Μετάβαση στο περιεχόμενο

kathighths

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kathighths

  1. Καλημέρα, για αυτό το ερώτημα σου, υπάρχει μια έρευνα που δίνει απαντήσεις. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και τεχνολόγοι θα έχουν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ζήτηση έως το 2020, όπως επίσης οι θέσεις που δεν απαιτούν υψηλή εξειδίκευση – πωλητές-εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, χειριστές μηχανών και συναρμολογητές εργαλείων κ.ά. Αυτά αναφέρονται σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP). Διαβάστε όλη την μελέτη εδώ
  2. To σπίτι μου, πέρυσι που το είχα στους 21,5C πάλι έναν βαθμό έχανε όλη την ημέρα, όπως και φέτος. Αυτό λοιπόν είναι που με προβληματίζει, ότι έχει να καλύψει πάλι την ίδια διαφορά (+1C).
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει διαφορά σε μια ρύθμιση στον θερμοστάτη χώρου μου που σκέφτομαι. Φέτος λειτουργώ τη θέρμανση μου στους 20,5C σταθερά μέρα -νύχτα. Ο θερμοστάτης μου (ψηφιακός της Siemens) ενεργοποιείται στους 20C και σβήνει όταν πιάσει ο χώρος 21C. Άρα λοιπόν έχει να καλύψει μια θερμοκρασία +1C. Εαν τον ρυθμίσω στους 21,5C, δηλαδή θα ανάβει στους 21C και θα σβήνει στους 22C, θα πρέπει να καλύψει πάλι +1C στον χώρο μου. Tο ερώτημα μου είναι: την ίδια ποσότητα πετρελαίου θα χρειαστώ από τους 20C στους 21C με την ρύθμιση από τους 21C στους 22C? Η διαφορά στην τιμή της θερμοκρασίας μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά επειδή έχω ενδοδαπέδια, αυτός ο 1 βαθμός παραπάνω στον θερμοστάτη κάνει διαφορά μέσα στον χώρο.
  4. Μέναμε κάποτε σε μια 3 όροφη οικοδομή, που είχε 3 οροφοδιαμερίσματα. Είχαν θέρμανση κεντρική με φέτες (δούλευε με χρονοδιακόπτη η θέρμανση). Ο ιδιοκτήτης σε κάποια φάση ανακαίνισε 1ο και 3ο όροφο και έβαλε σώματα πάνελ. Στο δικό μας σπίτι άφησε τις φέτες. Αυτό που θυμάμαι ήταν το εξής: Αύξησαν τις ώρες που δούλευε το καλοριφέρ γιατί δε μπορούσαν να ζεσταθούν καλά με απότελεσμα χειμώνα έξω με χιόνια εμείς (με τις φέτες να έχουμε παράθυρα ανοιχτά λόγω ζέστης, και αυτοί να προσπαθούν να ζεσταθούν. Από αυτό λοιπόν μου έμεινε ότι οι φέτες είναι ποιο αποδοτικές. Και επίσης αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν έσβηναν τα καλοριφέρ για αρκετή ώρα ακόμη ήταν ζεστά με αποτέλεσμα το σπίτι μας να είναι για περισσότερες ώρες ζεστό σε σχέση με τους άλλους ορόφους.
  5. Βασικά το σπίτι είναι ιδιόκτητο, και επειδή θα αργήσω να πάω εκεί, για να βρεθώ με μηχανικό για τους ανάλογους υπολογισμούς, ήθελα να δω σε τι τιμή μπορεί να κυμανθεί αυτή η αλλαγή, αν τελικά γίνει, διότι νόμιζα ότι οι φέτες είναι ποιο αποδοτικές. Σε ευχαριστώ για τις πρώτες πληροφορίες, θα δω το λίνκ που μου έστηλες και θα επιστρέψω με περαιτέρω απορίες!
