Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωργιος Καναρας

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Γεωργιος Καναρας

  1. Καλησπέρα σας, έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε μη αρτιο γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου. Κατά την κατασκευή της και για την στήριξη των γωνιακών πασάλων χρησιμοποιήθηκε σημειακά στη βάση τους χρήση σκυροδέματος. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο έγγραφο υπηρεσίας που να διευκρινίζει την ορθή ή μη χρήση σημειακά και στην βάση του πασσάλου κάτω από την επιφάνεια του φυσικού εδάφους σκυροδέματος αποκλειστικά για την στήριξή τους. Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, αναζητώ την πινακίδα καθορισμού των ορίων του οικισμού Λιλαίας (ΠΕ Φωκίδας ) ΦΕΚ 577Δ/18.10.90. Σας ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους αναζητώ πληροφορίες προκειμένου να κάνω ένα τοπογραφικό στην περιοχή Κάτω Ποσειωνία (Λαύριο) . Υπάρχει οικισμός , σχέδιο πόλης , όρους δόμησης κτλ ? . Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σας αναζητώ όρους δόμησης για Κάτω Πεύκη ΟΤ 27 οδος Βαρδουλάκη συνοικισμός Χήρων και Ορφανών Πολεμικής περιόδου 44-45 θεση Μαγκουφάνα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Πως την έβγαλες ? Σε ρωτάω δίοτι έχω ΟΑ για ισόγεια αποθήκη σε γεωτεμάχιο και θελω να εκδωσω ΗΤΚ ανευ ΠΕΑ ...πως θα την δηλώσω για να μου αναγνωρισεί το σύστημα οτι δεν απαιτείται ΠΕΑ? ΘΑ την δηλώσω στα τμ σαν ΒΧ ή ΚΧ και στς χρήσεις θα δηλώσω απλά αποθήκη ?
  6. @dimitris GM Θα χρειαστεί ένα τοπογραφικό διάγραμμα που θα συνοδεύει το συμβόλαιο μεταβίβασης και το οποίο θα παρουσιάζει ως ένα ενιαίο γεωτεμαχίο εμβαδού (5767+2154) = 7921 τμ αρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και ένα ΔΓΜ συνένωσης που θα απαιτηθεί για την γεωμετρική μεταβολή στο κτηματολόγιο. Το ερώτημα το εξέφρασα διότι διαβάζοντας Ρωμαλιαδη αναφέρει κατά την άποψη του ότι δεν μπορεί να γίνει μετά την ΖΟΕ του 2003 συνένωση αρτίου με μη άρτιο χωρίς να είναι > 20 στρ για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο .... η αναφορά που κάνει είναι γενική οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν περιλαμβάνει και την δική μου περίπτωση...σε κάθε περίπτωση στα εκτός σχεδίου (ανευ ΖΟΕ και ΓΠΣ) υπάρχει σαφώς νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την βελτίωση της κατά παρέκκλιση αρτιότητας ... Σε ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σου.
  7. "Εφόσον η "συνένωση" γίνει τώρα, απαιτούνται 20 στρεμ.. Με την προϋπαρξη, ίσως εμπίπτεις σε παρέκκλιση." Εννοείς φαντάζομαι οτι αφού τα συμβόλαια κτήσεως είναι αντίστοιχα του 1971 και του 1972 το ακίνητο με εμβαδόν 5767 τμ είναι κατά παρέκκλιση άρτιο, επομένως και η συνένωση του με το 2154 τμ όμορο γεωτεμάχιο βελτιώνει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του πρώτου, θεωρώντας οτι η συνένωση έχει εν τοις ¨"πράγμασι" υλοποιηθεί με την έκδοση της ΟΑ. Θεωρητικό το ερώτημα "Αν δεν είχε εκδοθεί η ΟΑ και ήθελε ο ιδιοκτήτης σήμερα να τα μεταβιβάσει ως ένα θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο ? " Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
  8. Σε ευχαριστώ tetris για την απάντησή σου. Η συμβολαιογράφος είναι ανένδοτη στο ότι επιβάλλεται να τα συνενώσει και να αποκτήσουν ένα ΚΑΕΚ προκειμένου να το μεταγράψει .... επειδή δεν έχω διάθεση για περαιτέρω αναλύσεις με την συμβολαιογράφο και ο αγοραστής δεν έχει πρόβλημα αρκεί το συμβολαιογραφικά συνενωμένο να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο, το ερώτημα είναι αν η συνένωση θα πρέπει να υπακούει στον κανόνα των 20 στρεμμάτων?
