Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

howard_roark

Core Members
  • Περιεχόμενα

    924
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Everything posted by howard_roark

  1. εχω διαβασει τις περισσοτερες σελιδες του παροντος, δεν μπορω να βγαλω ακρη βεβαια για αυτο αναφερω εδω το προβλημα και οποιος νομιζει οτι μπορει να δωσει αποψη - αυτο ζηταω - ας το κανει παρακαλω. pilotis πολυκατοικιας εκλεισε με τουβλα απο το 96. εμεινε ετσι χωρις ρευμα, χωρις χρηση και φυσικα δεν δηλωθηκε ποτε ως τιποτα - σε κανενα Ε9 ζητανε τωρα οι ανθρωποι να τακτοποιησουν το χωρο. 1. Ε9 μπορουν να δηλωσουν μεταχρονολογημενα. Αρκει? 2. απο ΔΕΗ δεν παιρνουν τιποτα αφου ειχαν μονο κοινοχρηστα. 3. αερεοφωτογραφιες υπαρχουν αλλα φυσικα δειχνει την πολυκατοικια τελειωμενη απο το 90κατι. πιλοτι δεν φαινεται. Δεν ειναι ανθρωποι να παρουν ρισκα κλπ. και τα προστιμα βγαινουν ετσι κι αλλιως μεγαλα. Γνωμες? Ευχαριστω προκαταβολικα.
  2. αδεια του 1991, εργασιες ΦΟ και χτισιματα τελειωνουν το 94 και η οικοδομη σταματαει λογω θανατου του εργοδοτη. το 2004 ξεκιναω εγω τις υπολοιπες εργασιες σαν εργολαβος για τους κληρονομους και πληρωνω ενσημα κανονικα και ευλαβικα για τις εργασιες που κανουμε. το 2008 η οικοδομη τελειωνει. Υπαρχει ενα υπολοιπο ενσημων περι τα 300 (!) αφου η αρχικη αδεια προεβλεπε πανω απο 1200 ενσημα. το θεμα : οι ιδιοκτητες το αμελουν το θεμα τελειως, απο το ΙΚΑ καμμια ενημερωση ή ενοχληση δεν γινεται. Εγω τους ενημερωσα για την μεγαλη διαφορα εγγραφως. Τελευταια καρτελα ΑΠΔ το 2008. Ερωτησεις: εχει παραγραφει η οφειλη? εχει νοημα να πανε στο ΙΚΑ να κλεισουν την καρτελα? δεν θα ανοιξουν το κουτι της πανδωρας?
  3. δηλωμενος ΗΧ με 3843 σε πολυκατοικια πολυ μικρος και αλλη μικρη αυθαιρεσια με 4014 αργοτερα - ολα πληρωμενα - περαιωμενα κανονικα. Θελει να κανει μεταβιβαση ο ιδιοκτητης και επικοινωνει μαζι μου ο συμβολαιογραφος για τα σχετικα. Πηγαινω απο εκει να δω τι γινεται και βλεπω οτι εχουν επαναφερει τον ΗΧ συμφωνα με τα σχεδια της αδειας! Σαν να μην ειχε γινει αυθαιρεσια. Εγω ετοιμαζομουν να δωσω δηλωση 4014 που στην τεχνικη εκθεση θα εγραφε οτι εκτος του τακτοποιημενου β.4014 ειχε γινει και τακτοποιηση ΗΧ β. 3843 - δεν μας καλυπτει αυτο? ιδεες/προτασεις?
  4. δεν ημουν σαφης. εργολαβικο δεν υπαρχει. ο κανονισμος δεν αναφερει καν τη ραμπα. το συμβολαιο αγορας των θεσεων την αναφερει ως "αποκλειστικης χρησης". αρα λοιπον λογικα μπορουμε να κανουμε εργασιες αφου εκδοσουμε αδεια. ομως η πολεοδομια ζηταει τη συμφωνη γνωμη των συνιδιοκτητων επειδη η ραμπα ειναι κοινοχρηστος χωρος. αυτο ειναι το προβλημα και ερωτω αν το εχει αντιμετωπισει αλλος συναδελφος. ευχαριστω.
