Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

rotGio

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by rotGio

  1. καλησπερα, σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το τοπογραφικο το οποιο συντασω ειναι για την τακτοποιηση αυθαίρετης κατασκευης προ 1983 η οποια βρισκεται εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων οπως οριστικε απο την αποφαση του νομάρχη το 1986. απλα πανω στο τοπογραφικο εκτος απο τους ορους δομησεως που ισχυουν σημερα, θελω και κρινω οτι ειναι σωστο και αναγκαιο να αναφερω και αυτους που ισχυαν κατα την κατασκευη του αυθαιρετου.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, ισως σε πολλούς να φάνει αστεία η ερωτησή μου γι' αυτο ζητω συγνώμη εκ των πρωτερον καθ' οτι νεος στον χωρο. Λοιπον θα ηθελα να σας ρωτησω αν γνωριζετε τους όρους δόμησης για οικισμούς κατω των 2000 κατοίκων πριν την εκδοση του ΦΕΚ 181 Δ 1985? Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ? ευχαριστω
  3. Σε ευχαριστώ Faethon. το ακίνητο εχει οικοδομική άδεια είναι εντος οικισμού κατω των 2000 κατοίκων... αλλα έχει υποστεί κατάτμηση ... και ερωτώ χρησιμοποιώ το τοπογραφικό της άδειας , το οποίο δείχνει ακέραιο το ακίνητο, ή της κατάτμησης ή γινεται σύνταξη νέου?
  4. Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.Το ακίνητο είναι εντός οικισμού του οποίου τα όρια έχουν καθοριστεί με απόφαση νομάρχη.
  5. καλησπέρα συνάδελφοι έχω μια απορία σχετικά με τα τοπογραφικά για την ρύθμιση αυθαίρετου με τον νόμο 4014. Ποιο συγκριμένα ο νόμος αναφέρει ότι σε αυθαίρετες κατασκευές εντός σχεδίου ή με άδεια οικοδομής δεν χρειάζεται η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος. Η περίπτωση μου είναι η εξής σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων οικία με άδεια το 1974 έγιναν οι εξής αυθαίρετες κατασκευές , μετατροπή σκεπαστής βεράντας σε κύριο χώρο ,αποθήκη και πέργολα . Το τοπογραφικό της άδειας δείχνει ότι τότε ήταν ένα ενιαίο οικόπεδο όμως το 1993 οι κληρονόμοι έκανα κατάτμηση. Και η απορία μου είναι χρειάζεται νέο τοπογραφικό διάγραμμα για την ένταξη των αυθαιρεσιών στο νόμο ? ή χρησιμοποιώ της άδειας? Ή της κατάτμησης? ( κανένα τοπογραφικό από αυτά που προανέφερα δεν είναι εξαρτημένο στο ΕΓΣΑ 87)
  6. γιατι κερδιζουμε κατι με την λογομαχια.... δεν το νομιζω.... ισα ισα μας απομακρινει απο την λυση του προβληματος....
  7. για να σχεδιασεις τον κυκλο του Mohr πρεπει να αντιστρεψεις το προσυμο του Txy P(σχ,Τχy) και Q(σy,Tyx) και οι κυριες δυνηαμεις ειναι σ1 = (σχ+σy)/2+(ριζα(((σχ+σy)/2)^2)+Τχy^2)) σ2 = (σχ+σy)/2-(ριζα(((σχ+σy)/2)^2)+Τyx^2)) τωρα αν θες και τους τυπους γωνιων και στροφης στηλε μνμ...
  8. Εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι παλι καποιος αγνωστος ειπε κατι και καταληξαμε να λογομαχουμε..... και αυτος ο αγνωστος δεν εχει απαντησει σχεδον σε καμια ερωτηση που του εθεσαν οι συναδελφοι....
  9. Συμφωνώ με τον Θεοχάρη. και ο τύπος ειναι : m = 1 + (12311*((x-0,5)^2) - 400)*10^(-6)) οπου x = η μεση τετμημένη στη περιοχή σε μεγαμετρα
  10. εεε ρε Χαρη ειπαμε να μην μπορει να ξεχωρισει 3 ειδων προκες τις λεγομενες "ψιλες", "45αρες" και τα "ατσαλια", μου φενεται δυσκολο αλλα και καθολου απιθανο φιλικα παντα