  9. Συνάδελφοι, με το Π.Δ. 20-2-03 ΦΕΚ 199Δ'/6-3-03 καθορίσθηκε όριο αρτιότητας και κατάτμησης 20 στρ. εντός ΖΟΕ Μεσογείων. Σε περίπτωση σημερινής συνένωσης δυο αγροτεμαχίων εμβαδού 5767 τμ και 2154 τμ αντίστοιχα, το νέο δημιουργηθέν θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή θα πρέπει να υπακούει στον κανόνα των 20 στρεμμάτων ? Σημειώνεται ότι και τα δυο είναι του ιδίου ιδιοκτήτη με ΟΑ του 1974 που τα παρουσιάζει ενοποιημένα και τοποθετεί την οικοδομή επι του κοινού ορίου. Η συμβολαιογράφος προκειμένου να κάνει την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να γίνει συνένωση με την συμβολαιογραφική μεταβίβαση λόγω του ότι βρίσκεται σε περιοχή λειτουργούν κτηματολογίου. Σας ευχαριστώ θερμά.
  10. Συγγνώμη που επιμένω αλλά δεν το έχω : Ημερομηνία θανάτου 12.09.2019 (+ διάστημα 4 μηνών για αποποίηση) = 12.01.2020 + 1 ετος για υπαγωγή = 12.01.2021 < 18.10.2021 (ημερομηνία υπαγωγής) με βάση αυτά τα δεδομένα υπαγωγή σήμερα δεν γίνεται .... η αποδοχή κληρονομιάς αν γίνει σήμερα ποια παράμετρος αλλάζει στον παραπάνω υπολογισμό ?
  11. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η αποδοχή πέραν των όσων αναφέρεις θα μου δώσει την δυνατότητα υπαγωγής με κατηγορία 5 με ποια αιτιολογία όσον αφορά τις προθεσμίες που καθορίζει το άρθρο 128 του ν. 4759/2020?
  12. Καλησπέρα σας, προκειμένου να κάνω υπαγωγή αυθαιρέτου σε ακίνητο συνιδιοκτησίας 50% εξ αδιαιρέτου άνδρα (έχει πεθάνει το12 09.2019) και γυναίκας (ζει). Τα 2 παιδιά του και η χήρα κληρονομούν το ποσοστό του εξ αδιαθέτου. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορώ να προχωρήσω σε υπαγωγή αυθαιρέτου κατηγορίας 5 βασιζόμενος στο άρθρο 128 του ν. 4759/2020 " β. ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025" . Σε περίπτωση που είναι δυνατή η υπαγωγή ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα να ανέβουν στο σύστημα του ΤΕΕ? Σημειώνεται ότι δεν έχουν προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς.
  13. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Για να το θέσω διαφορετικά σε περίπτωση που την επίμαχη μάνδρα την έχει κατασκευάσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησιακό (διεκδικήσεων κτλ) παρακαλώ για την άποψη σου.
  14. @Pavlos33Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και για την ορθή μεταφόρα του ερωτήματος. Το ιδιοκτησιακό υφίσταται ως πρόβλημα και αυτό θα λυθεί στα Ελληνικά δικαστήρια. Δεν υφίστανται τίτλοι με τοπογραφικά και όλο το θέμα της εφαρμογής είναι προβληματικό. Στο κτηματολόγιο είμαστε στην φάση υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας. Οπότε εγώ καλούμε προκειμένου να γίνει σήμερα μεταβίβαση να δώσω βεβαίωση σε ακίνητο αποτυπωμένο σύμφωνα με την υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Τίθεται θέμα κατά πόσο μπορώ να εκδώσω βεβαίωση με την ύπαρξη της αυθαίρετης μάνδρας... @dimitris GMθέμα συμφωνίας δεν υφίσταται ... εν προκειμένω η έκδοση της βεβαίωσης δεν αφορά το ιδιοκτησιακό αλλά την ορθή ή μη δυνατότητα χορήγησης της, λόγω της ύπαρξης της αυθαίρετης μάνδρας....