  5. Απλό θέμα αλλά κλασσικά θολο. Ράμπα εξυπηρετεί 2 θέσεις στο υπόγειο του ιδίου ιδιοκτήτη. Δεν υπαρχουν άλλες ούτε οδηγεί σε άλλους χώρους του υπογείου. Η ράμπα αναφέρεται στα συμβόλαια αγορας σαν αποκλειστικής χρήσης των ιδιοκτητών των θέσεων. Στον κανονισμό δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Σαν ράμπα όμως είναι τυπικά κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας στον ακάλυπτο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια επισκευής της ράμπας. Η πολεοδομία ανεπίσημα λέει οτι σαν κοινόχρηστος χώρος θα απαιτηθεί η συναίνεση των συνιδιοκτητών της πολυκατοικιας, την οποία ο ιδιοκτήτης γνωρίζει οτι δεν θα παρει αφού ειναι όλοι μαλωμένοι μεταξύ τους. Απόψεις, εμπειρίες ?
  6. Εδώ υπάρχουν 2 θέματα. Το πρώτο ειναι σχετικα με το εντυπο ειδοποιησης το οποιο οντως αναφερει στη δηλωση οτι το ακινητο δεν πρεπει να ειναι στην παραλια αλλα εγω δεν διαβαζω κατι σχετικο στο κειμενο του 4067! η μονη αναφορα ειναι σχετικα με εργασιες μαντροτοιχων 1μ που απαγορευει ρητα σε ζωνη αιγιαλου. Αρα ερωτημα πρωτο προς την παρεα, εγω λεω να κανω το δικο μου εντυπο ενημερωσης και να καταθεσω αυτο, χωρις την αναφορα σε ζωνη παραλιας. το δευτερο θεμα ειναι σχετικα με τις εργασιες "υγιεινης και ασφαλειας". Στην περιπτωση μου ειναι οντως τετοιες εργασιες αλλα πώς αποδεικνυεται αυτο? θα μου ερθει το λιμενικο στη μιση ωρα και θα κανουμε κουβεντουλα? αποψεις?
  7. πρόκειται για εργασίες επισκευής σε κατοικία πάνω στον αιγιαλό. έχει διαχειριστεί κανείς θέμα με την διαδικασία ως περιγράφεται στον 4067 ? ενημέρωση προ 48 ωρών στην υπηρεσία δόμησης εννοεί πχ συστημένη επιστολή με κοινοποήση στο αστυνομικό τμήμα οτι προκειται να εκτελεστούν ταδε εργασίες? αν έρθει το λιμενικο ή η αστυνομία, έχουν οι ανθρωποι καποιο εγγραφο ή αρχιζουμε τις κουβεντες ερμηνειας του 4067 με τα οργανα α λα ελληνικα? ευχαριστω για καθε σχετικη πληροφορια προκαταβολικα.
  8. αρα η αρπακολατζιδικη αντιμετωπιση του θεματος απο την πλευρα μου αποδεικνυεται σωστη για αλλη μια φορα χαχαχα - ειναι να εχεις ενστικτο... thanks.
  9. συνάδελφος πήγε σε διαμέρισμα πολυκατοικιας του 70 για αυτοψία για 4014 και είναι όλα βάση αδείας στον πόντο. στη κουζίνα όμως υπάρχει διαφοροποίηση : εκεί που έδειχνε παράθυρο έχει γίνει μπαλκονόπορτα, εκεί που έδειχνε μπαλκονόπορτα υπάρχει τοίχος, και ο νεροχύτης έχει αλλάξει θέση. υπάρχει λόγος να δηλωθεί ως αυθαίρετο και να μπουν σε διαδικασία παραβολων κλπ ή δίνει βεβαιώση? υπάρχει σχετική καθοδήγηση για τέτοιες περιπτώσεις? η επιπόλαια άποψή μου ήταν να δώσει βεβαίωση για μεταβίβαση αλλά ο φίλος μου λέει οτι υπάρχει διαφοροποίηση στις όψεις προφανώς. απόψεις?
