Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    598
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από JohnnyHoliday

  1. 4 hours ago, Κατερίνα Κωνσταντίνου said:

    Ή το κλείσιμο βιβλίων στον ΕΦΚΑ σημαίνει αυτόματα και  διακοπή των δικαιωμάτων υπογραφής μου

    Το κλείσιμο βιβλίων στην ΔΟΥ, συνεπάγεται και παύση απαίτησης εισφορών εκ μέρους του ΕΦΚΑ. Συνεπώς, εφόσον η ατομική σας επιχείρηση δεν θα είναι ενεργή και εσείς μη ασφαλισμένη, με ποιόν τρόπο θα μπορείτε να υπογράφετε και θα σφραγίζετε; Εννοώ υπό ποιό καθεστώς;

  2.  Συνιστώ να ξεκινήσετε ξεκαθαρίζοντας καλάτους όρους δυστένεια, δυσκαμψία, δυστμησία και δυστρεψία.

    Αυτά ισχύουν σε επίπεδο στοιχείου.

    Σε επίπεδο συνόλου στοιχείων (δηλαδή, ενός φορέα), η στρεπτική ευαισθησία οφείλεται - κατά κύριο λόγο - στη διάταξη των διαφόρων τοιχίων, συνεπώς αφορά στον σχεδιασμό που επιλέγεται από τον μελετητή.

  3. 3 hours ago, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    απορώ ,  αφού δεν το'χεις ,  γιατί ασχολούμαι ?

    Μην ασχολείσαι, δεν σε υποχρέωσε κανείς. Απλώς μην ειρωνεύεσαι, στο είπα και πριν. 

    Καμία σχέση αυτό που είπες, περασιά έγραψα. Θεώρησα ότι το μαύρο που κυκλώνεις στις φωτογραφίες, ήταν οπτόπλινθος. Ήθελες και εσύ καημένε, να φανταστείς ότι βάφτισα το κουτί διακλάδωσης τούβλο (δεν είναι περασιά με την δοκό) 🤦🏽‍♂️ 

  4. 7 hours ago, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ είμαι , κάποιες λέξεις τις γράφω στη γλώσσα μου......

    Το ένα είναι από ψημένη άργιλο (δια της όπτησης, εξού και οπτόπλινθος) και το άλλο από τσιμέντο. Μα για ποιά γλώσσα σου μου λες τέλος πάντων; Άλλο υλικό το ένα, άλλο το άλλο. Μην επιμένεις, χειρότερα τα κάνεις.

  5. 3 hours ago, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    sorry , εχεις δικιο , εκανα λαθος ,  δεν ειναι τοιχιοκολωνα , ειναι  τσιμεντολιθοι

    Οπτόπλινθοι γράφω, τσιμεντόλιθοι λες. Έγινε. Νομίζω ότι άκρη δεν θα βρούμε.

    ΥΓ Με την ορθογραφία σου μπορείς να κάνεις ό,τι θες, απλώς δεν σου επιτρέπεται να ειρωνεύεσαι τους συνομιλητές σου (έστω και αν προσπαθείς επί ματαίω, να αποδείξεις το αντίθετο).

  6. 33 minutes ago, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    Μα δεν ειρωνεύομαι , τη ζημια , εαν υπαρχει ζημια ,  μονο με επιτοπιο ελεγχο  μπορουμε να την πιστοποιησουμε κ οχι απο μια φωτο

    Νομίζω ότι εκτός από ειρωνεία, έχεις και ένα θέμα με την ερμηνεία των λέξεων. Αν δεις παραπάνω, ξεκίνησα ό,τι έγραψα, με το ρήμα "θεωρώ" (κάνω δηλαδή μια θεώρηση, τρόπον τινά υποθέτω). Εάν αυτό δεν το αντιλαμβάνεσαι ή απλώς επιλέγεις να διαβάζεις διαγωνιώς ό,τι διαβάζεις, θα πρέπει να το δεις. Επίσης, η ορθογραφία είναι κάτι που δουλεύεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν χρειάζεται να έχει βγάλει κανείς το ΕΜΠ, για να εκφράζεται σωστά στον γραπτό του λόγο. 

