Μετάβαση στο περιεχόμενο

sirap

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sirap

  1. Εχει κάποιος συναδελφος τον χάρτη ΓΥΣ 1:50000 , ΑΘΗΝΑ-ΚΟΡΩΠΙ, σε κάποια μορφή αρχειου?
  2. ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: 550€ σαν ελαχιστη τιμη ζώνης περιφερειακης ενοτητας Πιεριας, αφου ο Πλαταμωνας δεν εχει ΤΖ >2200.
  3. Η ιστοσελίδα ελέγχου από τον πολίτη είναι https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx με τον ηλεκτρονικο κωδικό και το ΑΦΜ του ιδιοκτητη
  4. Και για να γινω πιο σαφής αναφέρω τις κατωθι περιπτώσεις για τις οποίες δεν ειμαι σίγουρος οτι μπορώ να δώσω βεβαίωση. 1) Διαμέρισμα 100μ2 σε πολυκατοικία , εχει μεγαλώσει λιγο, 1,5μ2, σε βάρος της βεράντας (αυτό ισχύει σε όλους τους ορόφους), το οποίο ανακαλύφθηκε τώρα. 2) Ομοίως σε άλλο διαμερισμα (ΑΟΟΑ κιόλας) 2μ2 προσαύξηση σε διαμέρισμα 110μ2 με αλλαγές διαστάσεων εξωτερικών. 3) Αυξηση σε εργοστάσιο 700μ2, της επιφάνειας, απο αυξηση μιας διαστασης κατα 5μ2. Σε όλα τα ανωτέρω, μπορώ να δώσω βεβαίωση βαση της ανοχής των 2% και 8μ2 που αναφέρει στην δήλωσή του το ΥΠΕΚΑ, χωρίς να γίνει νομιμοποίηση των μικροπαραβάσεων πρώτα? Μην ξεχνάμε οτι η δήλωση του ΥΠΕΚΑ ειναι ενα απλό χαρτί δεν ειναι ΦΕΚ
  5. Θα ηθελα λιγη βοήθεια σχετικά με το κάτωθι. Μπορεί να δοθεί βεβαίωση , οταν υπάρχει μικροπαράβαση 2% της επιφανείας και εως 8μ2, χωρις ομως να εχει γινει κάποια διαδικασία για εξαίρεση απο την κατεδάφιση? Η γνώμη μου ειναι ή οτι θα πρέπει να κανει την διαδικασία της εξάιρεσης ( με υπολογισμό και καποιου προστίμου) και μετά να δοθεί η βεβαίωση. Γιατι στην παραγραφο 2γ του αρθρου 23 αναφέρει για ...που εχουν νομιμοποιηθεί. Αναφέρω αντιστοιχο ερώτημα που εχω στείλει απο τις 14/10/11 (σε ΙΕΚΕΜ, ΕΛΕΜ, ΤΕΕ) αλλα βέβαια δεν εχει απαντηθεί. "1) ΑΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Στην βεβαίωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται : «Επίσης, για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη οι εξής αποκλίσεις : Μέχρι ποσοστού 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας) Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0τμ). Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και της χρήσης του ακινήτου ως "ανοχές" από επί μέρους ειδικούς κανονισμούς.4 » Στο ΠΔ/8-7-93 (ΦΕΚ-795/Δ/13-7-93)σχετικά με ανοχές διαστάσεων αναφέρει στην παρ.4β : «β. Για μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου και του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται ο συντελεστής δόμησης που χρησιμοποιήθηκε κατά την έκδοση της άδειας και οι υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% των μηκών των πλευρών του οικοπέδου με μέγιστο 20 εκ. και 2% με μέγιστο 10 εκατοστά των διαστάσεων του κτιρίου.» Και όχι 20 εκ που λέει η βεβαίωση του ΥΠΕΚΑ Στην Αποφ-7587/04 (ΦΕΚ-372/Β/24-2-04) σχετικά με μικροπαραβάσεις που εξαιρούνται από την κατεδάφιση αναφέρει στο άρθρο 2 παρ. 1α2: «α.2. Δεν δημιουργούν επιφάνεια μεγαλύτερη των οκτώ τετραγωνικών μέτρων (8 μ2) ανά όροφο, εφόσον ταυτόχρονα δεν παραβιάζεται το περίγραμμα του κτιρίου και οι υποχρεωτικές αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου.» Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να γίνει εξαίρεση από την κατεδάφιση, αλλα τα προστιμα αυθαιρεσίας πληρώνονται. Τι λοιπόν ισχύει ως προς τις ανοχές (διαστάσεων & επιφανείας)? Υπάρχει νομοθετική κάλυψη ή θα υπάρξει ? Αλλιώς θα πρέπει κάθε σπίτι που έχει 1μ2 αυθαιρεσίες να μην μπορεί να πάρει βεβαίωση μηχανικού και να πρέπει να υπαχθεί στον 4014/11 με την ελάχιστη επιφάνεια των 20μ2 και με τις «νόμιμες αμοιβές» του μηχανικού."
  6. Γνωρίζει κανεις εαν ο πρώην νομός Αττικής ειναι μια περιφερειακή ενότητα, ή ειναι χωρισμένος? Δηλαδή Κερατεά και Αναβυσσος παιρνουν ελαχιστη ΤΖ της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής , ή της περιφερειακής ενότητας Αττικής?
  7. Εαν εχω καταλάβει καλά, εαν η ΤΖ στην τοπικη δημοτική κοινότητα ειναι μικροτερη των 2200€, τοτε παιρνουμε την ελαχιστη ΤΖ της περιφερειακής ενοτητας. Οταν λεει τοπικη ή δημοτική κοινότητα, εγω καταλαβαίνω τον παλαιο δημο του Καποδίστρια ή την σημερινή δημοτική ενοτητα και οχι τον νεο του Καλλικράτη. (π.χ. πρωην δημος Ανθηδωνας, νυν δημοτική ενότητα του δήμου Χαλκιδας). Τωρα αν στην δημοτικη ενότητα ειναι <2200 πάμε σε ελαχιστη ΤΖ στην περιφερειακή ενότητα (παρακαμπτοντας πιθανα τον δήμο). Δηλαδη στην δημοτική ενοτητα Ανθηδώνος δεν ελεγχουμε για το 2200 στον δήμο Χαλκίδας και παιρνουμε την ελαχιστη της περιφερειακης ενοτητας Ευβοίας?
  8. ΕΛΛΑΣ & ΤΕΕ το μεγαλείο σου. Τώρα το μονο που μένει ειναι να ανεβάσουν και το λ
  9. Σύμφωνα με τα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ (ιδιο και στο ΤΕΕ) , οταν πληρώνεις μετρητοίς το πρόστιμο, δεν σου αφαιρεί το παραβολο. Αυτο γιατι? Ειναι λαθος τα παραδείγματα, ή καπου το βρήκαν? Συνολική οφειλή: παράβολο 1000 και ειδικό πρόστιμο 7.008 (-παράβολο) = 6.008 (εφάπαξ εξόφληση = 7.008 -20% = 5.606,40)
  10. Επιμενω στην απορία μου. Με ποια διαταξη αναφερει το Υπεκα το ποσοστο ανοχης στα μ2, 2% και μεχρι 8μ2 Στην υποσημείωση 4 λεει οτι οταν υπαρχουν τετοιες αποκλισεις πρεπει να αναγράφουμε στην βεβαίωση την συγκεκριμμένη διαταξη. Εκτος εαν ευτο εχει εφαρμογή οχι σε κατοικιες αλλα ισως σε βιομηχανιες. Σχετικα με το οτι ότι "με ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ και του Δικαιοσύνης, μπορεί να καθορισθεί το ειδικότερο περιεχόμενο της δήλωσης" , το κειμενο της βεβαιωσης που ανερτησε το υπεκα δεν ειναι ΚΥΑ (για να εχει ισχύ).
  11. "Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0 τμ)." Αυτό γνωρίζει κανεις που το βρηκε το υπεκα?. Αυτα που αναφέρονται μιλανε για 2% στις διαστάσεις και οχι σε τετραγωνικά μέτρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.