  10. δυστυχως επειδη τα εχω περασει να σας πω τι θα γινει? και ολα με το μερος σας να ειναι και να τα λυσετε (σωληνωσεις, κοινοχρηστοι, οχι τρυπες, αδειες κλπ) με το που θα σας δει πανω ο λαμογιος θα σας κανει καταγγελια και αν εχει καλο δικηγορο ασφαλιστικα και αντιο ζωη. εγω το ξεπερασα με απεραντο πρηξιμο προς τον προβληματικο ιδιοκτητη (και μενα αρχιτεκτονας ηταν....) οπου μετα απο 1,5 χρονο που οποτε τον εβλεπα του την επεφτα και μπαινοβγαινε στην πολυκατοικια και κρυβοτανε για να γλυτωσει απο την παρλα που του επιανα (παντα με το καλο), στο τελος μου ειπε καντε οτι θελετε.
  11. ολα τα ταμεια ολων των ευρωπαικων χωρων δικαιολογουν ΠΛΗΡΩΣ τα ποσα για τον οδοντιατρο. απλα πας στους συμβεβλημενους με το ΕΣΥ το δικο τους, και εκει ειναι η διαφορα γιατι γιατρος στο ΕΣΥ πχ στην αγγλια γινεται ο καντεμης ο πακιστανος/ινδος και οχι ο αγγλος. αυτος ειναι μονο με τους ιδιωτες πελατες του και βγαζει ευκολα τα 200αρια το χρονο. Το ΕΣΥ το αγγλικο εχει αρχισει και γεμιζει με ελληναρες - που καλα κανουνε οι ανθρωποι - που δουλευουν καθαριζοντας κανενα 6αρι καθαρο σε λιρες αγγλιας, αντι να μαλακιζονται στο ελλαδισταν. για οποιον αντεχει τα ξενα, η σωστη λυση. τα ταμεια στην ελλαδα απεθαναν κυριοι, λογω κακοδιαχειρισης, σουρεαλισμου στο τροπο λειτουργιας και βεβαια κουρεματος ομολογων. αλλα και τα 700 μυρια που πηγαν για να γινουν μερικοι του τσμεδε τραπεζιτες και να κονομανε.
  12. προσεχε φιλτατε μην κυκλοφορησει κανενα χαρτι δικο σου και κωλοπειραγμενο. στο λεω γιατι εισαι νεος και στους νεους τα κανουν αυτα οι λαμογιοι.
  13. μμμ, ευχαριστω για την χρησιμη διευκρινηση, υπαρχει καπου αυτο ωστε να το εχω στο φακελλο σε περιπτωση μελλοντικων διευκρινησεων? ευχαριστω ξανα.
  14. αν κάνω μία δήλωση μόνο για όλα, πώς θα αντιμετωπίσω το ότι για τις 2 από τις 3 παραβάσεις μιλάμε για ύπαρξη οικ.αδείας ενώ για την άλλη (το εντελώς αυθαίρετο κτίσμα) δεν υπάρχει? γιαυτό λέω για 2 δηλώσεις. επίσης αν μου πει κάποιος πώς να διορθώσω τον τίτλο ευχαρίστως να το κάνω.
  15. Σε οικοπεδο με πολυκατοικια με κανονικη οικ. αδεια του 95 υπαρχει υφισταμενο κτισμα προ 55 το οποιο επρεπε να κατεδαφιστει πριν την ανεγερση αλλα δεν εγινε ποτε η κατεδαφιση. Οι παραβασεις ειναι μια μικροπαραβαση που παει με 500αρικο και ολιγον απο κλειστη πιλοτι οσον αφορα την πολυκατοικια. Αλλα υπαρχει και το αυθαιρετο κτισμα. Και ερωτω, δεν ειναι σκοπιμο να γινουν 2 διαφορετικες δηλωσεις? δεν μιλαω για διαφορετικα φυλλα καταγραφης αλλα για δηλωσεις. Το ενα στο οποιο υπαρχει οικ.αδεια κλπ και το αλλο που ειναι χωρις οικ.αδεια. Αποψεις? διευκρινιζω οτι προφανως δεν υπαρχει υπολοιπο συντελεστη ή καλυψης κλπ.