    Πάμε στο δια ταύτα όμως κυρνίκο μου : για δώσε τα φώτα σου στην "τοιχιοκολώνα" όπως την λες (;) και την ύπαρξη διάτρητου οπτόπλινθου που φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία..  Πώς στο καλό βρέθηκε εκεί ο δύσμοιρος; Σκυροδετούσαν και έλεγαν "δε ρίχνουμε και κάνα τούβλο άμα λάχει ναούμ";  Ο οποίος τυγχάνει να είναι και σχεδόν περασιά με την κάτω παρειά της δοκού, αριστερά της φωτογραφιας.

  7. 31 minutes ago, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    ΩΩ!!!!!   _rhXOH8CsRB.png?_nc_eui2=AeFAzeE6Vm9qGU- απο  μια κ μονο  φωτο βγαζεται διαγνωση .....να σασ στειλω μια ''πλακα''  απο τα μεσηκα μου για να μου πείτε γιατί έχω ένα σφάχτη στα δεξα ?        αλλο με ανησυχεί έμενα.....εχετε καταλαβει οτι βλεπουμε μια τοιχιοκολωνα ?

    Και για ποιον λόγο ειρωνεύεσαι (εντελώς ανορθόγραφα κιόλας) ακριβώς; 

  8. Ένα προφίλ έχω, βρίσκεσαι σε παράκρουση. Σοβαρεψου. Ίσως αποτελεί πάγια δική σου πρακτική, να δημιουργείς προφίλ και να κάνεις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις. Δες το σοβαρά αυτό.

    Νόμο ζήτησες, απάντηση ΥΔΟΜ επισύναψες (χωρίς κάποια παράθεση σε νομοθεσία, μια απλή αναφορά στον ΓΟΚ αναφέρεται, που δεν απαγορεύει την εν θεματι κατασκευή). Ως δικηγόρος, σίγουρα θα είχες πρόσβαση τόσο σε νομοθεσία (ή νομολογία).  Βέβαια, εσύ δεν μπήκες στον κόπο να δεις τι είναι τα αρχικά Υ.Δομ. (το Υπηρεσία Δόμησης που λες και εσύ), οπότε τα της προηγούμενης πρότασης, είναι απλά, ψιλά γράμματα για σένα. Δεν είσαι σε θέση καν, να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ μιας γραπτής απάντησης, με ένα απόσπασμα Νομοθεσίας. Γιατί δεν ζητούσες τη συμβουλή κάποιου "φανταστικού"  "συναδέλφου" σου, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε αντίστοιχη περίπτωση; Εσύ δηλαδή, τι; Έλυσες το άλυτο μυστήριο της τοποθέτησης κινητών μέσων σε πιλοτή (που ούτε την πΙλΟτή δεν γνωρίζεις να γράψεις σωστά κύριε "δικηγόρε" ; ), που ταλάνιζε όλους τους Δ.Σ. της Ελλάδας; 

    Συνεπώς, όπως σου ανέφερα και παραπάνω, ούτε κατά διάνοια είσαι δικηγόρος. Π@πατζης και φιδέμπορας (βάλε την εκπομπή της Ελληνοφρένειας, για να καταλάβεις τι είναι αυτό).

    • Upvote 1
  9. 8 hours ago, mariaforum said:

    ευχαριστω για την απαντηση. Δεν συμφωνειτε δλδ οτι εχει πειραξει μονο σοβα?

    Μπορειτε να μου πειτε παραπανω λεπτομερειες για την γνωμη σας

    Θεωρώ ότι έχει εισχωρήσει και στο πάχος επικάλυψης οπλισμού της δοκού (στη φώτο, με μαύρο το επίχρισμα - σοβάς - και με κόκκινο το φέρον στοιχείο - δοκός -).

     

    IMG_8302.jpeg

  10. 3 hours ago, guitarider said:

    Και δεν εχω προβλημα να μιλησεις ασχημα δικηγορος ειμαι αν γουσταρεις πες.