  11. πες τα ρε tpanag..... Οποιος θελει να παει οικοδομη να δουλεψει δεν ψαχνει σ forum, απλα παει σε ενα μστορα και ζητα εργασια.... και ποτε δεν το κανει με σκοπο να κατασκευασει το σπιτι του.... μπορει να μην χρειαζεται να εισαι καποιος μορφωμενος για να κανεις αυτη την δουλεια αλλα στην οικοδομη μετραει η εμπειρια... και το χρονικο διατημα που λεει ο φιλος το μονο που θα καταφερει ειναι να μαθει να ξεχωριζει τα ξυλα χωρις να χρειαζεται το μετρο μαζι του!!!
  12. θα σε συμβουλεβα να ακουσεις τους συναδελφους! Απο ενα φορουμ ειναι δυσκολο να σου απαντησουν ορθα.... μπορει και να γινεται αυτο που θελεις μπορει και οχι.... για αυτο σε παραπεμπουν σε καποιο μηχανικο.... η δικη σου ασφαλεια της οικογενειας σου καθως και του ιδιου σου του σπιτιου εξαρταται απο αυτο... μην το βλεπεις πως ειμεις οι μηχανικοι θελουμε να παρουμε λεφτα γι αυτο το "ψεφτοπραγμα" δεν ειναι... βαλτα κατω και σκεψου λογικα.
  13. 180τμ για γραφεια.... ο κ. "Τακης" δεν μας τα λεει καλα... :-/ συμφωνω με myri!!!
  14. Συνάδελφε Θεοχάρη όλα αυτά που αναφέρεις είναι πολύ σώστα. Αλλα έχω μια ερώτηση - προβληματισμό. Στις περιοχές στις οποιες έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, για την χάραξη - οριοθέτηση, αποτυπωση, οπως αναφέρεις, ενός τεμαχίου βασιζομαστε στις συντεταγμένες που μας παρέχει το κτηματολόγιο. Τοτε ομως η ακριβεια δεν περιορίζεται απο αυτην του κτηματολογιου η οποια δεν ειναι ικανοποιητικη...??? τι γινεται τοτε?
  15. θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση... αφού το θέμα ειναι για τα τοπογραφικά.... Τι γνώμη έχετε για τους Τοπογράφους ΤΕ και ειδικότερα της σχολής μου? Και τι πιστεύετε οτι πρέπει να υπογράφουν?
  16. Εχω δει Πολ. Μηχανικους να τοποθετούν κροκαλα πριν το μπετόν καθαριότητας... Τωρα αν το εδαφος ειναι επικλινές τοτε σιγουρα μια απο τις πλευρες θα ειναι επιχωμενο. Σαν λυση πολλοι αφηνουν ενα κενό μεταξυ εκσκαφής και του κτίσματος. Ελπιζω να βοηθησα αν και οχι ειδικος πανω στο θέμα.
  17. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει διαγραφεί η παρ. 2 για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών Τ.Ε. Αν ναι τι ισχύει? Σας Ευχαριστώ
  18. Καταλαβα! αρα να ελπιζω να συναντω μονο διαφορες της ταξης των 80 τμ! ΑΧΑΧΑ! Να δουμε ποτε θα κανουμε κατι σωστο και ολοκληρωμενο στην Ελλαδα!
  19. Συγνωμη αν σε μπερδεψα, η διαφορα που σου ανεφερα ειναι στο νεο κτηματολογιο, οχι της Κω, ηταν ενα τεμαχιο 200 στρμ και εγινε κατατμηση σε 4αρια απο γνωστο μου και αξιοπιστο Τοπογραφο! Οταν ομως για μια χωροθετηση 5 τεμαχιων στην περιοχη αυτη επρεπε να παω βασει των συντεταγμενων του κτηματολογιο διαπιστωσα οτι τα τεμαχια ηταν 60-80 τμ πιο μεγαλα! Ξερω οτι υπαρχει ενα αποδεκτο οριο σφαλματος.... Η απορεια μου ειναι η εξης: που βρισκεται ολη αυτη εκταση? ε?
  20. φιλε μην νομιζεις οτι και το "νεο" κτηματολογιο εχει τεραστια ακριβεια. Εχω δει διαφορες εως 80τμ. Τωρα οσο αφορα για το κτηματολογιο της Κω ειναι το πιο αναξιοπιστο (κατα την αποψη μου)... Αν σκεφτεις οτι για να μετρησουν γωνια οι Ιταλοι ειχαν εναν που πετουσε καλαμι στον αερα, εκει που υπηρχε φυτοκαληψη. Μπορεις να το εμπιστευτεις.; Οχι!
  21. Σωστα. κοίταξε αν υπαρχει στο γεωδαιτικό σταθμό σου καποια εντολή που διορθώνει το σφάλμα αυτό ( καποιοι Γ.Σ. εχουν) αλλιώς πρέπει να τον πας για servise!
  22. φίλε αναφέρεσαι στο σφάλμα δείκτη του κατακόρυφου κύκλου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.