  16. εχει συσταθει πουθενα η επιτροπη δηλαδη? γιατι εγω που εχω τετοια θεματα, οπου και να ρωτησω με κοιτανε ολοι οι αστερες του δημοσιου με υφος φορεστ γκαμπ.
  17. περυσι εβγαλα teemail και κωδικους για τις αμοιβες για...συναδελφο που δεν ξερει απο τετοια αλλα το χρειαστηκε για μια αδεια που του καθησε μετα απο 7-8 χρονια... οταν μου ειπαν κ εμενα απο το ΤΕΕ οτι για τους κωδικους θελουν...2 εβδομαδες, αρχισα τη πιεση, πηρα 5-6 τηλεφωνα επι 2 μερες κ επεσα σε ενα παιδακι κ με εξυπηρετησε σε μιση ωρα..... ο καθενας τα συμπερασματα του. δηλαδη φιλοτιμο/γκρινια και οποιος εχει τυχη.... επισης ασχετο, αλλα να σας το πω, εβγαλα κωδικους για αλλον και δεν μου ζητηθηκε κανενα στοιχειο επιβεβαιωσης οτι δεν ημουνα εγω ο αλλος.....ακομη στην ελλαδα δεν εχουμε θεματα identity theft αλλα τωρα που σφιγγει το σχοινι των ευθυνων με εξοντωτικα προστιμα κ φυλακες κλπ, θα δειτε τι εχουμε να ακουσουμε.....
  18. μπορει να εχεις προβλημα με τις ρυσεις, μπορει να εχεις προβλημα με τις μονωσεις, μπορει να εχεις προβλημα με τα λουκια, μπορει να εχεις προβλημα με την πλακα, μπορει μπορει μπορει. τα βηματα σου. 1. φερνεις μηχανικο οποιονδηποτε εμπιστευεσαι να σου πει τη γνωμη του για να ενημερωθεις και να μην εισαι εντελως ασχετος για το τι συμβαινει 2. επικοινωνεις με τον κατασκευαστη, ας ειναι και 3 ξαδελφια. αυτοι το χτισαν, εχουν ευθυνες. αν δεν βγαζεις ακρη βαλε τον μηχανικο σου να μιλησει. 3. βαζεις τον μηχανικο σου να μιλησει με τον μηχανικο που εκανε επιβλεψη στην οικοδομη βαση της οικοδομικης αδειας 4. αν δεν βγαζεις ακρη, βαζεις δικηγορο να καλεσει ολους τους υπευθυνους - μηχανικο επιβλεψης και κατασκευαστη και υπερβολαβο μονωσης και γενικο εργολαβο κλπ να λυσουν το προβλημα 5. τα υπολοιπα ο δικηγορος σου - καλο ειναι να μην φτασεις εκει, απλα γιατι θα δικαιωθεις σε 10 χρονια αφου εχεις πληρωσει τα παντα απο την τσεπη σου 6. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τον μηχανικο που λειτουργει σαν τεχνικος συμβουλος σου - το λεω για να το διαβαζουν αλλοι.
  19. καθε χωρα εχει τη διαδικασια της. στην αμερικη θα δωσεις εξετασεις, στην αγγλια δεν εχει εξετασεις αλλα εχει αλλα, ισως πιο δυσκολα. το ψαχνεις αναλογα τη χωρα. προσοχη μηπως μπορεις να χρησιμοποιησεις την "πιστοποιηση" σου την ελληνικη προκειμενου να γραφτεις σε συλλογο ή σωμα στο εξωτερικο και ΜΕΤΑ να διαγραφεις απο ΤΕΕ.