     

    3 hours ago, guitarider said:

    Επισης ενα γεγονος που μου φαινεται οτι λετε μλκ ειναι οτι υπαρχει αυτο το συστημα πλεον σε τοσες πολυκατοικιες και απο προσωπικη εμπειρια αποκλειεται να εχουν απαρτια.

    Μήπως ήθελες να γίνεις δικηγόρος όταν ήσουν μικρός (όπως και αστυνομικός και στρατηγός), αλλά παρέμεναν παιδικά όνειρα; 🤦🏽‍♂️

    Από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι, ούτε κατά διάνοια είσαι δικηγόρος. Π@Π@τζής και φιδέμπορας, πολύ πιθανόν.

    • Like 2
    • Upvote 2
  11. Μια συμβουλή : μη χρησιμοποιείτε όρους που αντί να διευκολύνουν, περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Δεν υφίσταται gross beton στην περίπτωσή σας. Είναι άλλο πράγμα, εντελώς διαφορετικό και χρησιμοποιείται αλλού.

    Αν το διαμέρισμα είναι εργολαβικό, είναι πολύ πιθανόν να έγινε αυτό που λέτε. Ελάχιστη κόλλα πλακιδίων (αυτό άλλωστε φαίνεται και πίσω από το  πλακακι αλλά και στο υπόστρωμα). Επίσης στο ελαφροσκυρόδεμα (περλομπετόν) και σε ό,τι αφορά τα υλικά του, πιθανολογώ ότι συνέβη το γνωστό λάθος (χρήση άμμου θαλάσσης).

    Δείτε και εδώ, παλαιότερο θέμα.

     

  12. 1 hour ago, Tasos P said:

    Κάποτε ένας ΔΥ έπαιρνε επίδομα όταν είχε Μεταπτυχιακό τίτλο, τώρα θα πάρει επίδομα μόνο όταν η θέση που έχει απαιτεί μεταπτυχιακό τίτλο.

     

    Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν ισχύει και το λέω από πρώτο χέρι. Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά τη διατύπωσή σας : μήπως θέλατε να πείτε ότι λαμβάνει επίδομα όταν ο ΜΤΣ έχει άμεση συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου; Αυτό ναι. Δεν προαπαιτείται ωστόσο, για να καλυφθεί η θέση° στη θέση αυτή, μπορεί να βρίσκεται κάποιος και χωρίς ΜΤΣ.

    Παράδειγμα : προσλαμβάνεται με τον βασικό τίτλο σπουδών. Στη συνέχεια, λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια και αποκτά ΜΤΣ. Αιτείται την αναγνώριση του από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά, του προσφέρει "αύξηση" μισθού κατά δύο μισθολογικά κλιμάκια.

  13. 3 minutes ago, Tasos P said:

    δεν καταλαβαίνετε τον διαχωρισμό; Να σας τον εξηγήσω εγώ, αυτός που φεύγει έχει μεγαλύτερες ικανότητες, μεγαλύτερες προσδοκίες.

    Και αυτός που δεν φεύγει είναι ο ανεπαρκής ή ο μέτριος; Δεν θα έβγαζα τόσο βιαστικά συμπεράσματα.

    Πώς θα μπορούσε άλλωστε να πει κανείς κάτι τέτοιο μετά βεβαιότητας, τη στιγμή που δεν μπορεί να γνωρίζει το τρέχον status του καθενός; (φερ' ειπείν έλλειψη οικονομικών πόρων, οικογένεια, ανθρώπους του περιβάλλοντός του, οι οποίοι έχουν ανάγκη από φροντίδα και στήριγμα και πόσα άλλα ακόμα)

    • Upvote 1
  14. 24 minutes ago, kierion said:

    Φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει επιθετικότητα.   Εσείς, για λόγους που γνωρίζετε, αισθανθήκατε ότι δέχεστε επίθεση.

    Καλή συνέχεια στην επικοινωνία  με την συνείδηση σας.

