Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.937
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ppanag

  1. Προς το παρόν τα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα που έχω πετύχει πάνε από μόνα τους στην Υψηλή κατηγορία... 

    Ως προς το ερώτημά σου δεν είμαι και πολύ σίγουρος ως προς την ερμηνεία του Νόμου. Δεν μου έτυχε!!!

    • Thanks 1
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και είναι πολύ σημαντική η πληροφορία για αυθαίρετα μετά την πρωτομαγιά του 2024!!!

    Βέβαια το αυγό πάει σε αυτόν που έκανε το αυθαίρετο μετά το 2011 (πόσο μάλλον μετά το 2024) και σε αυτόν θα μείνει, όσο δεν μπλεκόμαστε με τα πίτουρα 😂 !!!

  3. @Alejandro_92 στην περίπτωση που θέλεις να συντάξεις Ηλεκτρονική ταυτότητα για ακίνητο που έχει υπαχθεί στον Ν. 4178/13 και είχε ΔΕΔΟΤΑ (κατοικίες), ελέγχεις την κατηγορία του ΔΕΔΟΤΑ... Αν είναι Υψηλή, τότε απαιτείται εκπόνηση ΜΣΕ υποχρεωτικά πριν την έκδοση του πιστοποιητικού. Διαφορετικά δεν απαιτείται ΜΣΕ, παρά μόνο καταχώρηση του αποτελέσματος στην ΗΛΤΑ

    • Thanks 1
    • Upvote 1
  4. Ξεκάθαρα όχι, δεν γίνεται επέκταση αφού η κάλυψη έχει εξαντληθεί.

    Αντιθέτως το υφιστάμενο, αν είναι προ του 1955, έχει κατοχυρωμένο, νόμιμο περίγραμμα.

  5. Έτσι που έχουν στήσει την πλατφόρμα, ούτε με τεχνητή νοημοσύνη δεν γίνεται αυτό που λένε !!!! (ωραία καραμέλα)

    Ας περιμένουμε την επόμενη τεχνολογία.... 

    • Like 1
  6. Ανεβάστε πρώτα ΟΛΑ όσα ζητάει ο Νόμος και μετά θα κρίνετε, ανάλογα... Προηγούνται οι κατόψεις από την άδεια και από την τακτοποίηση!

  7. Απ' ότι κατάλαβα η οικοδομή ξεκίνησε το 2017, αλλά τον επιβλέποντα μηχανικό τον θυμήθηκαν το 2024 ... Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρώτα πρέπει να συνεννοηθούν με τον επιβλέποντα και μετά όλα τ' άλλα, ώστε αν δεν τους κάνει να συνεχίσουν με άλλον. Κάλλιο αργά παρά αργότερα.

    • Upvote 3
  8. @chrisa_dou επιπρόσθετα στα ανωτέρω θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι τα ακριβά μηχανήματα, απαιτούν ακόμα ακριβότερα software... 

    Σε καμία περίπτωση μην αρκεστείτε σε υποσχέσεις διαφημίσεων περί θαυματουργών εργαλείων !!!!

    Όλα δοκιμάζονται στο πεδίο και τίποτα δεν αντικαθιστά την εμπειρία του χειριστή, οπότε αναζητήστε συνεργασίες με έμπειρούς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μηχανικούς, όπου έχετε να κερδίσετε πολύ περισσότερα ως προς το επαγγελματικό κομμάτι. 

     

     

    • Like 1
  9. Δεν το ξέρω, αλλά θέλει σίγουρες κινήσεις, γιατί σε περίπτωση που βρεθεί ότι ο μετρητής λειτουργεί σωστά, τότε θα χρεωθείτε όλο το κόστος ελέγχου και αντικατάστασης...

    Είναι προτιμότερο ο ειδικός να κάνει τους ελέγχους στη δική σας εγκατάσταση πρώτα !!!

  10. Είσαι σίγουρος ότι ο δικό σου μετρητής 

    7 λεπτά πριν, geniusbit said:

    ... Τοποθετησα πρόσφατα μετρητή ραγας ψηφιακο και διαπιστωσα σε αυτον ακριβώς ΔΙΠΛΑΣΙΑ καταγραφη αποτι στον μετρητη της ΔΕΗ.  ....

    Δηλαδή ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει μόνο τις μισές κιλοβατώρες από αυτές που μετράς στον ψηφιακό μετρητή ???

  11. 6 λεπτά πριν, Τρελός Επιστήμων said:

    ... Ένα 5μηνο μισθό να δουλεύουν οι πιτσιρικάδες σέρβις και ρεσεψιόν; Και τους υπόλοιπους μήνες ποιος κάθεται στο νησί;

     

    Σίγουρα όχι ο δάσκαλος ή ο γιατρός ...

  12. Προσπαθώ να κατανοήσω τι διαφορά ή ποιά οφέλη έχει η Γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών έναντι της ενημέρωσης φακέλου ή της αναθεώρησης...