  20. ακρη θα βγαλετε - αλλα πρεπει να βρειτε εναν μηχανικο και να του αναθεσετε να σας βοηθησει. δεν ξερουμε πώς παραλαβατε/αγορασατε το διαμερισμα (πχ ειχατε συγγραφη υποχρεωσεων, ήταν νεοδμητο ή απο αλλον ιδιοκτητη, ποσα χρονια πριν κατασκευαστηκε το κτιριο κλπ). οι κατασκευαστικες εταιρειες συνηθως καλυπτονται πισω απο μια "εγγυηση" 2 ετων για διορθωση ατελειων αλλα ολα αυτα εξαρτωνται οπως καταλαβαινετε απο πολλους παραγοντες. επισης μπορει οντως να ειναι απο τους θερμοσιφωνες το προβλημα - αν αυτοι τοποθετηθηκαν οχι απο τον κατασκευαστη αλλα σε αλλες στιγμες απο τον καθε μαστορα του καθε ιδιοκτητη κλπ μπορει να εχει γινει ζημια στη μονωση. αλλα ολα αυτα εξαρτωνται απο τις απαντησεις σας, και ενας μηχανικος επι τοπου θα σας καθοδηγησει.
  21. καλα ΟΚ αλλα τα τεκμηρια ειναι λυση τυπου ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω - ειναι πανευκολο να παραχθει η φοροδιαφυγη αλλα θελει μετρα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και κυριως και για το ΚΡΑΤΟΣ. Να μαμησουμε τον ελευθερο επαγγελματια, ΟΚ - συμφωνω. Αν απο αυριο ομως εγω αρχισω να ειμαι τυπικος με ολους οσους συναλλασομαι - πλην πελατων - θα μου κοστισει η ζωη μου +30% με 40% πανω. Οποτε προτιμω να παρανομω παρα να ριξω το βιοτικο μου επιπεδο. Με φορολογια στο 40% επι των εισοδηματων δεν λυνεται η φοροδιαφυγη. Παμε στο 20% πρωτα, και μετα παρε μετρα για να βαζεις μεσα τον φοροφυγα και θα χειροκροτησουμε ολοι. Και κυριοτερο ολων, το μεγαλυτερο παραμυθι ειναι οτι οι ελληνες φοροδιαφευγουν κ γιαυτο εχει το κρατος προβλημα εσοδων. Αυτα ειναι παραμυθακια για μικρα παιδια. Το εχω ξαναπει, και 10 χιλιαρικα να κρυψαμε 100 χιλιαδες μηχανικοι, κανει 1 δις. Το ενα υποβρυχιο που γερνει πηγε 700 μυρια, τα 4 καναν 2,8 δις. Δηλαδη καλα τα εσοδα να τα αυξησουμε, αλλα να κοιταξουμε λιγο κ τις ΔΑΠΑΝΕΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΟΧΙ - ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ. καληνυχτα σας.
  22. το εχουμε ξανασυζητησει για τα ΦΕΜ, εμενα μου εχουν ριξει και προστιμο στην εφορια μου γιατι ημουν εκτος 15μερου μεταξυ ΦΕΜ και ΑΠΥ. Προσεχτε το ή εν πασει περιπτωση μαλωστε.
  23. υποστηριζει κανεις οτι εχουμε ελαχιστες για φορολογικους λογους? αυριο λυνεται το προβλημα της φοροδιαφυγης ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ. Ολες οι επαγγελματικες συναλλαγες μεσω τραπεζης ή επιταγών, κακουργημα με αυτοφωρο η μεταχρονολογηση επιταγων ή η εκδοση ακαλυπτων επιταγων, οδηγια του ΤΕΕ για προτεινομενες αμοιβες με ποσοστο επι του πραγματικου κατασκευαστικου κοστους και ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Προφανως στην Ελλαδα της γυφτιας και της σημερινης οικονομικης κρισης θα ευνοηθουν οι φτηνοι. Το αν το φτηνο σημαινει και κακης ποιοτητας ειναι δουλεια του κρατους με τον ελεγκτικο μηχανισμο του να το αποτρεψει. Γιαυτο χρειαζεται απλος ΓΟΚ, 3-4 ελεγχοι απο διαφορετικους μηχανικους ελεγκτες κατα τη διαρκεια της οικοδομης και διαφορα αλλα περιεργα που χρησιμοποιουνε ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ εκτος απο την Ελλαδα. Γινεται τιποτα για αυτα? ΟΧΙ. Αρα καληνυχτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.