουν στην επιφάνεια του αδόμητου(Α) που πρόκειται να μεταβιβασθεί. Από την μέχρι τώρα αναζήτηση και μελέτη έχω καταλήξει ότι θα πρέπει να γίνουν δυο υπαγωγές . Μια από τον ιδιοκτήτη του Α για τα τμήματα των κτισμάτων που εμπίπτουν στην ιδιοκτησία του και μια από τον ιδιοκτήτη του Β για τα τμήματα των κτισμάτων που περιέχονται στην ιδιοκτησία του . Σημειώνω ότι το μεταξύ τους όριο προκύπτει από Διανομή Συνοικισμού και το αδόμητο (Α) θέλει να το αγοράσει ο ιδιοκτήτης του (Β). Βέβαια ένα θέμα που προκύπτει είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Α θα πρέπει να ενημερώσει το Ε9 με επιφάνειες κτισμάτων και να αναλάβει τον Ενφια αναδρομικά για 5 χρόνια .... αλλά πιθανά και το ΤΑΠ. ..... κάποια ιδέα - πρόταση στα παραπάνω ....
 12. Καλησπέρα, προκειμένου να γίνει μεταβίβαση τμήματος οικοπέδου με αυθαίρετο κτίσμα που έχει ανεγερθεί από τον όμορο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα το αγοράσει κιόλας, η αίτηση υπαγωγής από ποιον θα γίνει (τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ή τον όμορο που το έχτισε) ;
 13. @Guthwik σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. α) "Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης." Δεν θεωρείς ότι μας καλύπτει η εν λόγω διατύπωση προκειμένου να μπορείς να επιλέγεις τον αριθμό των αιτήσεων?
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εντός ορίων οικισμού ακίνητο έχει γίνει σύσταση 2 οριζόντιων ιδιοκτησιών για κατοικία Ισογείου και κατοικία Α΄ορόφου (η κάθε μια ανήκει σε ξεχωριστούς ιδιοκτήτες) , η αυλή και μια αποθήκη περιγράφονται στην σύσταση ως κοινόχρηστοι. Γίνεται τακτοποίηση στις 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες αλλά και στον κοινόχρηστο για την αποθήκη και λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις. Θα μπορούσα να υποβάλω 2 δηλώσεις υπαγωγής μια για κάθε οριζόντια και να συμπεριλάβω την τακτοποίηση των κοινοχρήστων χώρων σε μία από τις δυο υπαγωγές? Αν ναι , όταν θα χρειαστεί να γίνει τροποποίηση της συστασης των οριζόντιων ιδιοκτησιών ο συμβολαιογράφος θα μου ζητήσει λογικά 3 ξεχωριστές βεβαιώσεις (δυο για τις οριζόντιες και μια για τα κοινόχρηστα),για την βεβαίωση των κοινοχρήστων θα χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου νέα δήλωση ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.