Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis!

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giannis!

  1. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με eurobank μου είπαν οτι το μηχανάκι διατίθεται δωρεάν και χρέωση 0,8% σε κάθε συναλλαγή, μένει να πάω απο κοντά για να το διασταυρώσω.
  2. Καλημέρα σε όλους, 'Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Τι διαφορά υπάρχει αν κάνεις αναγγελία ως Εν. Επιθεωρητής μόνο στην επιθεώρηση κτιρίων με το αν κάνεις στην επιθεώρηση κτιρίων και στα Συστήματα Θέρμανσης (δηλαδή βάλεις και τα δύο) ? 2) Για την έκδοση ΠΕΑ χρειάζεται να έχεις άδεια και για τα δύο (επιθεωρητής κτιρίων και συστήματα θέρμανσης)? 3) Απο οτι είδα μπορώ να βάλω και τα συστήματα θέρμανσης ως Μηχανικός Έργων Υποδομής Τ.Ε σωστά? Υπόψιν οτι έχω το δικαίωμα υπογραφής ΜΕΑ με περιορισμό στα Η/Μ και αρχιτεκτονικά (απο οτι διαβάζω). Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα καταρχήν, είδα οτι υπάρχει καλή διάθεση για συνεργασία και βοήθεια όποτε παίρνω το θάρρος να το ζητήσω και εγώ το excelάκι μήπως και κάνουμε την ζωή μας λίγο πιο εύκολη!!! Ευχαριστώ!!
  4. Αν βάλω απρόβλεπτα = 1060,43, τότε μένουν μέσα 0,02 ευρώ, άρα στο ένταλμα πληρωμής δεν θα είναι 10000 αλλά 9999,98 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή με την στρογγυλοποίηση φαίνεται οτι μένουν 0,02 λεπτά μέσα αλλά στην πραγματικότητα δεν μένει τίποτα, απλά υπάρχει μια ανακολουθία των αριθμητικών πράξεων λόγω της στρογγυλοποίησης.
  5. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!! Έχω την εξής απορία.... Έχω έναν προϋπολογισμό ενός έργου ως εξής: Άθροισμα = 7069,65 Απρόβλεπτα 15% = 1060,45 Αθροισμα = 8130,10 Στρογγυλοποίηση = -0,02 Άθροισμα = 8130,08 ΦΠΑ 23% = 1869,92 Γενικό Σύνολο = 10000 Το πρόβλημα μου είναι οτι: αν στον ΑΠΕ θελήσω να πάρω όλα τα απρόβλεπτα αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί πάντα θα έχω ένα υπόλοιπο 0,02 που είναι από την στρογγυλοποίηση. Ξέρει κάποιος αν μπορώ και στον ΑΠΕ να βάλω μια στρογγυλοποίηση για να κλείσει το έργο με 0,000 ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  6. Απ ότι έχω καταλάβει δηλαδή ισχύουν τα Νέα Ενιαία Τιμολόγια που έχω από τον Μάρτιο του 2013. Επίσης ψάχνω στην ΓΓΔΕ (ggde.gr) να βρώ τίποτα νεότερο για το 2013 αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Το πιο πρόσφατο που κυκλοφορεί στο site είναι από το 2012. Μήπως ξέρετε κανένα πιο έγκυρο - έγκριτο - ενημερωμένο site για τιμολόγια έργων που να ενημερώνεται σχετικά συχνά?
  7. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο link μπορώ να βρώ τις νέες τιμές των τιμολογίων που τρέχουν τώρα. Οι τιμές αυτές εξακολουθούν να αλάζουν κάθε τρίμηνο?? Ρωτώ γιατί έχω στα χέρια μου προϋπολογισμό έργου από δημόσια υπηρεσία, με υπογραφή έγκρισης 30-9-2013 και οι τιμές που έχει δεν συμφωνούν με τις τιμές των άρθρων που έχω εγω, (έχω τις ΝΕΤ που κατέβασα απο το αυτό το φόρουμ τον 3ο του 2013). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Καλησπέρα σε όλους. Συγνώμη που δημιουργώ καινούριο post σε ένα θέμα που έχει ήδη συζητηθεί αλλά την απορία μου τελικά δεν την καλύπτει κανένα από τα ήδη υπάρχοντα. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους συναδέλφους, επειδή τώρα τελειώνω Μηχ. Έργων Υποδομής Τ.Ε με αυτό το πτυχίο θα μπορώ να κατασκευάζω (εκτός από έργα όπως υδρεύσεις, αποχετεύσεις κτλ. ) δημόσια έργα τα οποία έχουν και οικοδομικά χαρακτηριστικά όπως π.χ κατασκευή τοιχίου, δεξαμενής, κρασπεδώσεις , πεζοδρομήσεις κτλ Η βοήθεια σας πολύτιμη Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.