  6. Πως μπορώ να υπολογίσω σε ένα δωμάτιο (στο περίπου) πόσες θερμίδες για θέρμανση χρειάζομαι; Το σπίτι είναι διαμέρισμα στο δεύτερο όροφο και από επάνω είναι πλάκα (με όχι και τόσο τέλεια μόνωση) στον νομό Καβάλας (10ετίας). Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα σώματα πάνελ (τα οποία ούτως ή άλλως ήταν λάθος υπολογισμένα) με σώματα φέτες τα οποία κρίνω ότι είναι ποιο αποδοτικά. Και αυτό γιατί, θυμάμαι από κάποιο παλιό σπίτι, οι φέτες αργούσαν λίγο να ζεσταθούν, αλλά αργούσαν και πάρα πολύ να κρυώσουν όταν έσβηνε το καλοριφέρ. Τέλος, η σκέψη μου είναι ότι με αυτήν την κίνηση, ίσως γίνει και εξοικονόμηση καυσίμου λόγω καλύτερης απόδοσης(?) των σωμάτων με φέτες. Ισχύει αυτό? Ευχαριστώ.
  7. Για αυτό το θέμα θα ρωτήσω το γείτονα μου, ο οποίος όταν ανάβει το τζάκι η ενδοδαπέδια είναι σα να το ρουφάει το πετρέλαιο, ενώ όταν δουλεύει μόνο ενδοδαπέδια η κατανάλωση του είναι πολύ μικρή. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο στο δικό σου σπίτι! (αν απαλύνει κάπως τον πόνο σου αυτό) Επίσης, ο θερμοστάτης σου είναι αυτού του τύπου; Αν ναι, και ειδικά ο συγκεκριμένος (που μου τον είχε βάλει ο εργολάβος) ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΑΧΙΣΤΑ..... Δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά. Σε γενικές γραμμές, εγώ μόνο καλά έχω να πώ για αυτό το είδος θέρμανσης,ταλαιπωρήθηκα μεν, αλλα ύστερα από αρκετό ψάξιμο (κάτι που δεν έκανε ο υδραυλικός με τον εργολάβο.....) το έφερα σε πολύ καλό επίπεδο. Εαν κατάλαβα καλά έχεις κάψει 356λιτρά σε 25μέρες?? Το σπίτι είναι καινούριο? μήπως είναι φρέσκο ακόμη? Εγώ την πρώτη χρονιά είχα κάψει 1600 λιτρα (αλλά είχα και αρκετές απώλειες)
  8. H αλήθεια είναι πως μετά το σφράγισμα ήρθε το.......γκρέμισμα!!! Ηταν πολύ άσχημο, τεράστιο, μη αποδοτικό και ξεκάρφωτο μέσα στο χώρο, με μια χτιστή ανοιχτή εστία σαν γκαράζ....... Το σκεπτικό μου ήταν: 1ον: να μας αδειάσει τη γωνία αυτή η .......υπερκατασκευή (πολύ απώλεια) 2ον: στη θέση του να μπει ένα μαντεμένιο, ενεργειακό με αεραγωγούς, για ομορφιά αλλά και απόδοση. Το θέμα είναι όμως ότι το τζάκι ''μπλοκάρει'' το θερμοστάτη χώρου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο σπίτι να είναι κρύο.