  15. Ακριβώς είναι οικόπεδο με κτίσμα προ του 75 και εντός του οποίου όμορος ιδιοκτήτης (γείτονας) έφταιξε την μετά το 2011 μάνδρα με περίφραξη .
  16. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, έχω προχωρήσει σε τακτοποίηση κατοικίας προ του 75. Ο όμορος ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει εντός της ιδιοκτησίας τοιχίο από μπετόν και περίφραξη μετά το 2011 το οποίο και δεν δύναται να τακτοποιηθεί. Προκειμένου ο πελάτης μου να προβέι σε σύνταξη συμβολαίου δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση μηχανικού, αφού έχει τακτοποιηθεί η κατοικία χωρίς, όμως, να τακτοποιείται η μάνδρα με περίφραξη την στιγμή που δεν επηρεάζει την δόμηση , την κάλυψη και το ύψος του κτίσματος. Σε περίπτωση θετικής απάντησης (μπορεί να δοθεί βεβαίωση), θεωρείται απαραίτητο να γίνει αναφορά στην τεχνική έκθεση για την ύπαρξη της μάνδρας με περίφραξη και η οποία να αποτυπώνεται στα σχέδια μου ? Ευχαριστώ.
  17. Δυο όμορα οικόπεδα(Α+Β) το ένα αδόμητο(Α) και το άλλο με κτίσματα με ΟΑ και παραβάσεις (Β). Τα κτίσματα εν μέρει εμπίπτουν στην επιφάνεια του αδόμητου(Α) που πρόκειται να μεταβιβασθεί. Από την μέχρι τώρα αναζήτηση και μελέτη έχω καταλήξει ότι θα πρέπει να γίνουν δυο υπαγωγές . Μια από τον ιδιοκτήτη του Α για τα τμήματα των κτισμάτων που εμπίπτουν στην ιδιοκτησία του και μια από τον ιδιοκτήτη του Β για τα τμήματα των κτισμάτων που περιέχονται στην ιδιοκτησία του . Σημειώνω ότι το μεταξύ τους όριο προκύπτει από Διανομή Συνοικισμού και το αδόμητο (Α) θέλει να το αγοράσει ο ιδιοκτήτης του (Β). Βέβαια ένα θέμα που προκύπτει είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Α θα πρέπει να ενημερώσει το Ε9 με επιφάνειες κτισμάτων και να αναλάβει τον Ενφια αναδρομικά για 5 χρόνια .... αλλά πιθανά και το ΤΑΠ. ..... κάποια ιδέα - πρόταση στα παραπάνω ....
  18. Καλησπέρα, προκειμένου να γίνει μεταβίβαση τμήματος οικοπέδου με αυθαίρετο κτίσμα που έχει ανεγερθεί από τον όμορο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα το αγοράσει κιόλας, η αίτηση υπαγωγής από ποιον θα γίνει (τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ή τον όμορο που το έχτισε) ;
  19. @Guthwik σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. α) "Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης." Δεν θεωρείς ότι μας καλύπτει η εν λόγω διατύπωση προκειμένου να μπορείς να επιλέγεις τον αριθμό των αιτήσεων?
  20. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εντός ορίων οικισμού ακίνητο έχει γίνει σύσταση 2 οριζόντιων ιδιοκτησιών για κατοικία Ισογείου και κατοικία Α΄ορόφου (η κάθε μια ανήκει σε ξεχωριστούς ιδιοκτήτες) , η αυλή και μια αποθήκη περιγράφονται στην σύσταση ως κοινόχρηστοι. Γίνεται τακτοποίηση στις 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες αλλά και στον κοινόχρηστο για την αποθήκη και λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις. Θα μπορούσα να υποβάλω 2 δηλώσεις υπαγωγής μια για κάθε οριζόντια και να συμπεριλάβω την τακτοποίηση των κοινοχρήστων χώρων σε μία από τις δυο υπαγωγές? Αν ναι , όταν θα χρειαστεί να γίνει τροποποίηση της συστασης των οριζόντιων ιδιοκτησιών ο συμβολαιογράφος θα μου ζητήσει λογικά 3 ξεχωριστές βεβαιώσεις (δυο για τις οριζόντιες και μια για τα κοινόχρηστα),για την βεβαίωση των κοινοχρήστων θα χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου νέα δήλωση ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.