    Το μόνο που εντοπίζω είναι ότι αφορά ήδη εκτελεσθείσες εργασίες, ενώ η αναθεώρηση αποτελεί αλλαγή της μελέτης πριν εκτελεσθούν οι εργασίες. Τι άλλο μου διαφεύγει ???

  13. @thessalon-77

    α) ναί
    β) ναί
    γ) δεν καταχωρείται στις χρήσεις (η χρήση της προκύπτει από τη χρήση του κύριου χώρου του οποίου αποτελεί παρακολούθημα π.χ. κατοικίες) .... Στην καρτέλα "Χρήσεις" καταχωρούνται μόνο οι χώροι που έχουν επιφάνεια στις στήλες κύριου ή βοηθητικού χώρου

    • Upvote 2
  14. Το καλύτερο είναι να περιμένεις απάντηση από το αρμόδιο τμήμα του ΤΕΕ, μήπως και μπορούν να συμψηφίσουν τις εγγραφές... πρώτα ο Θεός, που δεν το βλέπω... (που έλεγε και ο Πανούσης)

    Διαφορετικά θα γίνει ακριβώς αυτό που γράφεις ως plan b

  15. Δείτε μήπως το αντίγραφο της άδειας που έχει η πολεοδομία διαφέρει ως προς την θεώρηση και μιλήστε με το αρμόδιο τμήμα που ελέγχει τις βεβαιώσεις που εκδίδουμε για τα παρακάτω βήματα. 

    Προσωπικά δεν δίνω βεβαιώσεις σύνδεσης σε ακίνητα που δεν έχουν ξεκάθαρη θεώρηση στην άδεια πλην των εντελώς αυθαίρετων κτισμάτων εφόσον πληρούν όλες τις προύποθέσεις.

  16. @ΚΑΝΑ πολύ σωστά ως προς τη διαδικασία... το αν αξίζει για τα 248 ευρώ εξαρτάται από το ύψος των κρατήσεων.

    @OLINAPAL Να προσθέσω εδώ ότι δεν επιστρέφονται όλες οι εισφορές... Τα μόνα σίγουρα είναι η προκαταβολή του ΕΦΚΑ... τα υπόλοιπα σχεδόν όλα (ανάλογα και τι πληρώθηκε) αφορούν κρατήσεις για την έκδοση της άδειας ... γιατί να επιστραφούν, αφού η έκδοση της άδειας ολοκληρώθηκε.

    • Upvote 2
  17. 3 ώρες πριν, Dimitriou Antonios said:

    ... Οπότε η ερώτηση μου είναι, στον πελάτη τι δίνω; μόνο την τεχνική έκθεση;

    3 ώρες πριν, akis73 said:

    Καλημέρα, θα κάνεις δεξί κλικ στην αίτηση και θα επιλέξεις "εκτύπωση αίτησης", αυτή θα δώσεις στον εντολέα σου.

    ... και την τεχνική έκθεση που κατεβάζεις με υδατογράφημα, φυσικά.

  18. @natali.soutz Τα ένσημα (εισφορές ΕΦΚΑ) είναι υποχρεωτικά για οποιαδήποτε εργασία και δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδικασίες αδειοδότησης κλπ. πλήν του ότι ο ΕΦΚΑ ενημερώνεται για τις άδειες κλπ. ώστε να ελέγχει αν πληρώθηκαν οι απαιτούμενες εισφορές.

    Το πιθανότερο είναι ότι θα ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ για τη νομιμοποίηση και οφείλει να ελέγξει αν καταβλήθηκαν εισφορές και να καταλογίσει τα ανάλογαμ πρόστιμα και προσυξήσεις μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

    Συνεπώς είναι πολυ ξεκάθαρο ότι ο εργοδότης θα πρέπει άμεσα να κάνει αναγγελία έργου και να πληρώσει τις εισφορές που αναλογούν στους εργαζόμενου που απασχολήθηκαν στο έργο του.

    • Like 1
  19. Ο επιβλέπων είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί αν δεν τηρούνται τα σχέδια και οι μελέτες της άδειας (δεν ειναι  επιλογή... είναι υποχρέωση).

     Ο ιδιοκτήτης μπορεί να αναθέσει την ενημέρωση φακέλου ή την αναθεώρηση σε όποιον μελετητή κρίνει αυτός, με την αμοιβή που θα συμφωνηθεί, για να γλιτώσει την παύση και τις κρυώσεις, αρκεί οι κατασκευές να είναι εν δυνάμει νόμιμες και να πληρούν προδιαγραφές όλων των κανονισμών και των ειδικών διατάξεων. 

    Διαφορετικά η παραίτηση επιφέρει παύση εργασιών και κυρώσεις για τις αυθαίρετες κατασκευές

    • Like 1
    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.