     

     

    Εννοείται πως δεν υπάρχει επιθετικοτητα από πλευράς σας. Εγώ το παρεξήγησα, έχετε απόλυτο δίκιο, δεν το συζητώ.
    ΥΓ Για την ιστορία, η αρνητική ψήφος δεν προήλθε από μένα 😂

    • Like 1
  15. Προς τι αυτή η επιθετικότητα, αναρωτιέμαι. Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας και ίσως και να χειροτερεψουν. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος αυτός για να μιλάτε σε τέτοιο ύφος, εικάζοντας μάλιστα διάφορα σενάρια.

    Θα συνιστούσα ψυχραιμία.

  16. 2 hours ago, jturbo said:

    Σε ότι έχει να κάνει με τον ασφαλιστικό φορέα, έχω γνωστό συνάδελφο που διορίστηκε το 2020 και επέλεξε το δημόσιο για ασφάλιση, χωρις προϋπηρεσία πριν το 2011....Αυτό είναι που με προβληματίζει.

    Δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω άμεσα, καθώς είμαι στο ίδιο status με εσάς (εν αναμονή της πρόσληψης σε κενή οργανική θέση σε Υπουργείο, αλλά με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ). Αναμένω έγκριση Γενικού Λογιστηριου και ατομικό ΦΕΚ διορισμού.

    Για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου πάντως, δείτε εδώ (εάν δεν το έχετε εντοπίσει ήδη). Έχει ενδιαφέρον  το κομμάτι της παραπομπής στη Νομοθεσία - με συνδέσμους -, πιστεύω ότι θα σας λύσει αρκετές απορίες. 

  17. 6 hours ago, jturbo said:

    Ναι, επιτρέπεται, κατόπιν συνεννοήσης με την προϊσταμένη δημόσια υπηρεσία και εφόσον δεν υπάρχει σύγκρουση των δύο αντικειμένων δραστηριότητας, θίγοντας το δημόσιο συμφέρον ή παρακολύοντας τα καθήκοντα ως δημόσιος υπάλληλος.

    Νομίζω ότι δεν αρκεί η συνεννόηση με την προϊσταμένη δημόσια υπηρεσία, αλλά ότι απαιτείται αίτημα και θετική απόφαση από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Φορέα. Αυτό ισχύει για τον στενό δημόσιο τομέα. Για ΟΤΑ α' και β' βαθμού δεν γνωρίζω. Προφανώς, ό,τι αναφέρω αφορά σε συγκεκριμένο έργο (δηλαδή, θα πρέπει κάθε φορά να υποβάλλεται αίτημα και να λαμβάνει έγκριση).

    4 hours ago, jturbo said:

    Στην πρώτη περιπτωση, γίνεται δηλαδή να είμαι στον εφκα με ιδιότητα όχι μηχανικού ακόμα και προσωρινά, μέχρι την χρήση του θεσμού της κινητικότητας για την τοποθέτηση σε τεχνική υπηρεσία σε δεύτερο χρόνο;

    Γνώμη μου είναι πως όχι, γιατί εισήλθατε στον Φορέα ως ΠΕ Μηχανικός (ειδικότητα ηλεκτρολόγου μηχανικού) και με αυτό θα πορευτείτε για το υπόλοιπο της θητείας σας. Το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθείτε, δεν  μπορεί να αλλάξει τον κλάδο στον οποίο ανήκετε.

  18. On 4/6/2024 at 11:58 PM, J.L said:

    Μία ερώτηση. Αν γίνουν σωστά στατικά με την εν λόγο μέθοδο σχεδιασμού μπορεί να βγει άδεια με την υπογραφή του μηχανικού?

     

    11 minutes ago, J.L said:

    Ο ομότιμος καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης βγάζει άδεια αν θέλει με την μέθοδό μου

    Επομένως, αφού ήξερες εκ των προτέρων ότι βγάζει άδεια με τη μέθοδό σου ο ο ομοτιμος καθηγητής Τάκης Καρύδης, γιατί θέτεις το ερώτημα; (ρητορικά ερωτώ, την απάντηση λίγο πολύ τη γνωρίζουμε όλοι)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.