  9. Ούτε και εγώ είμαι του επαγγέλματος, αλλά διαβάζοντας το ποστ σου, μου ήρθαν στο μυαλό τα δικά μου...... Εγώ μένω σε διαμέρισμα με ενδοδαπέδια. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας (νεόχτιστό) έκαψα 1600λιτρα!!! Στο δεύτερο χρόνο έκαψα 700!!!! και τώρα είμαι περίπου στα 250λιτρα από τις 15Οκτωβρίου..... Τι έχω κάνει εγώ: 1ον: έβγαλα το θερμοστάτη του εργολάβου (τον αναλογικό που κοστίζει 5ευρώ.....) και έβαλα εναν της Siemens ψηφιακό συγκεκριμένα αυτόν: Aυτός λειτουργεί όπως λές, τον βάζεις 22 και ανάβει στους 21,5 και σβήνει στους 22,5. Και εδώ είναι παγίδα!!! εάν τα νερά σου είναι κρύα, 40βαθμούς και κάτω, θα δουλέυει ΟΛΗ ΜΕΡΑ, έτσι την πατησα την πρώτη χρονιά.... Αφού ανέβασα τα νερά, δουλεύει περίπου 2 ώρες για να ανεβάσει 1 με 1,5 βαθμούς και να σβήσει! 2ον: το βάζω τη νυχτα για 7 ώρες να δουλεύει 1 βαθμό λιγότερο από ότι την ημέρα(12 με 7 το πρωϊ), οπότε δεν ιδρώνουμε την νύχτα στον ύπνο, και το πρωϊ που ξυπνάμε το σπίτι είναι ωραίο και ζεστό!!! 3ον: έλεγξα και ρύθμισα όλα τα κουφώματα γιατί έμπαζαν από παντού...Σφράγισα το τζάκι και όλα τα ανοίγματα του (είναι αρκετές απώλειες εαν δε το ανάβεις το τζάκι) 4ον: Είτε είμαστε σπίτι είτε έχουμε φύγει για 2 -3 μέρες, η θέρμανση ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ, παρατήρησα ότι αμα το σβήσεις και κρυώσει η πλάκα μετά πολύ δύσκολα ξαναζεσταίνει, με το θερμοστάτη να βαράει υπερωρίες..... 5ον: τον καυστήρα είτε τον έχεις στους 50 είτε στους 70 να ξέρεις θα κάψει ακριβως το ίδιο, με τη διαφορά ότι στους 50 δε θα έχεις πολύ ζεστό νερό για χρήση. 6ον: τον θερμοστάτη κυκλοφορητή τον έχω να κόβει στους 35βαθμούς, γιατί στους 20 ή 25 που τον είχε βάλει ο εργολάβος, εμφανίζονταν το εξής φαινόμενο: με το που έδινε εντολή ο θερμοστάτης χώρου να σβήσει ο καυστήρας, και ενώ το πάτωμά είχε 28 με 29 βαθούς, το νερό μεχρι να πέσει στους 20 με 25βαθμούς κυκλοφορούσε, με αποτέλεσμα να μου κρυ'ωνει το πάτωμα..... Αυτά τα λίγα από εμένα, ξαναλέω ότι δεν είμαι μηχανολόγος μηχανικός, αλλά πίστεψε με έχω κάνει μεταπτυχιακο επάνω στην ενδοδαπέδια!!! (άπειρες ώρες δοκιμών, μετρήσεων, ρυθμίσεων, έχω βάλει και ωρομετρητή στον καυστήρα και έχω πάρει μπόλικες μετρήσεις και συγκριτικά για την κατανάλωση και την απόδοση με διάφορους συνδιασμούς ρυθμίσεων θερμοστάτη -καυστήρα)
  10. Mε κάλυψε ο Engineer.(Αναφερόμουν σε κάποιες εφαρμογές από μέλη σας, οι οποίες είναι χρήσιμες για την εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στο εργαστήριο όσο και στη θεωρία) Ευχαριστώ!
  11. Το Νέο Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης, αναβαθμίστηκε! Με νέα δομή, η κάθε ειδικότητα έχει πλέον το χώρο της, με τις ανάλογες κατηγορίες (υλικού, λογισμικού, προτάσεων διδασκαλίας, ασκήσεων και άλλα) καθώς και χώρος συζητήσεων. Νέο υλικό προστίθεται καθημερινά!! http://kathighths.forumgreek.com Y.Γ.: θα ήθελα να μου πείτε εαν μπορώ να χρησιμοποιήσω λογισμικό από το αρχείο σας για κάποιες από τις ειδικότητες που έχω. Ευχαριστώ!
