Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωργιος Καναρας

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.022 profile views

Γεωργιος Καναρας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε μη αρτιο γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου. Κατά την κατασκευή της και για την στήριξη των γωνιακών πασάλων χρησιμοποιήθηκε σημειακά στη βάση τους χρήση σκυροδέματος. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο έγγραφο υπηρεσίας που να διευκρινίζει την ορθή ή μη χρήση σημειακά και στην βάση του πασσάλου κάτω από την επιφάνεια του φυσικού εδάφους σκυροδέματος αποκλειστικά για την στήριξή τους. Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, αναζητώ την πινακίδα καθορισμού των ορίων του οικισμού Λιλαίας (ΠΕ Φωκίδας ) ΦΕΚ 577Δ/18.10.90. Σας ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους αναζητώ πληροφορίες προκειμένου να κάνω ένα τοπογραφικό στην περιοχή Κάτω Ποσειωνία (Λαύριο) . Υπάρχει οικισμός , σχέδιο πόλης , όρους δόμησης κτλ ? . Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σας αναζητώ όρους δόμησης για Κάτω Πεύκη ΟΤ 27 οδος Βαρδουλάκη συνοικισμός Χήρων και Ορφανών Πολεμικής περιόδου 44-45 θεση Μαγκουφάνα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Πως την έβγαλες ? Σε ρωτάω δίοτι έχω ΟΑ για ισόγεια αποθήκη σε γεωτεμάχιο και θελω να εκδωσω ΗΤΚ ανευ ΠΕΑ ...πως θα την δηλώσω για να μου αναγνωρισεί το σύστημα οτι δεν απαιτείται ΠΕΑ? ΘΑ την δηλώσω στα τμ σαν ΒΧ ή ΚΧ και στς χρήσεις θα δηλώσω απλά αποθήκη ?
  6. @dimitris GM Θα χρειαστεί ένα τοπογραφικό διάγραμμα που θα συνοδεύει το συμβόλαιο μεταβίβασης και το οποίο θα παρουσιάζει ως ένα ενιαίο γεωτεμαχίο εμβαδού (5767+2154) = 7921 τμ αρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και ένα ΔΓΜ συνένωσης που θα απαιτηθεί για την γεωμετρική μεταβολή στο κτηματολόγιο. Το ερώτημα το εξέφρασα διότι διαβάζοντας Ρωμαλιαδη αναφέρει κατά την άποψη του ότι δεν μπορεί να γίνει μετά την ΖΟΕ του 2003 συνένωση αρτίου με μη άρτιο χωρίς να είναι > 20 στρ για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο .... η αναφορά που κάνει είναι γενική οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν περιλαμβάνει και την δική μου περίπτωση...σε κάθε περίπτωση στα εκτός σχεδίου (ανευ ΖΟΕ και ΓΠΣ) υπάρχει σαφώς νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την βελτίωση της κατά παρέκκλιση αρτιότητας ... Σε ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σου.
  7. "Εφόσον η "συνένωση" γίνει τώρα, απαιτούνται 20 στρεμ.. Με την προϋπαρξη, ίσως εμπίπτεις σε παρέκκλιση." Εννοείς φαντάζομαι οτι αφού τα συμβόλαια κτήσεως είναι αντίστοιχα του 1971 και του 1972 το ακίνητο με εμβαδόν 5767 τμ είναι κατά παρέκκλιση άρτιο, επομένως και η συνένωση του με το 2154 τμ όμορο γεωτεμάχιο βελτιώνει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του πρώτου, θεωρώντας οτι η συνένωση έχει εν τοις ¨"πράγμασι" υλοποιηθεί με την έκδοση της ΟΑ. Θεωρητικό το ερώτημα "Αν δεν είχε εκδοθεί η ΟΑ και ήθελε ο ιδιοκτήτης σήμερα να τα μεταβιβάσει ως ένα θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο ? " Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
  8. Σε ευχαριστώ tetris για την απάντησή σου. Η συμβολαιογράφος είναι ανένδοτη στο ότι επιβάλλεται να τα συνενώσει και να αποκτήσουν ένα ΚΑΕΚ προκειμένου να το μεταγράψει .... επειδή δεν έχω διάθεση για περαιτέρω αναλύσεις με την συμβολαιογράφο και ο αγοραστής δεν έχει πρόβλημα αρκεί το συμβολαιογραφικά συνενωμένο να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο, το ερώτημα είναι αν η συνένωση θα πρέπει να υπακούει στον κανόνα των 20 στρεμμάτων?
  9. Συνάδελφοι, με το Π.Δ. 20-2-03 ΦΕΚ 199Δ'/6-3-03 καθορίσθηκε όριο αρτιότητας και κατάτμησης 20 στρ. εντός ΖΟΕ Μεσογείων. Σε περίπτωση σημερινής συνένωσης δυο αγροτεμαχίων εμβαδού 5767 τμ και 2154 τμ αντίστοιχα, το νέο δημιουργηθέν θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή θα πρέπει να υπακούει στον κανόνα των 20 στρεμμάτων ? Σημειώνεται ότι και τα δυο είναι του ιδίου ιδιοκτήτη με ΟΑ του 1974 που τα παρουσιάζει ενοποιημένα και τοποθετεί την οικοδομή επι του κοινού ορίου. Η συμβολαιογράφος προκειμένου να κάνει την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να γίνει συνένωση με την συμβολαιογραφική μεταβίβαση λόγω του ότι βρίσκεται σε περιοχή λειτουργούν κτηματολογίου. Σας ευχαριστώ θερμά.
  10. Καλησπέρα σας , παρακαλώ ΤΖ για θέση ΜΠΟΤΑ ή ΠΡΟΦΑΡΤΑ - εκτός σχεδίου πόλης-ΚΟΡΩΠΙ-Δ. ΚΡΩΠΙΑΣ με συν/νες ΕΓΣΑ 87 (Χ=488655.029 , Υ= 4190833.197) . Σας ευχαριστώ θερμά.
  11. Συγγνώμη που επιμένω αλλά δεν το έχω : Ημερομηνία θανάτου 12.09.2019 (+ διάστημα 4 μηνών για αποποίηση) = 12.01.2020 + 1 ετος για υπαγωγή = 12.01.2021 < 18.10.2021 (ημερομηνία υπαγωγής) με βάση αυτά τα δεδομένα υπαγωγή σήμερα δεν γίνεται .... η αποδοχή κληρονομιάς αν γίνει σήμερα ποια παράμετρος αλλάζει στον παραπάνω υπολογισμό ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.