Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAV

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

SAV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οντως, μέχρι το 2011 ήμουν μισθωτός. Τότε πλήρωνα ΤΣΜΕΔΕ, πλήρωνα και ΙΚΑ, και όταν απολύθηκα πήρα επίδομα ανεργίας. Το ερώτημα είναι: Σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σε ποια περίπτωση θα παρω επίδομα ανεργίας??
  2. Γνωρίζει κανείς τι νόημα έχει να πληρώνει ένας ελ. επαγγελματίας μηχανικός, εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ?? Θα πάρει ποτέ επίδομα ανεργίας? (120 αναδρομικά +60 κανονικά πρέπει να πληρώσω!)
  3. ΟΚ τελικά, με μία "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ" απο το (απίστευτα εξυπηρετικό) ΤΕΕ ν. Μαγνησίας, λύθηκε το θέμα!!!
  4. Πήρα και την απάντηση από ΟΑΕΕ σήμερα: Πρέπει να ασφαλισθώ κανονικά και στον ΟΑΕΕ!!!!! Θυμίζω, για να διδάξω σε ένα σεμινάριο, με θέμα τη βελτίωση της παραγωγικότητας στη Βιομηχανία, με ετήσιο τζίρο 300 ευρώ!!! Νάμαστε καλά!!!
  5. Σίγουρα είμαι παληός, και πρέπει να έχω και κάποιο είδος άννοιας για να μην καταλαβαίνω γιατί κάποιος που ασφαλίστηκε στο ΤΣΜΕΔΕ το 1994 μπορεί να κανει σεμινάρια, ενώ κάποιος που ασφαλίστηκε το 1992 δεν μπορεί! Επίσης, στον ΟΑΕΕ μάλλον αδυνατούν (αδιαφορούν?) να καταλάβουν τι τους ζητάω, και θέλουν να γραφτώ κανονικά, σαν να πρόκειται να ανοίξω μαγαζί!!!! Δηλαδή να ασφαλιστώ και τον ΟΑΕΕ, για να κάνω μιά δουλειά με αμοιβή 300 ευρώ! Αυτό με τη βεβαίωση του ΤΕΕ μπορεί να βοηθήσει. Ξέρουμε κανέναν που να έχει πάρει κάτι τέτοιο, ή ποιό γραφείο στο ΤΕΕ θα μπορούσε να καταλάβει το αίτημα? Το θέμα μου είναι οτι μετά τον τερματισμό της 25ετούς θητείας μου στη βιομηχανία, έχω τη δυνατότητα να κάνω κανένα σεμινάριο για θέματα διοίκησης παραγωγής, λιτής παραγωγής κλπ. Ο λογιστής μου λέει ότι με το ΤΠΥ που έχω σαν Μηχανικός, δεν μπορώ να κάνω σεμινάρια. Πρέπει να έχω τον ΚΑΔ, που η ΔΟΥ δεν μου δίνει και με στέλνει στον ΟΑΕΕ.
  6. Γειά σας Συνάδελφοι. Αυτό το παλιό θέμα, ήρθε η ώρα να με απασχολήσει και εμένα. Για να μου βάλουν ΚΑΔ σεμιναρίων, (85591902) απο την ΔΟΥ με παραπέμψανε στον ΟΑΕΕ, υποθέτω για κάποιου είδους απαλλαγή(?). Στον ΟΑΕΕ όμως, μου είπανε ότι πρέπει να κάνω κανονικά εγγραφή, σαν ασφαλισμένος!!! Σημειωτέον, είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ 31 Χρόνια!! Μήπως τυχόν έχει κανείς καμία λύση, πρόταση, ιδέα?
  7. Να ρωτήσω συνάδελφοι, κάποιους πιό κοντά στο αντικείμενο. Δεν υπάρχει πιά η τεχνολογία, τα δεδομένα πτήσης, οι συνομιλίες κλπ, να αποθηκεύονται εκτός αεροπλάνου και να μην ψάψνουν τα μαύρα κουτιά? Ποιός είναι ο περιορισμός?
  8. Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς αν εξακολουθεί να ισχύει αυτός ο νόμος του 2000 ή αν έχει τροποποιηθεί?
  9. Να προσθέσω κι εγώ, οτι καλό είναι να διαλέξεις κάτι που σου αρέσει και να κάνεις καλή δουλειά. Μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία το θέμα, αλλά δεν αποκλείεται, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο μελλοντικός σου προϊστάμενος (πιθανότατα Μηχανικός), να σε ρωτήσει κάποια πράγματα για το θέμα της διπλωματικής, για να διαπιστώσει πόσο μπορείς να υποστηρίξεις τη δουλειά σου.
  10. Ας ρωτήσω εδώ λοιπόν: Γιά αρχική δήλωση στον 4178 (δλδ αυθαίρετο που δεν είχε δηλωθεί με κανέναν τρόπο στον 4014 ουτε σε κανέναν άλλο νόμο) μέχρι πότε είναι η προθεσμία? Παρακαλώ αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
  11. Αν πουλήσει κανείς φθηνότερα από ότι αγόρασε, τι να γίνεται άραγε?? :confused:
  12. Συνάδελφοι, τα FACOM όπου και να τα πάτε, πρέπει να σας τα αντικαταστήσουν!
  13. Αφου θα την κάνεις τη δουλειά, προτείνω να ζητήσεις διακοπή και απο τη ΔΕΗ (δεν έχει κόστος) ώστε να ρίξεις μια ματιά και στην κυψέλη (καθαρισμοί, συσφίξεις κλπ). Απλά να υπάρχει υπεύθυνος ηλεκτρολόγος γιατί πρέπει να υπογράψει για τη διακοπή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.