  12. Πάρα πολύ καλό και χρήσιμο θέμα. Συνεχίστε να το τροφοδοτείτε με στοιχεία!!! (και ειδικά τα οικιακά συστήματα)
  13. Σε περίπτωση που κάποιος πάρει το ρίσκο και την κάνει την εγκατάσταση, τι θα γίνει έαν χρειαστεί ή θελήσει να αλλάξει σπίτι? Και ακόμη χειρότερα, εάν στο νέο του σπίτι δεν υπάρχει χώρος ή οι προϋποθέσεις για εγκατάσταση? Μπορεί να μεταβιβάσει το συμβόλαιο του στο αγοραστή του σπιτιού του ή αναγκαστικά το παίρνει μαζί του? Το στέγαστρο που έχω σχεδιάσει πρόχειρα στην παρακάτω φωτό, μπορεί να κατασκευαστεί ή δε θα το δεχθεί η ΔΕΗ?(δυστηχώς δεν έχω άλλο χώρο για εγκατασταση)
  14. Και το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει? Πάει υπέρ πίστεως??
  15. Ένα καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι τιμές του kW πέφτουν. Τον Ιούνιο που είχα ρωτήσει (στην ίδια εταιρία) μου είπε 40000ευρω με το κλειδί στο χέρι, ενώ σήμερα 36000 για τα 10kW!!!! Οσον αφορά την απόδοση των συλλεκτών, η πτώση τους είναι μικρή στο πέρας των ετών και αρκετά υψηλή για 20 χρόνια( ότι μου είπαν μεταφέρω). Άλλο είναι που πέφτει ποιο γρήγορα απο την απόδοση των συλλεκτών, η τιμή της kWh, διαβάστε Επενδυτικός οδηγός για φωτοβολταϊκούς σταθμούς με βάση τη νέα νομοθεσία (Oκτώβριος 2010) στη σελίδα 4.
  16. Ολοι λένε εγγυημένη απόδοση 7 με 8000ευρω το χρόνο στην άκρη(μετά τα 7 με 8χρόνια βέβαια που θέλει το δάνειο για να αποπληρωθεί). Αν αφαιρέσεις τα λεφτά για το λογαρισμό της ΔΕΗ και καμιά τυχόν ασφάλεια που θα κάνεις, μιλάμε για 5 με 6500 ευρώ χωρις να κάνεις τίποτα, δεν είναι και άσχημο!!!!
  17. Θα ήθελα να ρωτήσω μια απορία ως πελάτης σε μηχανικούς: Ερχεται κάποιος στο γραφείο σας και κάνετε μια κουβέντα για 10kW Φ/Β σε οικία. Στο τέλος της κουβέντας και αφού έχουν λυθεί όλες οι απορίες του πελάτη σας ρωτάει: Εαν γίνει μια στραβή (πτώχευση του κράτους ή της ΔΕΗ ή 'οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το Κράτος) τι θα γίνει με εμένα που έχω πάρει δάνειο 35000ευρω για το εργο αυτό; Το ρωτώ αυτό, διότι είχα μια πλήρη ενημέρωση από μια εταιρία γαι Φ/Β και όταν έκανα αυτην την ερώτηση, η απάντηση του ηταν πολύ μπερδεμένη, τόσο μπερδεμένη που όυτε την θυμάμαι.........Αυτό που μου είπε μέσες άκρες ήταν ότι αφού υπογράφεις συμβόλαιο μη φοβάσε τίποτα!!!! Το θέμα είναι για εμένα: σε αυτην τη δύσκολη κατάσταση των τελευταίων μηνών (που θα γίνει ίσως δυσκολότερη(?)) αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος ένα τέτοιο ρίσκο για μία τέτοια επένδυση και ειδικά χωρίς καθόλου κεφάλαιο(όλο το ποσο με δάνειο)? (η οποία όμως έαν όλα πάνε καλά εχει καλή και σίγουρη απόδοση). Φαντάζομαι όσοι μηχανικοί έχετε γραφείο ή μαγαζι με Φ/Β, θα σας έχουν κάνει αυτήν την ερώτηση ε? Ευχαριστώ. (εάν έχω βάλει το θέμα αυτό σε λάθος ενότητα παρακαλώ οι mods ας το μεταφέρουν)
  18. Ένα φόρουμ το οποίο ασχολείται με θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: http://kathighths.forumgreek.com Σκοπός του είναι η παροχή βοήθειας σε συναδέλφους τεχνολόγους με ανταλλαγή απόψεων αλλά και υλικού. Είναι μια προσπάθεια την οποία δούλευα εδώ και 2 χρόνια σε άλλη διέυθυνση, και τώρα έχει μετακομίσει σε αυτήν που αναγράφω. Είναι σε φάση οργάνωσης οπότε το υλικό που υπάρχει δεν είναι το τελικό, υπάρχουν καθημερινές προσθήκες. Στο φόρουμ μέσα υπάρχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό τεχνικών μαθημάτων, ασκήσεις ΑΣΕΠ (λυμμένες), συζητήσεις γενικές και εκπαιδευτικές. Με αυτό μου το θέμα, θα ήθελα να ζητήσω την άδεια από τους διαχεριστές και τους χρήστες του φόρουμ michanikos.gr να χρησιμοποιήσω κάποιο από το υλικό που έχετε στα Downloads. Εάν υπάρχει πρόβλημα, το κατανοώ. Μπορείτε να κάνετε και εσείς εγγραφή και να βοηθήσετε με τις τεχνικές σας γνώσεις σε διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως που υπάρχουν ή προβλήματα τενικής φύσεως που προκύπτουν και τίθονται υπό συζήτηση στο φόρουμ μας. Ευχαριστώ!
  19. Επειδή είμαι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέλω να πω ποτέ μα ποτέ μην είστε σίγουροι για το τι μπορούν και τι δε μπορούν να κάνουν τα παιδιά!!!!!! Ο ανεμιστήρας θα βγει OFF στην πρώτη εβδομαδα, να είστε σίγουροι!!! Καλύτερα να ζεστένονται και να έχουν πόρτες παράθυρα ανοιχτά για λίγο ρευμα, παρα να πάρετε αυτό το ρισκο.
  20. Με το καλώδιο που αναφέρω, μπορείς να κάνεις μέχρι και δυναμομέτρηση στο αμάξι σου! +αρχείο μετρήσεων από όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου +ρυθμίσεις επάνω στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου +πάρα πολλά άλλα ακόμη! Και αυτό που λέω δουλεύει με την θύρα OBD II (εάν έχει τέτοια το αμάξι σου) και τιμή γύρω στα 50ευρώ (δεν ειναι γνήσιο, το γνήσιο ξέχνα το)
  21. Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από την ΑΣΕΤΕΜ -ΣΕΛΕΤΕ (νύν ΑΣΠΑΙΤΕ) το 2000.
  22. Εάν έχεις αυτοκίνητο του ομίλου VAG (Skoda, Seat, Audi,VW) τότε με ένα απλό καλώδιο Vag-com και με ένα laptop μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα από ότι θα κάνεις με το παραπάνω μηχάνημα. Εδώ μπορείς να δεις κάποιες από τις δυνατότητες του καλωδίου αυτού: http://www.ross-tech.com/vcds/tour/main_screen.html
  23. Εάν παιξετε το παιχνίδι σε αργό -παλιό υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε τρομερά high-scores!!
  24. Πολυκρυσταλλικό ή μονοκρυσταλλικό πυρίτιο? Από τη σελίδα του ΣΕΦ βρήκα αυτά: Πολυκρυσταλλικά: Απόδοση = 11-14,8% , Απαιτούμενη επιφάνεια ανά kWp = 7-9 m2 Μονοκρυσταλλικά: Απόδοση = 11-19,3% , Απαιτούμενη επιφάνεια ανά kWp = 5,5-9 m2
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.